loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Türkiye sığınmacı, göçmen ambarı değil

Kılıçdaroğlu: Türkiye sığınmacı, göçmen ambarı değil
Tarih: 26.08.2021 - 11:53
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Muhtarlar ve Kanaat Önderleri Buluşması' için gittiği Çorum'da açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: 

Bayrağıyla sorunu olmayan, vatanıyla sorunlu olmayan, bayrak ve vatan benim için vazgeçilmezdir diyen; herkesle kucaklaşmaya hazırım. Bayrağımız ve vatanımız için yeri geldiğinde canımızı veririz, eyvallah. Dolayısıyla yeni bir siyaset anlayışını getireceğiz.

Peygamberimiz, ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’ demiştir. Sözüm söz adaleti yerine getireceğim. Evine ekmek götüren kimseyi bizim partimizden değil diye işten atamazsınız. O insanlar evine ekmek götürmek zorunda.

Eğer sizlerin oyuyla iktidar olursak, Suriyelileri davulla zurnayla ülkelerine göndereceğim. Onlarda ülkelerinde huzurla yaşamak ister. Ortadoğu’da huzuru sağlayacağız. Türkiye sığınmacı, göçmen ambarı değil.

Devlet bakidir, devlet kalıcıdır, devleti yöneten siyaset ise geçicidir. Devleti yönetmek üzere siyaset kurumuna yetkiyi millet verir, sandığa gider ve der ki 'X partisi gelsin, devleti yönetsin'. Ama o parti devleti bu Anayasa'ya göre yönetmek durumundadır. Bu kurallara göre devletimiz yönetiliyor mu? 5'inci madde; Türk milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü koruyacaktır. Devleti yöneten siyasi irade Türk milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü korur. Bağımsızlık ne demektir? İki anlamı vardır; siyasi bağımsızlık, ekonomik bağımsızlık.

Ekonomik bağımsızlığınızı koruyamazsanız, siyasi bağımsızlığınızı koruyamazsınız. O nedenle Gazi Mustafa Kemal'in iki temel ilkesi vardır. 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir'. Yani 'Bayrağımın altında özgürce yaşayacağım, hiçbir gölgeyi kabul etmiyorum.' diyor. Savaş meydanlarında kazanılan zaferler ne kadar büyük olursa olsun, ekonomik zaferlerle perçinlenmezse siyasi bağımsızlığınızı koruyamazsınız. El aleme el, avuç açarsınız.

O nedenle Mustafa Kemal ve arkadaşları siyasi ve ekonomik bağımsızlığı beraber düşünmüşlerdir. Bunu niçin ifade ediyorum? Şunun için; eğer biz 83 milyon olarak Londra'daki bir avuç tefeciye mahkum edilmişsek ve onlardan para gelmezse Türkiye'yi yönetemiyorsak, biz dünyanın faizini onlara ödüyorsak ekonomik bağımsızlığımız tehlikededir. Siyasi bağımsızlığımız, eyvallah bir sorun yok ancak ekonomik bağımsızlığımız tehlikededir. O nedenle ekonomisi güçlü olan devletler dünyada her zaman söz sahibi olur. Görevimiz ekonomiyi daha güçlü hale getirmektir.

Eğer bu ülkenin gençleri tweet attığı zaman 'başıma bir bela gelir' diye korkuyorsa, burada bir sorunumuz var demektir. Bunu beraber düşünmek zorundayız. Bu işin partisi yoktur. Demokrasiyi ben de savunacağım, benim gibi düşünmeyen de savunacak. Ben de konuşacağım, benim gibi düşünmeyen de konuşacak. 'Sadece ben konuşacağım, kimse konuşmayacak', bu demokrasi değildir. 'Sadece ben ifade edeceğim, kimse ifade etmeyecek. Sadece ben düşüneceğim herkes bana uyacak', bu demokrasi değil. Demokrasi dediğimiz kavramı büyütmemiz lazım.

 

 

Kanaat Önderleri, Muhtarlar ve STK temsilcileri Buluşması #Çorum https://t.co/in91Gq0Nko

— CHP  (@herkesicinCHP) August 26, 2021

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları