loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Siyaseti iç kavgaya dönüştürmeye çalışıyorlar. İntikam alma, düşmanlaştırma üzerinden siyaset olmaz

Kılıçdaroğlu: Siyaseti iç kavgaya dönüştürmeye çalışıyorlar. İntikam alma, düşmanlaştırma üzerinden siyaset olmaz
Tarih: 12.03.2019 - 13:27
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bursa'da STK temsilcileri, hemşehri dernekleri ve esnaf odalarına hitap etti.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Bizim başkanlarımız herkese eşit hizmet götürecekler. Bir mahalle fakirse oraya fazla hizmet götürecekler.

-Cumhuriyet tarihi açısından değerli bir kentte belediye başkanı olmak güzel.
-Burada kanaat önderleriyle beraberiz. Kanaat önderi güvenle bulunduğu konuma gelmiştir. Kanaat önderi seçildiği kitleye karşı sorumludur. Muhtarlarımız, STK, sendika başkanları, belediye başkanları seçimle gelmişlerdir. Kanaat önderlerinin Türkiye'ye karşı sorumlulukları vardır. Kanaat önderi Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından izlemek zorundadır. İzleyecek ve topluma yön gösterecektir.
-Türkiye dünyanın en güzel ülkesi. Siyasi görüşler, inançlar, kimlikler farklı olabilir, bunlara saygı duyacağız. Huzur içinde, barış içinde bir arada yaşamak istiyoruz. Yunus Emre 'asla kin tutmayın' der. Hizmet götürürken ayrımcılık yapmamayı bu felsefe üzerine inşa ediyoruz.
-Pozitif ayrımcılığı güçsüz için yapacaksınız. Fakir fukaranın hakkını korumak için sosyal devlet diyoruz. Başkanlarımız, sosyal yardımları yaparken mutlaka muhtara danışmalı. Muhtar mahallesinin bütün sorunlarını bilir. Vatandaşın en rahat ulaşacağı kişi muhtardır.
-Yeni bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var. Seçimlere 1 aydan az süre kalmış, belediye başkan adayı hakkında soruşturma açacağım... İstediğin soruşturmayı aç. Boğazımızdan haram lokma geçmemişse korkmayız.
-Belediye başkanı hizmet yapar, para harcar. Bu milletin parasıdır. Musluğu açarken 5 çeşit, elektrik düğmesine basınca 4 çeşit vergi ödersiniz. Belediye başkanları bütçeyi harcarken halka hesap vermek zorundadır.
-İzmir büyükşehir belediyesi metronun kilometresini 50 milyon TL'ye, Ankara 100 milyon TL'ye, İstanbul 150 milyon TL'ye yapıyor. Nasıl oluyor bu? Hesap vermenin önemi burada ortaya çıkıyor. İstediğimiz vatandaşın sorgulama hakkının önündeki engelleri kaldırmaktır.
-Bursa'da yaşıyorsunuz. Bursa bir beton ormanına dönüştü. 60'ların 70'lerin yeşil Bursası nerede? Bursa tarihiyle. coğrafyasıyla şahlanacak. Mustafa Bozbey yapacak, inanıyorum.
-Yunanistan'dan 115 milyon dolarlık pamuk ithal ediyoruz. 2018'de Yunanistan'dan ithal eddiğimiz buğday için 28 milyon dolar ödedik. 13 milyon dolarlık tütün ithal ettik. Bize vatandaşın oyuna saygı duymak düşer. Ama AK Partili kardeşimin de sorgulaması lazım. 17 yıl omuzlarında taşıdı bir partiyi. 17 yıl istenen kanunlar, karanameler çıktı, müsteşarlar, kaymakamlar tayin edildi. 70 milyar dolarlık özelleştirilmeler yapıldı. Fabrikalar satıldı. Bir de borç altına girdik. 16 yılda Londra'daki bir avuç tefeciye ödediğimiz faiz 149 milyar dolar. AK Partili kardeşimi de artık oturup düşünmeli. Memleket bizim memleketimiz. 82 milyon bir aradayız. Türkiye üretimden niye koparıldı. Bir ülke ürettiği zaman güçlüdür. Üretimden koparılırsa bir memleket o zaman beka sorunu ortaya çıkar.
-Ülkücü, milliyetçi kardeşlerimize seslenmek isterim. Milliyetçilik vatanseverliktir. Vatan hepimizin ortak paydasıdır. Milliyetçilik vatanseverliktir. Vatan hepimizin ortak paydasıdır. Sümerbank'ı, şeker fabrikalarını satarsın anlarım, silah fabrikasını nasıl satarsınız? 20 milyar dolarlık bir fabrika Sakarya'daki tank palet fabrikası. Nasıl bverildi, bilen var mı, hayır. Niye verildi? Katar emirinin verdiği uçak karşılığında mı verildi? Her şeye eyvallah, ama bir ülkenin silah fabrikasının yabancı bir orduya satılması ülkenin namusuyla oynamaktır. Bir örnek göstersinler hangi devlet silah fabrikasını yabancılara satmıştır? Bu seçimler önemlidir. Bu ülke kolay kurulmadı. Bu ülkenin harcında kan, gözyaşı var. Yüz binlerce şehit var. Hangi cumhuriyet hükümeti bir silah fabrikasını satmıştır? Kırıkkale'deki silah fabrikalarımız tek tek  yok oldu, neden? Toplum dar bir alana sıkıştırıldı, sorgulamasınlar diye.
-Siyaseti neredeyse iç kavgaya dönüştürmeye çalışıyorlar. Asla provokasyonlara gelmeyin. Siyasi görüşler farklı olabilir. Benim görmediğimi bir başka arkadaş görür, memleketin sorunu varsa oturulur çözülür. İntikam alma, düşmanlaştırma üzerinden siyaset olmaz.
-Türkiye'yi bu durumdan kurtaracak olan sizlersiniz. Sandığa gideceksiniz, oyunuzu kullanacaksınız."

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları