loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Türkiye İzmir'i örnek almalıdır

Kılıçdaroğlu: Türkiye İzmir'i örnek almalıdır
Tarih: 10.12.2016 - 15:08
Kategori: Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sahilevleri Kıyı Düzenleme Projesi, Buca Sosyal Yaşam Kampüsü ve Tarık Akan Gençlik Merkezi’nin açılışlarını yapmak için İzmir'deydi.

Bir dizi açılış için İzmir'de bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesinin ortaklaşa gerçekleştirdiği Sahilevleri Kıyı Düzenleme projesinin açılışını gerçekleştirdi. 

Kılıçdaroğlu, uzun yıllardır İstanbul'da denize girilemediğini belirterek, "Olağanüstü para harcadılar ama bir başarı elde edemediler. Dönüp bir de İzmir'e bakın" dedi. Kılıçdaroğlu askerliğini İzmir'de yaptığını ifade ederek "Körfez felaket kokuyordu ama bugün öyle değil. Her noktadan körfeze girilebiliyor" diye konuştu. 

İzmir'in Türkiye'ye nefes aldırdığını söyleyen CHP lideri, "İzmir'in dokusu, yaşam tarzı, insana saygısı, doğaya saygısı sadece İzmirliler için değil bütün Türkiye için gurur meselesidir. Bu yüzden Türkiye İzmir'i örnek almalıdır" dedi.


"Demokrasimizi geliştirmezsek bu ülkenin caddelerinde, sokaklarında rahat gezemeyiz"

Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Buca Sosyal Yaşam Kampüsü'nün açılışında ise, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu: "Buraya gelmeden İstanbul'a uğradım. Yeniçağ gazetesine saldırı düzenlenmişti. Medya özgürlüğünü, demokrasiyi, insan haklarını savunan birisi, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı olarak gazeteyi ziyaret ettim. Bu ülkede demokrasimizi geliştirmezsek, insanların düşüncelerini özgür bir şekilde ifade edebildiği bir Türkiye'yi inşa edemezsek bu ülkenin caddelerinde, sokaklarında rahat gezemeyiz." 

 

Kılıçdaroğlu: Türkiye İzmir'i örnek almalıdır


Vişne Haber Ajansı






ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları