loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Sarayda oturup ahkam keserek sorun çözülmez

Kılıçdaroğlu: Sarayda oturup ahkam keserek sorun çözülmez
Tarih: 11.03.2019 - 11:42
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Eyüpsultan'da STK'lara, muhtarlara ve iş insanlarına hitap etti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:
"'-Hükümet para göndermezse belediye başkanı ne yapacak' deniliyor. Bunlar doğru değil. Belediye kanunu var. Merkezden para geliyor. İstanbul'un da izmir'in de bütçesi var. İzmir de İstanbul da metro yapıyor. İzmir kilometresi 50 milyona yapıyor, İstanbul 150 milyona yapıyor. Nasıl oluyor? Kimsenin zarar etmesini istemeyiz ama kazanan alınteriyle kazanacak. 
-Bir ara okul sütü dağıtacaklardı, ne oldu? Proje bitti. Süt aldılar, çocuklar zehirlendi. İzmir büyükşehir bunu uzun yıllardır yapıyor. 0-6 yaş arası dağıtılıyor. Bir evde çocuk doğmuşsa araçlarla gider kapıya bırakırlar. Sütü kooperatiften alıyorlar. Süt üreticisi kazanıyor. 
Belediye başkanı arkadaşlarıma, kazandığınız andan itibaren bütün beldenin başkanısınız diyorum. 'Bu semtten bana oy çıkmadı, hizmet götürmeyeyim' denilmeyecek. Yoksul mahallelelere daha fazla hizmet götüreceksiniz. 
-Bütçe görüşmelerinde asgari ücret 1 Ocak'tan itibaren 2200 TL olsun dedim. Ben bunu deyince 2020 TL yaptılar. 2200 TL de çok büyük rakam değil. Açlık sınırı 2900 TL. Bunu söylediğimde zamlar patlamamıştı. Likidite krizi vardı, şimdi reel sektör kriziyle karşı karşıyayız. 7 milyonu aştı işsizlik. Bir babanın okula giden çocuğuna harçlık vermemesi, bir annenin çocuğun karnını doyuramamsı ne demektir? Sarayda oturup ahkam keserek sorun çözülmez. Sarayda oturan kişi, elektrik, doğalgaz parası, kira parası vermez. Yurttaş hepsini öder. Bunları düşünerek sandığa gitmek zorundayız. 
İstanbul'da ortaçağ koşullarında yaşayanlar da var, beyaz yakalıların koşullarında yaşayanlar da var. İstanbul beton ormanına dönüştü. Görkemli camiler beton ormanları arasında kaldı. Sultanahmet'e, arkasındaki gökdelenlere bakın. Tarih, kültür, inanç diyorlar... Neden o eserleri 21. yy'ın beton ormanına mahkum ettiniz? Rant için... Nerede insan varsa rant vardır. Sorun rantı kime vereceksiniz? Kentsel dönüşüm yapın, karşı çıkan yok. Evleri alıyor, sahiplerini kent dışına sürüyorsunuz, 1,5 milyona satıyorsunuz. Üsküdar'da yaptılar bunu. 'Gecekondular Boğaz görüyor, burada milyon dolarlık rant var, başkalarına verelim...'
Liyakati gündeme getiren benim. Devlette liyakat olmalı diye ısrarla söyledim. Liyakat eğitim işidir. İşi ehline vereceksiniz. Belediye başkanımız, bir mahalleyle ilgili karar alırken o mahallenin muhtarını davet edecek ya da gidip görüşünü alacak. Sosyal yardım yapacaksınız. Vatandaşın en rahat ulaştığı kişi muhtardır. Muhtarların bütçesi yok. Eyüpsultan'da oturanlar vergi ödüyorlar belediyeye. Yüzde 1'i muhtarlara verilmeli. Bütçe de denetlenecek.
-Küçük çocuklarımızı tuzağa düşürüyorlar. Gençleri eğitimle, kültürle, sanat ve sporla buluşturacağız. Kültür merkezlerinin büyük yararı var. İlkokul yeterli değil. Tekirdağ büyükşehir belediye başkanımız baktı ki okullar yetersiz bütün ilçelere okullar yaptı, MEB'e teslim etti. Aynı şekilde Ekrem başkan da İstanbulluların desteğini alacak. Bütün sorunları çözeceğiz. Sorunlar akıl ve mantıkla çözülür, kavgayla değil. 
-Bizi kavga ortamına çekmeye çalışıyorlar. Tahriklere kapılmayacağız. 
-200 ton patates ithal ediyoruz. Memlekette ekecek yer mi kalmadı, ekecek insan mı yok? 2018'de Yunanistan'dan 115 milyon dolarlık pamuk, 28 milyon dolarlık buğday ithal ettik, 13 milyon dolarlık tütün ithal ettik. Buraya gelirken varlık kuyruğunun önünden geçtik. Düşük gelirli gariban vatandaşlarımız kuyrukta. Bunların tamamını değiştireceğiz.Türkiye üretecek.
-Beka sorunu diyorlar. Beka sorunu bir ülke üretimden koparılırsa çıkar. Nohuttan samana, canlı hayvandan ete kadar her şey ithal. Çiftçi ekemiyor. AK Parti'ye oy veren kardeşlerime söylüyorum, 17 yıldır oy verdin, ne istedilerse yerine getirdin sonunda soğan kuyruğuna girdin. Elini vicdanınıza koyun oy kullanın.
-Ülkücü kardeşlerime sesleniyorum, bayrak hepimiz için kutsal. 82 milyon vatanseverdir. Dünyanın hangi ülkesi kendi silah fabrikasını yabancı bir orduya satmıştır? Buna itiraz etmeyen ülkücü, miliyetçi, vatansever olamaz. Sümerbank'ı, TEKEL'i sattın, fırtına obüslerinin yapıldığı fabrika satılır mı? Ülkücü kardeşlerim de ellerini vicdanlarına koyup oy versinler. 
-Ekrem İmamoğlu, başarılı, sorunları bilen bir arkadaşımız. Belediye başkanlığı yaptı, aynı başarıyı büyükşehirde gösterecek. Büyükşehirlerdeki arkadaşlarımız başarılı olan arkadaşlarımız. Sandığa gideceğiz oyumuzu kullanacağız."
 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları