loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz

Kılıçdaroğlu: Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz
Tarih: 23.12.2021 - 12:55
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adana Büyükşehir Belediyesi'nin toplu açılış töreninde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Birbirimize saygı duyacağız, her birimiz bu coğrafyada huzur içinde yaşamak istiyoruz. Söz veriyoruz terörü bitireceğiz, söz veriyoruz hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, kadın-erkek eşitliğini sağlayacağız. 

Belediye başkanı arkadaşlarıma söylüyorum: Her kuruşun hesabını vereceksiniz. Hiçbir ayrım yapmayacaksınız. Önce fakir mahallelerden başlayacak, oralarda kreş kuracaksınız. Anne güven içinde teslim edecek çocuğunu. 

Bu topraklar bereketli. Kendi topraklarımızda büyüyerek ve gelişerek yaşamak istiyoruz. 

Türkiye'nin durumunu biliyorsunuz, sıkıntılarımız var. Bal üreticileriyle görüştüm, Zeydan Başkan o soruna çözüm bulacak. Bir laboratuvar kuracak. Sahte balla doğru balı ayıracağız. Hiçbir bal üreticisinin alınterini birilerine sömürtmeyeceğiz. 

Bizim 6 okumuzdan biri milliyetçilik. 2 kırmızı çizgimiz var: Vatanımız ve bayrağımız. Gerisi laf-ı güzaftır. Bizim milliyetçiliğimizde Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırmak, bayrağı indirmek yoktur. Halkın iktidarında göreceksiniz 1 hafta içinde o bayrağı götürüp oraya dikeceğim. 

Bizim milliyetçiliğimizde TL değerlidir. Bugün bankalardaki tasarruf mevduatının yüzde 67'si dolar, avroysa Türkiye iyi yönetilmiyor, yöneticilere güven sorunu var demektir. 

Böyle bir tabloyu Türkiye Cumhuriyeti devleti hakediyor mu? TL'yi yine itibarlı para haline getireceğiz. parayı pul yaptılar. Kim parayı pul ettiyse sandık gelecek ve elinizi vicdanınıza koyup öyle oyunuzu kullanacaksınız.

Bizim milli Kurtuluş Savaşı'nı verirken şehitlerimiz, gazilerimiz var. 1923'te İzmir'de İktisat Kongresi toplanmıştır. 1921'de Kayseri'de uçak fabrikasının temelinin atıldığını, 2. uçak fabrikasının Eskişehir'de yapıldığını kaç kişi biliyor, 1940'lı yıllarda uçak satan ülkelerden biri olduğumuzu kaç kişi biliyor? Tarihimizi bize öğretmiyorlar. Uşak Şeker Fabrikası yumurta satılarak kuruldu. 

Bu ülke sıradan bir ülke değildir. Bu ülke cumhuriyeti kurmuştur. Şimdi cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız. Etnik kimlik, yaşam tarzı, inanç üzerinden kim siyaset yapıyorsa bu ülkeye ihanet ediyor. Hepimiz huzur içinde yaşamak istiyoruz. Herkese saygı duymak zorundayız. Ahlaklı, hesap veren bir siyaset anlayışı hayata geçirmek istiyoruz.

Bizim tarihimizde halka hizmet etmek vardır. 

Devlet memurlarına çağrı yaptım: Rüşvet yazısının altına kim imza atarsa hesabını soracağız ve o makamda tutmayacağız, diye. Tutmayacağız.

Yargıtay kararının altında imzası olmayan, masası bile olmayan kişiyi önce Yargıtay başkanlığına sonra AYM'ye üye seçiyorsanız adaleti katlediyorsunuz demektir. 

Bu topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Geliri olmayan ya da asgari ücretin altında olan ailelere destek olacağız. Aile Destekleri Sigortası'nı getireceğiz. 50 yıldır kanun uygulanmıyor. Siyasetçi ben sana makarna, kömür vereceğim sen bana oy ver, diyor. Bu düzeni kaldıracağız. 

Fakirleri sıraya diziyorlar, TV'leri çağırıyorlar, yardım yaparken gösteriyorlar. Bu insanların onuru yok mu, bu düzene son vereceğiz. 

Her eve huzuru, bereketi getireceğiz. 

Bu bölge için çok güzel bir projemiz var, önümüzdeki günlerde açıklayacağız. 

En geç 2 yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi davulla zurnayla Suriye'ye geri göndereceğim. Kimseyi mağdur etmeden, ırkçılık yapmadan göndereceğiz. 

1 hafta içinde çiftçilerin ve esnafın bankalardan veya kooperatiflerden çektiği kredilerin faizlerini sıfırlayacağız. 

Sizlerin takdiriyle geleceğiz ensafı da çiftçiyi de kurtaracağız. 

Kimse kendisini sahipsiz hissetmesin, sizin sahibiniz cumhuriyettir. Bu ilkeden yola çıkarak Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz.

Gideceksin papazı teslim edeceksin sonra milliyetçilik edebiyatı yapacaksın. Bu tür rezaletlere izin vermeyeceğiz. 

Sevgili gençler sizden oy istiyorum. Beni daha özgürce eleştirmeniz için...

Dayanışma kültürünü bütüymek istiyoruz.

Göreceksiniz terör belasını da bu topraklardan silip atacağız."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları