loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Pandemiyi önlemek amacıyla alınan önlem Covid-19'un yaygınlaşmasına yol açacak, umarım Haziran'da daha büyük felaketle karşı karşıya kalmayız

Kılıçdaroğlu: Pandemiyi önlemek amacıyla alınan önlem Covid-19'un yaygınlaşmasına yol açacak, umarım Haziran'da daha büyük felaketle karşı karşıya kalmayız
Tarih: 01.05.2021 - 14:00
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarıyla video konferasn yöntemiyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Belediye başkanlarının çalışmalarını dinleyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
"Bütün belediye başkanı arkadaşlarımıa teşekkür ederim. Değişik zamanlardda ve ortamlarda yaptığım konuşmalarda CHP'li belediyelerin pandemide tarih yazdıklarını söyledim. Mevcut iktidar oturup kalksın CHP'nin varlığına dua etsin. CHP olmasaydı Türkiye'de kaos olurdu, çok ciddi olaylar olurdu. Bunları engelleyen en önemli aktörlerin CHP'li başkanlar olduğunu her ortamda ifade ettim.

Kendilerinin yaptıkları kongrelerden sonra Türkiye kırmızıya boyandı. Bazı iller siyaha geçti. Yapmamaız gereken görevleri belediye başkanlarımız yapıyorlar. 

Suların kesilmemesi çok önemli. İcra işlemlerinin bu süreçte durdurulması gerekiyor. Bunları ertelediğinizi kamuoyuyla paylaşırsanız verimli olur. 

Bazı belediye başkan arkadaşlarım ifade ettiler hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye'yi herp beraber inşa etmek istiyoruz. 

Belediye başkanı beldelerdeki çocukların sorunları gideren aktör olarak ortaya çıkacağını duyurmalı.

Gecekondu bölgelerinde insanlar ekmek, şeker, zeytin alıyorlar, veresiye defterine yazıyorlar. Bu 5-6 bin lirayı geçmiyor. Gece kondu bölgelerinde askıda defter uygulaması başlatabilirseniz... Gecekondu bölgelerinde 1 kişi 300-400 liralık harcamalar yaptmıştır. Deftere yazdırmıştır. Onları ödediğinzde bütçesine katkıda bulunmuş olacaksınız. Derin yoksulluğu yaşayan ailelere bu şekilde katkı yapmış olursunuz.

Genel merkeze düzenli aktarımlar geliyor. Ben de kamuoyuyla paylaşıyorum.

Esnaflar en büyük sıkıntıyı yaşayanlar. Ama yanlarında çalışanlar daha büyük sorunları yaşıyorlar. 

Sokak satıcıları da sokağa çıkamayacaklar. Günlük yaşadıkları için büyük ihtiyaçları ortaya çıkabilir. Bunların sayısının da saptanması gerekir. beeldiyelerde kayıtları olması lazım, ordan ulaşılabilir.

Sokağa çıkma yasağı aslında İstanbul'un boşaltılması anlamına geldi. Herkes Muğla'ya, Aydın'a, Tekirdağ'a geldi. Aslına pandemiyi önlemek amacıyla alınan önlem Covid-19'un yaygınlaşmasına yol açacak. Önümüzdeki süreçte bunu göreceğiz. Umarım Haziran'da daha çok daha büyük felaketle Türkiye karşı karşıya kalmaz.

Aşı konusunda çok ciddi haksızlık var, torpiller var. Bu konuda şunu rahatlıkla çıkıp söylebilir miyim, düşünceleriniz almak isterim: Aşı sornunu çözmeiyorsanız belediye başkanlarımıza yetkiyi verin, çözerler. Maske dağıtamadınız, biz dağıttık. Aşıyı yaptıramıyorsunuz biz yaptırırız. Bunu söylemek isterim.  Bunu yapabiliriz, anlaşma yapabiliriz, bütün vatandaşları aşılayabiliriz. Parasını merkezi yönetim vermek kaydıyla.

Aşıdaki adaletsizlikler ve soysal yardımlar konusundageçirdiğiniz soruşturmalar konusunda bizi bilgilendirirseniz memnun oluruz. Biz bakanlıklar nezdinde girişimde bulunuruz. Grup toplantılarında dillendiririm. Size yönelik saldırılar engellenmiş olur."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları