loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Sandık sonuçta gelecek, Türkiye'nin ahlaklı, adaletli bir başlangıç yapması lazım

Kılıçdaroğlu: Sandık sonuçta gelecek, Türkiye'nin ahlaklı, adaletli bir başlangıç yapması lazım
Tarih: 11.07.2021 - 10:52
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Edirne'de muhtarlarla bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Muhtarlığa gerekli önemi vermedik. Yapılması gereken ilk iş; 82 kanunda muhtar adı geçer. Ne siz ne ben bilirim. Neden muhtarlar için temel bir kanun yoktur? Bir taslak hazırladık bütün muhtarlık derneklerine gönderdik. 

Seçimler geliyorsunuz. Bize muhtarlık seçimiyle beeldiye seçimi ayrı yapılsın teklifi yapıldı, hayır dedik. Fotoğraflı birleşik oy pusulanızın olması lazım. 

Muhtarın kendi mahallesiyle ilgili bir karar alınacaksa muhtar o belediye meclisi toplantısına katılacak, söz ve karar sahibi olacak. Bu güçlü bir demokrasi kültürü demektir. 

Muhtarlığın bütçesi olması gerekir. Belediye Emlak Vergisi alır. Yüzde 1'i muhtarlara gitse ne olur?

Muhtarlık kurumunu saygın konuma getireceğiz. 

Bulunduğunuz yerde çoğu zaman bina size ait değildir. Niye sizin bir binanız yoktur. Bu yapılabilir. Biz yapıyoruz. İstanbul'da pek çok belediye başkanımız tek tip binalar yaptı. Bunun bir devlet politikası olarak yapılması lazım. 

Muhtarlara mutlaka bir kişi tahsis edilmeli. Kıyameti kopardılar. Önce Bahçeli sonra Erdoğan 'muhtarlara özel kalem mi tayin edeceksin?' diye. 10 milyon işsimiz var. 

Bir de size aylık değil ödenek veriyorlar. Beleiye başkanına, milletvekiline, cumhurbaşkanına ödenek mi veriyorlar, hayır maaş veriyorlar. Aynı sandıkta seçilen muhtara neden maaş vermiyorlar? Bu çifte standardı Millet İttifakı iktidarında kaldıracağız. 

Ülkesini seven her vatandaş elini vicdanına koyup 'bu memlekete nasıl bir cumhurbaşkanı olmalı' sorusunu sormalı. 83 milyonu kucaklamalı. Tarafsız olmalı, bir partinin genel başkanı değil. Cumhurbaşkanı seçilecek kişnin 24 saat konuşması doğru değil. Önemli zamanlarda açıklamalar yapar. 

Cumhurbaşkanı her şeye maydonoz olmaz. 

Cumhurbaşkanı kendisi ve ailesi ile birlikte topluma örnek olmalı. Herkes bilmeli ki seçtiğimiz cumhurbaşkanı mütevazi, ahlaklı, vatandaşla muhatap olurken alçak gönüllü olmalı. Cumhurbaşkanı adaletli olmak zorundadır. 

Seçitiğimiz cumhurbaşkanı onurlu ve başı dik gezen cumhurbaşkanı olmalıdır. Birilierinin önünde eğilmeyen, tehdit edilmeyen, gerekirse meydan okuyan niteliklere sahip olmalı.

Cumhurbaşkanının vatandaşın kimliğine, inancına, yaşam tarzına müdahale etmemesi lazım. 

Kimlik üzerinden, inanç üzerinden, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapılmaz. Biz sosyal kimlikler üzerinden siyaset yapıyoruz. 

Cumhurbaşkanının yargı üzerindeki sivil vesayeti kaldırması lazım. Darbe hukukunun kalıntılarını temizlemeye söz vermesi gerekir. Bunlar olmazsa demokrasideki yaralar kapanmaz. 

Cumhurbaşkanını 'benim vatandaşım 1. sınıf demokrasiyi hak ediyor' demesi lazım.

Milletin vekilini millet seçerse demokrasi olur. Ben seçeceğim, bunun altına mührü basın... Siz liste seçiyorsunuz vekil değil. Parlamento vesayet altında oluyor. 

Gazi Meclis Mustafa Kemal Atatürk'e başkomutanlık yetksini 3 ay süreyle verdi.

Parlamento 19 Mayıs hareketlerinin yapıldığı yere döndü. El kaldırdıkları maddelerin ne olduklarını bilmiyorlar. Yukarıdan talimat geldi...

Avrupa'da ne kadar plastik atık varsa ithal ediliyor. Yasak dediler. Attıkları imzanın mürekkebi kurumadı serbest diyorlar. 

Cumhurbaşkanı adayının ahlaklı olamsı, parlamentoda ihale takipçisi, adam kayırmacı, rüşvetçinin yeri yoktur. 

İçişleri Bakanı 'bir siyasetçi her ay 10 bin dolar rüşvet alıyor' dedi. Mecliste tık yok. Kim bu ahlaksız adam? Ahlaklı inasnların meclise gelmesi lazım.

'128 milyar dolar nerede?' diye sorduk. 83 milyonun hakkı bu para. Türkiye'nin itibarı, rezervi oradadır. 128 milyar dolar gitti? Sorduk, nerede diye. Yasak getirdiler. Akıl alacak şey mi? 

Yarın seçimler olacak. Bu sandık sonuçta gelecek. Türkiye'nin ahlaklı, adaletli bir başlangıç yapması lazım. Ben çöp konteynerlerinden beslenen milyonlar, yatağa aç giren çocuklar görmek istemiyorum. İmkanımız var ama kaynaklar doğru kullanılmıyor. 

6 ayda memlekette herkes rahat bir nefes alacak. 5 yıl içinde Türkiye bölgesinin yıldızı olacak. Üniversitelerimiz gerçek anlamda üniversite olacak"

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları