loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Siyasetçinin asgari belli bir entelektüel derinliğe ihtiyacı vardır

Kılıçdaroğlu: Siyasetçinin asgari belli bir entelektüel derinliğe ihtiyacı vardır
Tarih: 25.09.2021 - 14:53
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Prens Adaları Felsefe ve Siyaset Sempozyumu'na katıldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükada Anadolu Kulübü'nde iki oturumda gerçekleşen Prens Adaları Felsefe ve Siyaset Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de güçlü bir felsefi düşünceye ihtiyaç olduğunu belirtti. " "Eğer siyasetçi ülkenin sorunlarına eğiliyor ve o sorunları çözmeye adaysa mutlaka felsefecilerle de bir araya gelmek zorundadır" diyen Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Dünyanın en önemli felsefecileri gelip Adalar'da felsefeyi anlatabilirler, doğayı izleyebilirler. Bir ağacın altına uzanıp gökyüzüne baktıklarında sonsuzluğu görebilirler. Felsefecilerin en çok bu tür şeylere ihtiyacı var. Görecek, düşünecek, sorgulayacak hayatı.

Eğer biz bunu yapabilirsek Türkiye'ye çok güzel katkılarda bulunmuş oluruz. Siyasetçinin en çok ihtiyaç duyduğu alanlardan birisidir bu. Eğer siyasetçi ülkenin sorunlarına eğiliyor ve o sorunları çözmeye adaysa mutlaka felsefecilerle de bir araya gelmek zorundadır. Siyasetçinin en azından asgari belli bir entelektüel derinliğe ihtiyacı vardır, bunun olması lazım. Entelektüellerde belli bir felsefi derinlik olunca özgüvenin olduğunu da görebiliyorsunuz"

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları