loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Sarayın memurları benim muhatabım değil

Kılıçdaroğlu: Sarayın memurları benim muhatabım değil
Tarih: 19.02.2021 - 11:36
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve beraberindeki heyeti, CHP Genel Merkezinde kabul etti.

İki lider arasındaki görüşmede Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı ve Muharrem Erkek ile CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke eşlik etti. 

Görüşmenin ardından iki lider ortak açıklama yaptı.
Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:
"Siyasi partilerin bir araya gelmeleri son derece değerlidir. Türkiye'nin sorunlarını ekonomide, hukukta, son yaşanan olaylarla ilgili görüş alışverişinde bulunduk.

(Süleyman Soylu'nun açıklamaları) Sarayın memurları benim muhatabım değil.

Şehitlerimiz hepimizin şehidi. Bölücü terör örgütünü hep beraber kınamalıyız. Bölücü terör örgütüne karşı söylenmesi gereken her şey CHP tarafından söylenmiştir. Kullandığımız dil sarayın değil, devletin diline yakındır. Milli Savunma Bakanlığı da böyle kullanıyor. Biz bir terör örgütünün reklamını yapmak zorunda değiliz. Türkiye'nin birliğinden bütünlüğünden yanayız.

Erdoğan'ın beni eleştirmesini anlayışla karşılyorum. Çünkü verilemeyecek hesabı var. Ben 5 soru sordum. Bir başarısızlık var. Onu da ben değil, Erdoğan söylüyor. Bunun bir sorumlusunun olması lazım.

Erdoğan Meksika'ya gidip konuşuyor. Bu işlerden siyasiler sorumlu, diyor. Meksika'da ayrı, Türkiye'de ayrı dil kullanamazsınız. Ben genelkurmayı mı eleştireceğim? Sorumlu siyasetçidir. Erdoğan'ın kullandığı dili kullansaydım neler olmuştu? Esir diyor 13 vatandaşımıza. Terör örgütü askerlerimizi, polisimzi rehin alıyor esir diyor. Erdoğan 17 Şubat'ta 'Bu operasyondan cumhurbaşkanı, bakanlar sorumludur' diyor. Sorumluluğu devlete atıyor. Devleti yöneten kim, Kılıçdaroğlu mu? 

Başarısızlığın faturasının bana değil talimatı verene çıkarması lazım. Operasyon yapıyorsunuz rehineler kurtarılmıyor. 5 sorudan niye bu kadar alındılar?

İstanbul seçimlerinde terör örgütü elebaşından mektup aldın. 13 kişi için niye mektup istemiyorsun? Trump'a 'papazı veriyorum, 13 polis ve askerimizin verilmesini sağla' diyemez miydi? Daha önce de oldu, insanlar araya girdi, rehin alnanlar sağ geldi.

Ne yaparlarsa yapsınlar 16 şehidimizin hakkını ve hukukunu sonuna kadar savunacağım."

Destici'nin açıklamaları şöyle:
"Bütün CHP camiasına saygılarımı sunuyorum. Ziyaretimizin ana sebebi yeni anayasa konusu. Cumhurbaşkanımız yeni anayasa yapılması noktasında çağrıda bulundu. Biz bu çağrıyı samimi bulduğumuzu ifade ettik. Bu toplumsal bir mutabakatla olması gerektiği noktasındaki cumhurbaşkanının hassasiyetini doğru buluyoruz. Türkiye Sened-i İttifak2tan beri pek çok anaysa yapmış, yapma çalışmasında bulunmuş. Uzun yıllar taşıyacak bir anaysayı bugüne kadar yapamamışsız. Bunu bugün yapabiliriz. Bunun denenmesinden yanayız.

Herkesin kırmızı çizgileri olabilir ama bunları öne koymayı doğru bulmuyoum. Önemli olan bir araya gelip konuşabilmek. Bu partiler arasındaki siyasi gerlimi de düşürecektir. Dış dünyaya da çok önemli bir mesaj olacağını ifade etmek istiyorum. Mecliste 360 sayısı gerekiyor refereranduma gitmek için. Biz milletin onayından geçmesi gerektiğini düşünüyoruz. 

CHP ilk siyasi parti. En esk ve köklü bir siyasi parti. CHP'nin bir anaysasa yapıalcaksa elbette anayasa çalışmaları içinde yer alması çok kıymetlidir.

Bunun için siyasi ortamın yumuşaması lazım. Bu görüşe önem veriyoruz. Seçim kanunu ve siyasi partiler yasası var. Buradan başlanabilir, ortak bir kanun hazırlanabilir.

Gara şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Terörle mücadele hepimizin ortak mesleesi. Biz düşen mesuliyet bir ve beraber hareket edebilmektir. Asıl olan evlatlarımızı kaçıran ve kahpece kaflarına sıkan terör örgütüdür. Asıl itham edilmesi gereken budur. Bunlara rağmen gördük ki mecliste PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP açıkça kınamaktan geri durdu. 

Siyasi gerilimin düşmesi lazım. Teröre karşı hepimizin ortak duruş sergilenmesi lazım. Mesele vatansa hassas davranmak lazım. Birbirimize karşı siyasi pozisyon almak yerine milletimizi yanımıza alarak mücadele yapmamız lazım. Hiçkimsenin oy hesabına girmemesi gerekiyor. Biz BBP olarak duruşumuz açık ve nettir. Cumhur İttifakı içindeki pozisyonumuzu da koruyoruz. Devletimiz ciddi mücadele veriyor. Dış politikada da atılan başarılı adımzu ederdik ki kahramanlarımız sağ olarak alınsınlar var. Amacın bu olduğunun unutulmaması lazım.

Gara'da aldığımız bilgi, kahramanlarımızın mağarada tutulduğu öğreniliyor. Opreasyon yapılıyor. Oradaki amaç terör örgütü elinden almaktır. Önemli olan niyettir. Bu iç siyaset meselesi yapılmamalı.

Bazı sorular devletin ilgili kurumlarına kapalı şekilde sorulur bazı sorular basın önünde sorulur. İki bakanımız TBMM'yi bilgilendirdiler. 

İki bakanımız PKK'nın uzantısı HDP'nin olduğu bir Meclis'te ne kadar bilgilendireceklerdi? Ha Kandil'deki Karayılan ha Meclis sıralarında oturan kara çiyan, ha Duran Kalkan ha Pervin Buldan. Mecclis'te ne kadar bilgilendirebileceklerdi? İki bakanımız hem sayın genel başkanı hem İYİ Parti'nin kıymetli genel başkanını ziyaret ettiler, önemli bilgileri paylaştılar."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları