loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Türkiye Cumhuriyeti suçlular tarafından yönetiliyor

Kılıçdaroğlu: Türkiye Cumhuriyeti suçlular tarafından yönetiliyor
Tarih: 01.06.2021 - 13:40
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"(İkizdere'de taş ocağına karşı yapılan direniş) Mantığı talan olan bir anlayış bir ordu görevlendiriyor. Kadınlar siz bir orduyu yeri gelir dağıtırsınız. İkizdereliler herkesten destek alıyorlar.

Perşembe günü Isparta ve Burdur'daydım. Orada gül toplayan kadınlarla gül topladık, sorunlarını dinledim. Gül'de taban fiyatın 7,5 TL olması lazım. Ciddi bir üretim planlaması lazım. Teknolojik altyapının yenilenmesi gerekir. Bunlar olur ama bunların iktidarında değil, halkın iktidarında olur.

Rahmetli Demirel Isparta'ya çok hizmet etti. Bunlar iktidar oldular 'kapalı devre sulama yapacağız' dediler 2011'de. 10 yıldır her seçimde Şarkikaraağaç'a giderler vaatlerde bulunur, oylarını alır Ankara'ya dönerler. Unutmayacak olan CHP'dir. Gereğini yapacağız. 20'ye yakın köy aldatılmış vaziyette. Ağırlık olarak AK Parti'ye oy veren köyler. Sen oyunu verdin, kandırdılar. Bir dahaki seçimde yalan söyleyene oy verme kardeşim.

Çaykur borca batmış durumda. Devlet destek olsun diye yola çıtı. Polis ellerinde coplar müdahale ettiler. Hak istemenin suç olduğu bir dönemi yapıyoruz. Rizeli ve Artvinli kardeşlerim çay konusunda haklarınız verilmiyor. Oy verdiğiniz parti yıllardır çay ithal ediyor. Biz alınterinin hakkını vereceğiz. İthalatı yasaklayacağız. Kaçak çayı da meydanda yakacağız. Biz sie hakkınızı teslim edeceğiz. Cebini dolduran bir iktidar olmadığımızı göreceksiniz. 

Fındığı uluslararası tekellere teslim ettiler. Bu düzen böyle giderse 10 yıl içinde bütün fındık üreticileri tekelin parçası olacak. Fındık bahçelerini satın alıyorlar. Bu tablonun değişmesi lazım. Fındıkta fiyatın 35 TL olması lazım.

AK Parti temsilcisi de çıkıp tehdit ediyor, ayağını denk al, diyor. Her birimizin uyanması lazım. 

Ziraat Odalar Birliği 41 ilde kuraklık yaşandığını açıkladılar. Dünyada ısının giderek yükseleceğini herkes biliyor. Tarım için, su için önlem almak gerekiyor. Bunu iktidar sahipleri düşünmüyorlar. Burdur'a gittiğimizde 'Karacaören Barajı var. Yapmadılar' dediler. Her seferinde oy verirsen niye yapsın ki? Unutmayacaksın kardeşim. Sana söz verilmiş ve yerine getirilmemişse ıy vermeyeceksin.

Konyalı çiftçiler su gelmiyor diye yol kesmişler. Günaydın. Konya Ovası sulanacaktı, yıllardır söyleniyor. Yapmazlar kardeşim. Kanal İstanbul'u yapacaklarmış. Rant var orada, Konya Ovası'nda rant mı var, niye yapayım, diyorlar. 

Mercimekten nohuta kadar ithal ediyorlar. Et de dışarıdan geliyor. Daha ucuza alıyoruz, diyorlar. Halka yalan söylüyorlar. Ayçiçeğinde bizim çiftçimize 3 bin 300 TL verdiler, dışarıdan 6 bin TL'ye getirdiler. Yabancı çiftçileri zengin ediyorlar. 

Normalleşme başladı. Açıldı ama birkaç noktada iktidarın dikkatini çekmek görevimiz. İşyerlerini açtınız ama işyerlerinde çalışanları aşılamanız lazım. Kiralarda stopaj kalkması lazım. Esnaf niye gayrimenkul sahibinin yükünü sırtlansın? İcra dairelerini 3-5 ay erteleyin. Kredilerin faizlerini erteleyin. 

Her millet kendi tarihine saygı duyar. Hizmet verenleri saygıyla anar. Ayasofya Camii'ni açtılar. Camide görev yapan imamların sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü anlatması lazım. Biz nasıl tarihimize saygılıysak camilerdeki imamların da saygılı olması lazım. Sen Yunus Emre'yi de  mi bilmiyorsun. Kinden, öfkeden beslenen bir din insanı olmaz. Ayasofya'yı Atatürk'e hakaret etmek için mi açtınız? Atatürk hayatını bu millet için vermiş. O meczup acaba İstanbul'un işgal altında olduğunu biliyor muydu bir dönem. O meczup Atatürk'ün Dolmabahçe'de savaş gemilerini gördüğünde 'geldikleri gibi gidecekler' dediğini biliyor mu?

Bu meczup kişi Sütçü İmam'ı biliyor mu? Her kim ki Mustafa Kemal ve Kuvayı Milliye hakkında fetva verip düşmanlık yapar, bilin ki onların kanında kafir kanı var' der. Bunlar 'keşke Yunan galip gelseydi' kültüründen geliyorlar. Baskı altında yaşamayı kabullenmişler.

Sayın Bahçeli de bu konunda konuşmuş, güzel. Bahçeli'nin Atatürk'e sahip çıkması başımız üstüne. Ama asıl kızmamız gereken bu meczup mu? Bu meczup konuşmayı devlet ricali önünde yapıyor. Biri çıkıp da ne konuşuyorsun, dedi mi? Bahçeli'ye soruyorum sen kime kızıyorsun? Kendi tarihine ihanet etmeyi adet haline getiren birini orada nasıl tutarsınız? 

Bahçeli 'Atatürk kırmızı çizgimizdir' diyor. O çizgi saraya uzayınca renk değiştiriyor. 

TÜİK, Türkiye yüzde 7 büyüdü, diyor. Apartman görevlilerine sorduk, asgari ücrete talim ediyorlar. Berbere, kuaföre, manava sorduk hepsi küçülmüş.

Kimler büyümüş? 5'li çete.Devlete dolarla borç verenler de köşeyi döndü. Saray beslemeleri zaten ihaleleri alıyor. Eskiden bir maaş alanlar şimdi 5 alıyor. Bazıları dolarla maaş alıyor. Tefeciler de köşeyi döndüler. Mafyanın keklediği siyasetçiler de iyi kazanıyorlar. 83 milyon insan bir avuç kişiye çalıştı.

Devletin akılla, adaletle, bilgiyle yönetilmesi lazım. Siyasetçinin vatandaşa hesap vermesi alzım. Devleti yönetenlerin ayrım yapmaması, beytülmala el uzatmaması lazım.

Her kuruşun hesabını vermeleri lazım. Kesinlikle halka söylememesi lazım.

27 Mayıs'ta Yassıada'da toplantı yaptılar. Beton ormanına dönüştürdüler. Orada konuşma yapıyor beyefendi. İnönü'nün anlatımından bahsediyor. Hiç böyle bir şey yok. Tutanaklara baktık, tarihçilere sorduk. Bu kadar yalanı nasıl söylüyorsun Erdoğan? İnsanın yüzü kızarır.

Finlandiya Başbakanı 300 avroluk sabah kahvaltısını devlet kesesinden ödedi mi ödemedi mi onu araştırıyorlar. Biz 300, 3 milyon dolar değil 128 milyar doları sorduk tık yok.

Soruyorum, kim ahlaklı, kim adaletli, kim gerçek müslüman kim değil...  Bir ülkede suçu açığa çıkarmak için soru soruyor ve bu suç kabul ediliyorsa orada demokrasi yoktur. Suçluların iktidarı vardır. İktidardakiler suçlu da ondan suçlanıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti suçlular tarafından yönetiliyor. Dava açmazsan namertsin. 

İçişleri Bakanı TRT'de programa katılıyor. 'Bir siyasetçiyi keklemişler, Ayda 10 bin dolar rüşvet veriyorlar' diyor. Bunu İçişleri Bakanlığı koltuğundaki kişi söylüyor.  Suçu, suçluyu da biliyor. Devletin TV'sinde açıklıyor. Birilerine mesaj gönderiyor.

İstihbarat kimin elinde, İçişleri Bakanının. Verenlerin dilinden de konuşuyor. Savcı çağırırsa gideceğim, diyor. Suçluyu gizliyor. İçişleri Bakanı suçluyu niye gizliyor? Saraya 'bana dokunma ha. Dokunursan bu daha başlangıç' diyor. Ben onu teslim aldım, hiçbir savcı bana bunu soramaz, diyor. Bu mantıkla devleti yönetirseniz mafyaya, suç örgütlerine teslim edersiniz. 

TBMM bu kara gölgeyi kaldırmak zorundadır. Şentop konuşmuyorsa acaba 10 bin dolar benzeri bir olay her ay ona da mı veriliyor. Şentop sessiz kalamaz. TBMM'yi temsil ediyor. Bu pisliği aydınlatmak zorundadır. İleride torunlarının yüzüne nnasıl bakacaksın?

Soylu'ya bakanlığı Erdoğan verdi. 10 bin dolar rüşvet verildiğini TV'de açıklarken duymadı mı, duydu. Erdoğan niye sormadı? Bir şey daha söyledi. 'Eskiden içişleri bakanlarının evinde para sayma makineleri vardı' dedi.

Soylu koltuğunu garantiye alma peşinde. Erdoğan da Soylu'ya sahip çıkmak zorunda. Yeraltı çetelerii hükümete talimat verirse böyle bir tablo çıkar ortaya.

Mafya gücünü nereden alıyorllar? Siyasi iktidarı ele geçirerek alırlar. Onlara para verir, istediklerini yaptırırlar. Uyuşturucu kaçakçısı Zindaşt nasıl çıktı hapisten? 

Yeraltı dünyası devleti yönetenleri yönetiyor. 83 milyon yeraltı dünyasından bir insanın pazar günleri ne söylediğine bakıyor. Memleketi bu hale kim getirdi?

2 rüşvetçiyi büyükelçi atadılar. Arabasında Türk bayrağı taşıyor. Bu rüşvetçilere daha fazla para verip sırları alabilirler. Türkiye tarihinde hiç bu duruma düşmedi.

Asıl suçlu buna izin verenler. Damat boşuna demiyordu at izi it izine karıştı, diye. Bir bildiği var.

Bu iktidar Türkiye tarihinin gördüğü en vasat, en beceriksiz, en dar görüşlü iktidardır. Sadece dar çevresi ve ailesini düşünen, illegal organizasyonlarla iç içe geçmiş bir iktidardır. Bir an önce seçime gitmeliyiz. Halkın huzura, barışa ihtiyacı var. 

Türkiye'nin namuslu, akıllı, düzgün siyasetçiye ihtiyacı var. Erdoğan kaçacak delik arıyor. Kimden akçıyorsun arkadaş? Milletten kaçılır mı? Er meydanı olmaz TV'lere çıkalım, diyorsan ister Cnn Türk olsun, ister A Haber olsun cesaretin varsa gel ikisine de çıkarız.

Sarayların var, çetelerin, binlerce trollerin var. Etrafında beslemelerin var. Türkiye'yi çiftlik gibi yönetiyorsun. Kanun, anayasa tanımıyorsun. Gel sandığı koyalım, dediğimde kaçacak delik arıyorsun. Millet seni istemiyor. Memleketi mahvettin. 

Erdoğan millet senden büyük, kaçamazsın."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları