loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Sivil darbe dönemlerinde anayasa yapılamaz

Kılıçdaroğlu: Sivil darbe dönemlerinde anayasa yapılamaz
Tarih: 29.05.2021 - 12:40
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı, Bahariye ve Masko istasyonları hizmete alım töreninde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Başkan ve ekibi 24 saat çalaışarak İstanbullulara hizmet veriyorlar. Benim bir mail adresim var. Oraya vatandaşlar zaman zaman mesajlar gönderiyorlar. Bir sabah yine mesajlara bakıyorum. Belediyeden bir işçi arkadaşım mesaj göndermiş: "Açılış yaptınız ama bizi topluca bir açılış meydanına götürmediniz, isteyen gelir istemeyen gelmez dediniz. Bizi zorla bir yerlere götürmediniz" dedi. Biz her görüşe saygılıyız. Kişilere bir şeyi dikte ettirmek doğru değil.
CHP'li belediyeler baskılara rağmen halka hizmet veriyorlar. Başkan zaman zaman engelleniyor, yargı aracılığıyla, denetim aracılığıyla tehdit ediliyor. Bunlar bizi yıldıramaz. Bizim dokularımızda Kuvayı Milliye'nin ruhu vardır. 

Aynı anda 10 metro hatının yapımını üstlenen başka bir metropoll yok. Başkan varolan kaynakları verimli şekilde kullanıyor.

1 milyon 600 bin habeye sosyal yardım yapılıyor. Bu bir rekordur. Sakın ha CHP'li belediyelere oy vermeyin. Gelirlerse sosyal yardımları keserler, dediler. Bu tablo ters yüz edildi. İBB, 63 bin 186 öğrenciye de burs veriyor. 

'Öğrencilere burs verilecekti de CHP AYM'ye götürdü, belediyelerin burs vermesini engelledi' dediler. İsterlerse veriyorlar. 

10 milyon metrekare yeşil alan yaratıldı.

İsrafa ve savurganlığa dur denmesi çok önemlidir. İsraf batağı içindeler. 4 milyar 200 milyon liralık tasarruf yaptı İBB.

Kul hakkı yemem, kul hakkı yedirmem dedi başkan. Bu tasarrufu yapıyor ki aynı 10 metro inşaatı sürdürülüyor.

Kimsenin yaşam tarzıyla, inancıyla uğraşmıyoruz. 

Başkan çok önemli sorunlarımız var, dedi. Türkiye'nin çok önemli sorunları var. Saray iktidar Türkiye'nin sorunlarını çözemez. Sorunların kaynağı olan iktidar sorun çözme kapasitesini yitirmiştir. Ülkenizi seviyorsanız sorunlar daha fazla büyümesin. Vatandaş daha fazla tahammül edemiyor. Halkın hakemliğine başvurmak gerekir.

Yeni bir anaysa yapacağız, destek vermezlerse referanduma gideceğiz, dediler. Gel kardeşim koyalım sandığı, erken seçim istiyor musun, istemiyor musun?

Anayasa değişiklikleri için önce uygun ortam olmalı. Sivil darbe dönemlerinde anayasa yapılamaz. Anayasa yapılmasındaki iklim toplumsal uzlaşmaya bağlıdır. Gelin bize destek verin, diyorlar. Hangi desteği? 

Türkiye'nin huzura kavuşması, kavga ortamından çıkamsı lazım. Cumhurbaşkanlığı makamında oturan zatın parti liderlerini tehdit etmemesi lazım. Tehdidin olduğu yerde anayasa mı yapılır? 

Halkın anayasası olacak. Özgür ortamda yapılacak, parlamento vesayet altındayken anayasa mı yapılır? 

İçişleri Bakanı bir siyasetçiye mafya her ay 10 bin  dolar rüşvet veriyor, diyor. Bu siyasetin mafyanın emrine girmesi demektir. Ahlaklı, temiz tolum, siyaset istiyoruz. Ayda 10 bin dolar rüşvet alınması İçişleri Bakanı tarafından dillendiriliyor. Kim bu adam? Erdoğan çağırıp bakanı 'kim bu rezil adam' diye soruyor mu? Sormuyor. Cumhurbaşkanı bunu duyduğu andan itibaren temiz ahlaklı adamsa çağırır bakanı. Bu adamın siyasette yeri yoktur, demesi lazım. 

AK Parti ve MHP'ye oy veren saygıseğer vatandaşlarımıza sesleniyorum. Rüşvet alanların TBMM çatısı altında yeri yoktur. Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat o kişiye hesabını sormuyorsa o işe ortak olduğu anlamına gelir.

2 kişiye çağrı yapıyorum. Biri TBMM Başkanına. TBMM'nin itibarını koru. Çağır bakanı, sor kendisine. Dilekçe verdik, tık yok.

İkinci sorumlu bakanı o koltuğa atayan Erdoğan. Niye çağırıp sormuyorsun? Devleti çürütmeye, yozlaştırmaya kimin ne hakkı vardır? Sabah, öğle, akşam her türlü hakaret yapılır. Geçiniz, ben bunları alıştım ama ben bu milletin hakkını savunmak zorundayım.

Boğazdan aşağıda haram lokma inmeyecekç Ölçümüz budur."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları