loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Siyasetçi halka hizmet etmek için siyaset yapar, malı götürmek için değil

Kılıçdaroğlu: Siyasetçi halka hizmet etmek için siyaset yapar, malı götürmek için değil
Tarih: 22.12.2018 - 14:18
Kategori: Gündem

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İslam Eserleri Müzesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, "Siyasetçi halka hizmet etmek için siyaset yapar, malı götürmek için değil. Sandıkta namuslu insanlardan yana, her kuruşun hesabını veren insanlardan yana oyunuzu kullanın. Benim istediğim budur" dedi....

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'da Çat Belediyesi tarafından yaptırılan İslam Eserleri Müzesi'nin açılışında konuştu.
Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:
"Çat Belediye Başkanı 'ideallerim var, hemşehrilerime hizmet etmek istiyorum' dedi. Ben de 'tamam' dedim ve belediyenin birçok borcu vardı. Ben de sizler gibi merakla bekliyordum. Belediye başkanımız Çat Belediyesini örnek bir belediye yaptı, teşekkür ediyorum.
Çat Belediye Başkanını gittiğim her yerde örnek gösterdim. Sosyal belediyecilik yaptı, istihdam yarattı. Belediye başkanlığını devraldığında 3 milyon 350 bin borcu vardı. Bugün Çat Belediyesinin borcu yok. Belediyecilik aynı zamanda istihdam yaratmaktır.
Ankara’dakiler 50 bin üzerinde aylık alıyorlar yetmiyor. Bir de 'aylığımıza zam yapın' diyorlar. Ben de diyorum ki asgari ücretler CHP’li bütün belediyelerde 2 bin 200 TL olacak.
Çat Belediyesi İslam Eserleri Müzesi açıldı. Allah nasip ederse diğer belediyeler de islam eserleri ile ilgili her şeyi bu müzeye bağışlayacak. Çat’ı islam eserleri merkezi haline getireceğiz.
Gönül ışığını yakmak insanı sevmektir. İnsanı sevmek düşmanı bile kin ile anmamaktır. İslam barış demektir. Neden kavga ediyoruz, neden islam aleminde kan akıyor? Bu soruyu soruyor muyuz? Yemen’de 5 buçuk milyon çocuk ağlıyor. Suriye’ye, Irak’a bakın.
Zulme boyun eğilmez, zulme sessiz kalınmaz. Haksızlık karşısında sessiz kalan dilsiz şeytandır diyor inancımız. Biz bunu söylediğimiz zaman suçlandık. Çatlılara ve tüm Türkiye’ye sözüm var. Haksızlık karşısında boyun eğmeyeceğim, asla susmayacağım.
Madem sevgili peygamberimiz “Alimin ölümü alemin ölümüdür” diyorsa; nasıl oluyor da islam dünyası geri kalıyor? İslam dünyasında petrol var ama yoksulluk ve sefalet bu ülkelerde. Adaletsiz  toplum yaşayamaz. Ben komşum açken karnını doyuruyorsam müslümanım.
Belediye Başkanlarımızdan iki şey istiyorum: Birinci kuralımız seçildiğin andan itibaren kimseyi ötekileştirmeyeceksin, herkese eşit hizmet götüreceksin, yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık yapacaksın. İkinci kuralımız da şudur: Belediye bütçesinin hesabını her vatandaşa vereceksin. Vatandaşın parasını vatandaşa harcayacaksın.
Biz herkesin inancına saygılıyız. Bizim inancımızda cebimizi doldurmak yoktur. Haram parada bizim gözümüz yoktur. Çat belediyesini devralırken 3 milyon 350 lira borcu vardı. Hem borç ödüyor hem hizmet ediyor. Demek ki parayı yerinde kullanırsanız para yeter.
Biz saraylardan yana değiliz, uçan saraylardan, kışlık saraylardan yana değiliz. Sevgili peygamberimizin hayatını okursanız ne kadar mütevazi bir hayat yaşadığını görürsünüz.
Siyasetçi halka hizmet etmek için siyaset yapar, malı götürmek için değil. Sandıkta namuslu insanlardan yana, her kuruşun hesabını veren insanlardan yana oyunuzu kullanın. Benim istediğim budur.
Benim çocukluğumda Erzurum’a Doğunun Paris’i derlerdi. Paris nerede kaldı Erzurum nerede? Allahaşkına sormayacak mısınız bunun hesabını? Bir Erzurum milletvekili de çıkıp Erzurum’un şu derdi var dedi mi?"
 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Huseyin durmaz

Maltepe adalar catalca belediyeleri çalışanlarına ücretlerini gununde ödeyen belediyeler bu başkanları yeniden aday olmalıdır çokça belediye çalışanına borçlu chp emek ağırlıklı kitle partisi olmalıdır yoksa iktidar olamaz

22.12.2018, 22:55
Yorum Yap

Facebook Yorumları