loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin güçlü bir dönüşüme ihtiyacı var

Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin güçlü bir dönüşüme ihtiyacı var
Tarih: 10.03.2019 - 14:37
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Antalya'da iş insanları, STK'lar ve muhtarlara hitap etti.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"-Esnaflarla ilişkim biraz eski. İlk genel müdürlüğüm Bağkur genel müdürlüğüdür. Sorunlar 3 aşağı 5 yukarı hiç değişmedi. Sizin sorunlarınız bilinçli olarak çözülmüyor. 'Kepenkleri kapattık' açıklamaları gırla gider. Niye kapattın, 'geçinemiyoruz'. Niye? 'Büyük AVM'ler kuruldu, kimse bize gelmiyor.' Kim kurdu AVM'leri? 'Hükümet kurdu.' Kime oy verdiniz? 'Hükümete oy verdik' diyorlar. Nasıl oluyor bu? Kendi ayağına kurşun sıkan başka grup görmedim. Ali Coşkun bir dönem TOBB başkanıydı. AK Parti'den olmasına karşın benim en sevdiğim dürüst bildiğim bakanlardan birisiydi. O zaman plan bütçe komisyonu üyesiydim. AVM ile kanun tasarısını getireceğim, dedi. Mantar gibi her yerde AVM mi olur, dedi. Bir daha bakan da milletvekili de olamadı. Esnaf ve sanatkarların büyük kısmı gidip kendi sonlarını getiren partiye oy verdiler. 
-Ülke doğru dürüst yönetilirse hiçbir çocuk yatağa aç girmez. Bizim belediyelerde 2200 TL. Biz böyle yaptık, 2020 TL yaptılar. 
Kişi başına gelir 10 bin doları aştı diyorlar. Anne, baba 52 çocuk düşünün, 70 bin TL giriyor demektir. 10 bin TL girmeyen ev var . Gelir dağılımı çarpıklığı var.
-Kirada oturan esnaf var. Kira stopajı ödüyorsunuz. Dairenin sahibi elime geçen paraya bakarım, diyor.  Stopajı niye kaldırmıyorsunuz? Bağkur primi ödüyosunuz. En düşük rakam 754 TL. Sokakta simit satan da çöp toplayan da serbest meslek erbabı sayılıyor. 754 TL ödemezse emekli olamıyor. Ödemedğinde sağlık hizmeti de verilmiyor. Sizi bu kadar ikinci sınıf vatandaş konumuna getiren iktidara nasıl oy veriyorsunuz, ben bunu anlamıyorum. 
-Belediye başkanlarımız size hizmet edecek, sorunlarınızla ilgilenecek. Şoförlere gidin dünyanın derdini anlatıyorlar. Kamyonlarda plaka sınırlaması yok. Gidin Hatay'a dünya kadar TIR dizilmiş, satamıyorlar. 
-Suriyeli kardeşlerimiz geliyor dükkan açıyor, vergi vermiyor. Bağkur primi ödemiyor siz ödüyorsunuz. Hastaneye gittiklerinde tedavi oluyorlar, siz prim ödemeyince tedavi olamıyorsunuz. Sizlerin adına biz itiraz ediyoruz. Destek vereceksiniz ki biz de adınıza itiraz edelim. 
Bizim siyasi partiler olarak a partisine, b partisine oy veren vatandaşa sözümüz yok. Biz siyasileri eleştiririz. Siyaset hizmet yarışıdır. Hizmet yarışı içinde projelerimizi ortaya koyarsak sonuç alırız. 
-Belediye gelirleri kanunu var. İzmir Büyükşehir Belediyesi kendi metrosunu kendi yapıyor. Merkezi hükümetten yardım almıyor. Km'sini 50 milyona yapıyor. İstanbul 150, Ankara 100 milyona yapıyor. Her belediyeni geliri var. Bunu sizler ödüyorsunuz. Doğduğu adan itibaren insan vergi öder.  Bir tek teneffüs ettiğimiz havada vergi yok. 
Belediye başkanlarımıza seçildiğiniz andan itibaren herkesi kucaklayacaksın, diyorum. Harcadıkları her kuruşun hesabını millete vereceksin., diyorum. Halka hesap vermek şerefli bör görevdir. Herkesin inancına, kimliğine saygı göstereceksiniz. 
Siz niye vergi veriyorsunuz. Yol, köprü için... Vergi ödediniz, yol, köprü yapıldı. Sonra para ödüyorsunuz, niye. Geçmediğiniz köprünün parasını ödüyorsunuz. Öyle bir borç ki borcu benim torunlarım da ödeyecek.
-Medya baskısı altındayız. Medyanın yüzde 90'ını kontrol eden güç sabah, öğlen, akşam aynı haberleri pompalıyor. 
-Bir yurttaş en rahat muhtara ulaşır. Bir muhtarlık bütçesi oluşturulacak. Belediye emlak vergisi topluyor. Vergiyi o beldede oturanlar ödüyor. O paranın yüzde 1'i muhtara verilse ne olur? Sosyal yardımları muhtarlar aracılığıyla dağıtmamız lazım. Türkiye'nin güçlü bir dönüşüme ihtiyacı var. 
Sadece 2018'de Yunanistan'dan 115 milyon dolarlık pamuk ithal ettik, 28 milyon dolarlık buğday, 13 milyon dolarlık tütün ithal ettik. Türkiye Yunanistan'dan 10 kat daha büyük. Nasıl oluyor da buğday, pamuk, tütün ithal ediyoruz. Bu memlekette pamuk, buğday, tütün ekecek yer mi, çiftçi mi kalmadı? Bu gerçekleri bilerek sandığa gitmesiniz istiyorum. Ben illa ki gelin a partisine, b partisine oy verin, demiyorum. Demokrasiyse, düşünce özgürlüğüyse hepimizin için geçerli. 
-Temiz siyaseti egemen kılacağız." 
 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları