loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Önümüzdeki süreç içinde her şey değişecek, siyasi ortam değişecek, farklı bir yönetim gelecek

Kılıçdaroğlu: Önümüzdeki süreç içinde her şey değişecek, siyasi ortam değişecek, farklı bir yönetim gelecek
Tarih: 27.11.2021 - 11:12
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'İkinci Yüzyılda Eğitim Hakkı Çalıştayı'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Artık öğretmenler için özel bir yasa çıkması lazım. Özlük haklarının ayrı bir yasada düzenlenmesi lazım. Öğretmen toplumun ayrıcalıklı kesimini temsil ediyor. Toplumu eğiten, kainatı keşfetmemizi öğreten, ufkumuzu genişleten bir kişidir öğretmen. Şu kadar öğretmen var nasıl maaşlarını ödeyeceğiz diye düşünüyorsanız Türkiye'nin geleceğini düşünmüyorsunuz demektir. 

Bu yasanın içine 3600 ek gösterge konulmalıdır. Çalışırken itibarlı saydığımız öğretmen emekli olduğunda baaşka yere itilmemeli, aynı bütçesini sürdürebilmeli.
24 Kasım'da birer maaş ikramiye vermeliyiz. 

Hiçbir öğretmenin yoksulluk sınırı altında aylık almaması lazım.

Öğretmenler de kendilerini eğitmek zorundalar. Dünya o kadar hızlı değişiyor ki öğretmenler de hizmet içi eğitimle kendilerini yenilemeliler. 

Vekil öğretmenler, sözleşmeli öğretmenler var. Hepsinin kadrolu olması lazım. 

Siyaset kurumu liyakati gözardı edip bazı yerlere yakınlarını taşıyorlar. Bunun önüne geçilmeli. Belli makamı hakederek gelen bir kültür oluşmalı.

Yüz binlerce öğretmen atama bekliyor. 

Her yerde mantar gibi öğretmen yetiştiren üniversiteler var. Plansız ve programsız... İstanbul'da çöp toplayan gençlerle buluştuğumda atama bekleyen bir öğretmen 'ben çöp toplayarak çoluk çocuğuma bakıyorum' dedi. Bu tabloyu 21. yüzyıl Türkiye'sinde siyaset kurumu içine sindirebilecek mi? 

Öğretmen yetiştirmenin de sağlıklı planlaması yapılmalı.

Üniversiteyi bitirip toplumdan kendisini koparan ve intihara sürüklenen öğretmen adaylarını görünce hepimizin yüreği burkuluyor. 

Farklı düşünebiliyor, farklı sorular sorabiliyorsanız o ülkenin büyümesine en büyük katkıyı siz yaparsınız.

Barış akademisyenleri farklı düşündüler diye üniversitelerden attık. KHK ile görevine son verilen, hakkında soruşturma açılmamış, beraat verilmişse görevlerine iade edilmeleri lazım.

Okul, okul aile birliğinin güçlü zemine oturtulması lazım. Her okulun ayrı bütçesi olması lazım.

Eğitime ayrılan bütçe... Hala ikili eğitim, birleştirilen sınıflar, EBA'ya ulaşamayan yüz binlerce evladımız var. Bir yere kaynak ayıracaksanız öncelikle ayrılması gereken yer eğitimdir. Sadece MEB ile ilgili bir kaynağa ihtyiacımız var diye kampanya açılsa milyonlarca kişi para yatırır. 

Meslek lisesi memleket meselesi diye kampanya açılmıştı. Meslek liselerine yeteri kadar telep yok. Bütün organize sanayilerinde teknoloji liseleri kurmak istiyoruz. 

Önümüzdeki süreç içinde her şey değişecek. Siyasi ortam değişecek, farklı bir yönetim gelecek. Ülkenin huzura, büyümeye, kalkınmaya ihtiyacı var, kamplaşmaya değil. Türkiye'yi büyütmenin ana ekseni eğitimdir.

Önümüzdeki ciddi tehlikelerden biri genç çocuklarımız arasında giderek artan uyuşturucu bağımlılığı. İstanbuş2da 2 yoksul mahallede araştırma yaptık. Araştırmada annelerin söylediği: Oğlum ya da kızım akşam geldiğinde cep telefonu yoksa, 'acaba sattı uyuşturucu mu aldı?'
İki; Uyuşturucu kullandığını kimse bilsin istemiyor.
Üç; Her okulda güvenlik görevlisi istiyor. Bir de sağlık görevlisi olması lazım.

Yurt sorunu çözülemedi. En temel sorunlardan birisi. Bütün hocalarıma söz veriyorum, bu sorunu 1 yıl içinde çözeceğiz. Türkiye'nin kurtuluşu eğitimden geçiyor.

Gönül isterdi ki bütün siyasi parti genel başkanları burada olsaydı. Çok karamsar değilim. Bunların hepsi olacak."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları