loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu, Milletvekili listelerimizi diğer partilere açmaya hazırız

Kılıçdaroğlu, Milletvekili listelerimizi diğer partilere açmaya hazırız
Tarih: 16.04.2022 - 00:49
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KARAR TV'de Elif Çakır ve Taha Akyol'un canlı yayın konuğu oldu. Kılıçdaroğlu, canlı yayında Akyol ve Çakır'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine "Oy oranı tartışmalı gözüken partilerin Cumhuriyet Halk Partisi'nden ve İYİ Parti'den aday gösterilmesine karşı çıkar mısınız?" şeklindeki sorulan soruya "Milletvekili listelerimizi diğer partilere açmaya hazırız" yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KARAR TV'de Elif Çakır ve Taha Akyol'un konuğu oldu. Kılıçdaroğlu, Akyol ve Çakır'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Taha Akyol'un "Oy oranı tartışmalı gözüken partilerin Cumhuriyet Halk Partisi'nden ve İYİ Parti'den aday gösterilmesine karşı çıkar mısınız?" sorusunu Kılıçdaroğlu şu cevabı verdi.

"Bir siyasi partinin fazla milletvekili çıkarmasının benim için bir önemi yok. Parlamentoda çoğunluğu oluşturmak önemli. O zaman Türkiye rahat bir nefes alacak. Bu çerçevede oturup konuşmamız lazım. Bu 8 seçenekli modeli bu işin uzmanları yapıyorlar. Her bir ilde ayrı çalışma yapılması lazım. Biz de yapıyoruz diğer partiler de yapıyorlar. Güzel sonuçlar çıkacak ortaya. Adına millet ittifakı dedik altında altı parti var. Güçlendirilmiş parlamenter sistemi getirmek istiyoruz. Bunu tek başına cumhurbaşkanı getiremeyeceğine göre parlamento çoğunluğu gerekiyor. Önemli olan hedefe ulaşmak. Biz hep beraber parlamento çoğunluğunu oluşturmamız lazım. Milletvekili listelerimizi diğer partilere açmaya hazırız."

 

İmambakır Üküş; CHP büyük bir cesaret ve özgüvenle ortaya çıkmalıdır. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyük kentleri kazanma iradesini ortaya koymalıdır...

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Karar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları