loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Salıcı adayım değil

Kılıçdaroğlu: Salıcı adayım değil
Tarih: 05.05.2012 - 19:33
Kategori: Siyaset

Kılıçdaroğlu, ''Kimseyi seçim öncesinde desteklemem, ama sandıktan çıkanın yanında durur, kolunu havaya kaldırırım''...

CHP’ye bomba gibi düşen istifa dilekçesinin sahibi Gürsel Tekin, CHP’de kalmayı ve CHP için çalışmayı sürdüreceğini kaydetti. 

Bu durum temmuzda yapılacak kurultay öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu-Tekin ilişkisinin yeniden kurulacağının sinyali olarak görüldü. 

Buna karşın Kılıçdaroğlu’nun tercihini Tekin’in ve bazı parti yöneticilerinin eleştirilerinin hedefi haline gelen Nihat Matkap ve Erdoğan Toprak gibi isimlerden yana ortaya koyduğu dikkat çekiyor. 

Radikal’in Tekin’in istifasıyla ilgili sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Tekin ve eleştirilerine destek veren yöneticilerin aksine, 26-27 Şubat’tan sonra yaşananlardan rahatsız olmadığını ifade etti. 

Büyük kurultay öncesinde teşkilatın yeni yönetimlerini belirlediğini, partinin yenilenme sürecinin devam ettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Şu ana kadar gidişattan memnunum” dedi. “Sayın Tekin ile birlikte çalışmayı sürdürmek istiyordum ama istifa tercihi nedeniyle bu mümkün olmadı” diyen Kılıçdaroğlu, eleştirileri de tek tek yanıtladı. 

İllerde hiçbir adayı destekleyemeyeceğini ilan ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bunu 39 il başkanının önünde söyledim. Kimseyi seçim öncesinde desteklemem, ama sandıktan çıkanın yanında durur, kolunu havaya kaldırırım. Ankara’da da kimseyi desteklemedim, İstanbul’da da benim adayım yok” dedi. 

Kılıçdaroğlu, yeni il yönetimlerinin blok liste ile oluştuğuna ilişkin eleştiriye de şu yanıtı verdi: “Tüzükte çarşaf liste deniyor. Ben de çarşaf liste olsun istiyorum. Ancak delege toplanıp blok liste olsun diye karar alıyorsa yapabileceğimiz bir şey yok. Bazı illerde blok liste kararı alındı, bazı yerlerde yönetim çarşaf liste ile belirlendi.”

Ali Özcan kazanabilir 

Tekin’i istifaya götüren sürecin son dönemecinde bulunan İstanbul İl Kongresi 12 Mayıs’ta yapılacak. Tekin, MYK’dan istifa ettikten sonra İstanbul’a dönerek kongreye kadar Nihat Matkap, Aydın Ayaydın ve Erdoğan Toprak’ın desteklediği Oğuz Kaan Salıcı’ya karşı Ali Özcan’ı destekleyecek. 

Kılıçdaroğlu doğrudan müdahale etmezse, delege desteği daha fazla görünen aday Ali Özcan İl Başkanı seçilebilir. Bu da Tekin’in Matkap-Toprak karşısında büyük bir zafer kazanması anlamına gelir. 

Tekin, İstanbul’da da kaybederse, parti yönetiminden tamamen dışlanabilir. Kılıçdaroğlu’nun eleştiriler karşısında Toprak ve Matkap’ın yanında olmayı tercih etmesi, bu ihtimali de yükseltiyor. Ancak siyasi gözlemciler, Kılıçdaroğlu’nun Tekin’le yakaladığı sinerjiyi ve rüzgârı kaybetmesi halinde CHP’nin gerileyeceği ve en geç 2014 yerel seçimlerinden sonra yeniden bir lider arayışına girilebileceği yorumlarını yapıyor. Bu da şu anda Kılıçdaroğlu’na karşı bayrak açmayan Tekin’in 2014’ten sonra yarışa girebileceği ihtimalini ortaya çıkarıyor.

Matkap: Sorunum yok, üzüldüm 

Gürsel Tekin’in hedefindeki isimler arasında yer aldığı belirtilen Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap ise istifayla ilgili, “Bunun olması istemezdim, üzüldüm” dedi. Matkap, Tekin’in istifasında kendisiyle ilgili rahatsızlığın da etkili olduğu yönündeki iddialarla ilgili “Gürsel Bey’le bir sorunum yok. Bu konuda değerlendirme yapmak, kendisi açıklama yapmadan doğru değil” dedi. CHP’de il kongrelerinde etkin olduğu söylenen Tekin tarafından da bu nedenle eleştirildiği belirtilen Gürsel Erol ise Radikal’e yaptığı açıklamada, partide unvanı olmadığını, eski Gençlik Kolları Başkanı olduğunu, arkadaş olduğu Tekin’in açıklamalarını saygıyla karşıladığını söyledi.

Radikal

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları