loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Ne demek 'gitmezler'... Umutsuzluğa kapılmayın, yolcu edecek olan biziz

Kılıçdaroğlu: Ne demek 'gitmezler'... Umutsuzluğa kapılmayın, yolcu edecek olan biziz
Tarih: 03.06.2021 - 17:55
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin toplu açılış töreninde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Kentte sadece beton binalar görmek istemeyiz. Yeşil alanlar görmek, çocuklarımız, torunlarımızla parklarda sohbet etmek isteriz. Her kentin kendinde özgü kültürü vardır. Kültürün bizden sonrakilere de aktarılmasını isteriz. Her kent aynı zamanda rant yaratır. Sorun rantı hakça bölüşüyor musunuz, rantı kente veriyor musunuz? 

Başkanlarımız yeni yeşil alanlar yapıyoruz, dedi. Kentin rantını kente sunuyorsanız kentte yaşayanların daha mutlu olacağını göreceksiniz.

Kentte yaşarken ekosistemi de korumak zorundayız. Buna öncülük edecek olan belediye başkanıdır. Başkan kente hizmet ediyorsa rantı kentliye sunmak zorundadır.

Meydanı olmayan kent olmaz. Meydan yaratıyoruz diyorlar. Varolan belediye binasını yıkıp, meydan yapacağım, dedi başkan. Biz çocuklarımızla niye o meydanda gezmeyelim? 

Ankara'da bürokratken Saraçoğlu Mahallesi'nde oturuyordum. Baharı beklerdim, pencereyi açtığımda karşımda ağaç her baharda çiçekler açardı. 

Kentlerin kimlikleri vardır. İstanbul deyince birden fazla öge gelir. Ankara deyince cumhuriyetin başkenti dersiniz. İstanbul 3 büyük imparatorluğa başkentlik yapmıştır. Kentlerde yaşayanlar kimliği korumak zorundadırlar.

Hep birlikte kentlerin hakkını teslim etmedik. Nerede boş alan görsek bina dikmeye başladık.
Kentler aynı zamanda kültür ve sanat merkezi olmak zorunda. 

Sanatçılar kentlerde yaşarlar, karşılarında kitleler görmek isterler. Onların ruhunu okşayan alkıtır. Sanata ve sanatçıya her zaman değer vermek gerekiyor. Sanatı ve sanatçıyı yaşatan yönetenlerdir. 

Kentin bir de dayanışma kültürü vardır. Bunu da yaşatmamız gerekiyor. 

İktidar sahiplerinin kentleri yok etmesi, kentlere ihanet etmesi sıradan olaylar değildir. Gelecekteki torunlarınızın da haklarını alıyorlar. 

Belediye başkanlarımız ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. 

Başkanlarımıza şunu söyledim: Harcadığınız her bir kuruş halkın. Her kuruşun hesabını verin.

Yeni bir siyaset anlayışı, temiz bir siyaset anlayışı... Bunu yapmak istiyoruz. Bunu dostlarımızla yapacağız. Sakın ola ki umutsuzluğa kapılmayın. 

Efendim gitmez... Ne demek gitmez. Yolcu edecek olan biziz. Birisi yanlış yapıyorsa onu yolcu edecek bizleriz. Bizler insan haklarına saygı, özgürlük istiyoruz. Bizler Türkiye'nin saygın bir ülke olmasını istiiyoruz. Bunların tamamını gerçekleştireceğiz.

Sakın CHP'li belediyelere oy vermeyin, yardımlar kesilir, dediler. Aksine yardımlar arttı. Sağ elin verdiğini sol el görmedi. 

Başkanlarımızın önlerine engeller çıkarılıyor, baskılar yapılıyor ama engelleri aşacaksınız dedim. Bu yapılıyor. Bütün bunlar güzel Türkiye için yapılıyor. Gücümüzü ülkenin onurlu insanlarından alacağız. Biz bu yetkiyi tarihimizden de alıyoruz. Mustafa Kemal'in hedefi çağdaş uygarlığı aşmaktı. Bunu yapmaya kararlıyız."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları