loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Önümüzdeki seçimlerde Türkiye'nin kaderini belirleyecek olan gençlerdir

Kılıçdaroğlu: Önümüzdeki seçimlerde Türkiye'nin kaderini belirleyecek olan gençlerdir
Tarih: 04.05.2021 - 12:55
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu'nun sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:
"TÜİK enflasyonu açıklıyor. Vatandaş pazara giyor, açıklananla pazardaki farklı. Şu anda memurun, emeklinin aldığı zam enflasyonun altında. 80 liraymış da fark, Erdoğan lütfetmiş de 1100 TL olmuş. 20TL. 

Erdoğan emekli en iyi dönemini yaşıyor, demişti.

Parlamentoda saraydan taliamt geliyor. Kanun çıkarmasını bile unuttular. Bir gecede çek kanunu getirdiler, vekilin eline verdiler, imzalayın diye. Değiştirin dedik. Hayır, talimat var, dediler. Yanlış yaptılar. Yasayı genelgeyle düzeltmeye çalıştılar. Devlet genelgelerle yönetilmeye başlandı. Yargı tahrip edildi.

AYM'ye hülleyle yargıtay üyesi tayin ederseniz, hızla AYM'ye atarsanız kimse güvenmez. İradesi olmayan, hukukun üstünlüğünü özümsemeyen kinini AYM'ye üye atanması yargıya güveni sarsıyor.

(Bahçeli'nin yeni anayasa açıklaması) Bahçeli, bu tek kişilik hükümet yönetimini tahkim etmemiz lazım, diyor. Daha ne kadar tahkim edeceksiniz? İstediğiniz kanunu yapıyorsunuz, memurların sicil amirliğini verdiniz. Daha ne kaldı? Parti kurma ve kapatma yetkisi de belki Erdoğan'a verilmiştir. Tamamen gündem değiştirme.

Türkiye'nin gündemi ekonomidir. Derin bir yoksulluk var. 100 binlerce çocuk yatağa aç giriyor, milyonlarca aile geçinemiyor. 

Esnafı tamamen perişan ettiler. Kapat dediler, nasıl geçinecekler?

İstanbul Havalimanı müteaahhitlerine 21 milyar lira kıyak. Bazı elektrik şirketlerine 3 milyar lira. Yandaş elektrik şirketlerine 2 milyar lira. 

83 milyondan 50 kişiye sağlanan avantaj 54 milyar lira. Vatandaşa ne verildi?

Ticaret Bakanının bakan olmadan önce Emine Erdoğan'ın adını kullanarak çıkar sağladığı bürokrasiye iletiliyor. Onu getirip bakan yapıyorsunuz. O kişinin çıkar sağladığını kabul ediyorsunuz, devam et diyorsunuz. O da kendi şirketinden dezenfektan aldı. Bakan olarak yer tuttular, kaç bin liraya evini tamir etti. 

Devleti aile şirketi gibi yönetmeye kalktılar. o nedenle devlet aklı yok oldu. Kim dışişleri bakanı? Çavuşoğlu mu, Fahrettin Altun mı, İbrahim Kalın mı? 

2013'te Mısır'la kavga etmeyin, Suriye'nin içişlerine girmeyin diyorum. Arap dünyasının işlerine karışmayın. Ne yaptılar? Beni darbeci olarak suçladılar. Şimdi gidiyorlar, yalvarıyorlar. Bizimle barışın, diyorlar. Ben söyleyince niye suçladınız? 

Devlette liyakati yok ederseniz, rüşvet alanı büyükelçi tayin ederseniz devlet aklını yok edersiniz.  Bir ülke gösterin, rüşvet alandan büyükelçi atanır mı? Nerde eski milletvekili varsa büyükelçi tayin ettiler. 

Parlamentoya sevkedeceğimiz 1 numaralı kanun siyasi ahlak kanunu olacak. İhale takipçisi, rüşvetçisi milletin vekili olur mu? Bunu temizleyeceğiz.

Süratle yaraların sarılması lazım. 

İlk 1 haftada çiftçilerin aldıkları kredilerin faizlerini sıfırlayacağız. Esnafın aldıkları kredilerin faizlerini sıfırlayacağız. Fakir ailelerin çocukları kredi alıp üniversiteleri okuyorlar. Mezun oldu, iş yok. Haciz uyguluyorsunuz. İş bulacak, faiz olmayacak. Ondan sonra ödeyecek. 
Süleyman Şah Trübesi'ni kendi toprağımıza götüreceğiz.

(Garantili projeler) Kamulaştıracağız. Gelecek kuşakları borçlandıramayız. Maliyetlerini çıkaracağız, üstüne makul kar koyup 'bu devlete aittir' diyeceğiz.

Kütahya Havaalanı'nın 50 milyon dolara yapılması gerekiyor, 200 milyon ödüyorsunuz. Bunlarda akıl yok.

İşsizlik sorununu çözmek için ekonomiyi yeniden yapılandırmanız, üretime yönelmeniz lazım. Önemli projelerimiz var. Merkez Türkiye projesini çok daha mükemmel hale getiriyoruz. Uygulanabilir olduğuna dair uluslararası kuruluşlardan da görüş alacağız.

Hemşire kadorları boş, almıyorlar. 138 bin öğretmen kadrosu var, engelli kadroları var. Hepsi boş, bunları dolduracağız.

İstediğiniz teşviği verin, yatırım gelmez. Can ve mal güvenliği yok. Her an mal varlığınıza el konabilir. Adalet yok. Bizim işadamları Romanya'ya, Bosna-Hersek'e, Bukgaristan'a yatırım yapıyor. 

128 milyar dolar ne oldu? Kim aldı, hangi kur üzerinden verdiniz? 

Devleti şahsi mal varlıklarını, öıakrlarını koruya organ oalrak görüyorlar. 

AİHM'den de Türkiye'nin çıkması gerektiğini de önerebilir Bahçeli. AP'den de komisyonalrından da çıkalım diye teklif edecektir. Bahçeli kendi ülkesinde yalnız kalacak. 

Millet İttifakı'nın, yeni kurulan partiler hep beraber güçlendirilmiş parlamenter sistemden söz ediyoruz, Türkiye'nin sorunlarını aşmasından söz ediyoruz. Onlar başka dünyadalar. Sarayın gündemi ayrı, halkın ayrı. 

Devleti yöneten en tepedeki kişi egemen devletin lideri tarafından 'mal varlığını araştırırm' dediğinde ağzını kapatıyorsa ülkeye vereceği bir şey yoktur. Milli güvenlik sorunu olmaya başlamıştır. 

Ben olsam 'araştırmazsanız namertsiniz' derdim.  

Erdoğan gittiği anda AK Parti bitiyor. İkinci, üçüncü adam var mı? Ben gidersem parti biter, bu olmaz. Parti içinde düşünen insan kalmadı. 

AK Parti'nin içinde ciddi rahatsızlık var. Saygı değer insanlar da var. Parti disiplini var diye seslerini çıkarıyorlar ama kapalı kapılar ardından sert eleştirilerini yapıyorlar.

Erdoğan ne derse YSK onu yapacaktır. Bir iki kişi dışında kimsenin iradesi yoktur. 

Güvenlik güçleri şiddet uyguluyor, gazetecilere çekemezsiniz diyorlar. Hukukun anayasayla verdiği yetkileri genelgeyle kaldırıyor. Anayasa askıya alınmıştır. Askeri dönemlerde ne varsa bu dönemde daha fazlası var.

Gazeteciler dövülüyor, talimatı verenler belli. Dokunulmuyor. Bana da saldırı oldu, bakanlar ordaydı, hepsi ordaydı. Ne oldu? 

Bir Cumhur İttifakı bir de Millet ittifakı var. Cumhur İttifakı'nda demokrasinin d'si bile yok. Millet ittifakı'nda oturup konuşma gibi güçlü demokratik bir altyapı var. 

Yapılan sözleşme 50 milyon doz Çin'le o da gelmesi. Biontech gelecekti o da gelmedi. Yönetemiyorlar. Kapasiteleri yok bunların. Günü birlik yaşıyorlar. 50 gün, 5 yıl sonrasını planlamazsanız yönetemesiniz. 

Aşı üreten hıfzıssıhhayı kapattılar. Bu ülkenin çıkarlarını asla düşünmüyorlar. Aileleri ve beslemeleri var. 

Vatandaşa da diyorsunuz ki hesap açtım, bana para verin, diyor. Ülke savaşa girse Merkez Bankası'nın kendisine ait 1 doları bile yok. MB'nin rezervi eksi 63 milyar  dolar. 

Yunanistan dışişleri bakanı gelip burada bakana meydan okuyor. O da biliyor ki bunların bir doları bile yok, dostları yok. Gelip Türkiye'de meydan okuyor. Bu hale ülkeyi kim düşürdü? Devleti yönetenler. 

Lozan'a göre Ege adalarının silahsız olması lazım. Silahlandırdılar, bizimkiler nal topladı.

Cumhuriyet tarihinde kendi topraüını terkeden tek hükümet bunlar. Süleyman şah Türbesi'ni IŞİD'e teslim ettiler.

(Cumhurbaşkanlığı adayları) Millet İttifakımız var. İttifa derseki olacaksın, olurum o zaman. Bugünden cumhurbaşkanlığı tartışması yapmayı doğru bulmuyorum. Önce güçleendirilmiş parlamenter istemi kamuoyuyla paylaşalım. Genel başkan yardımcıları aralarında görüşüyorlar. Bir metin çıkacak. Liderler o temne bağlı kalarak paylaşırlar. 

Bize her şeyi söylüyor biz söyleyince hakaret diyor. Cumhurbaşkanı partili olmayacak, devletin sigortası olacak. 

Ben isterim ittifakımız güçlü olsun, yeni aktörler gelsinler. Türkiye'nin birliği için mücadele ederiz. Konu Türkiye'nin çıkarlarıdır. 

(Erdoğan'ın güçlendirilmiş parlamenter sistemi çağrısıyla gelir mi?) Erdoğan böyle bir öneriyle gelemez. Esir alınmış. Bahçeli anayasa hazırlamış, gönderecek, tebliğ edeceğim, diyor. 

Herkesin düşüncesini özgürce ifade ettiği, sağlıklı bir planlama, üniversitelerin bilgi üretmesi lazım. 
Gençler en büyük zenginlik kaynağımız. 2035'ten sonra Türkiye yaşlanmaya başlıyor. Türkiye'nin gençlerini küstürmemesi gerekiyor. Önümüzdeki seçimlerde Türkiye'nin kaderini belirleyecek olan gençlerdir. 6 milyon 300 bin genç ilk kez oy kullanacak. Gençler özgür, kavgasız bir Türkiye istiyor. Gençlerden çok büyük beklentim var.

Halktan kopuk olan bir lider halkı yönetemez."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları