loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Ülkeyi kısır tartışmalardan alacağız Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlığa ulaştıracağız

Kılıçdaroğlu: Ülkeyi kısır tartışmalardan alacağız Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlığa ulaştıracağız
Tarih: 29.05.2021 - 16:00
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Beşiktaş'ta toplu açılış ve temel atma töreninde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Yeni bir siyaset anlayışını oluşturmaya çalışıyoruz. Sevgiye, adalete, hoşgörüye dayalı bir siyaset anlayışı. Bütün arkadaşlarımdan bu anlayışı toplumun her kesimine aktarmalarını istiyorum. Yaratılmak istenen kavgalar aslında yaptıkları hataları örtmeye yönelik. 

'128 milyar nerede?' diye sorduk. Bu olayın üstünü kapatmaya çalıştılar. Kapatmayacağız. 

Siyasetçi seçimle gelir, halka vaatlerde bulunur. Belli bir süre sonra vaatlerinin ne kadarını yerine getirdiğinin hesabını halka verir. Varolan iktidar böyle bir sorumluluğu hissetmiyor, hesap  vermiyor. Kibir eğer bir insanı teslim alırsa, halkı hor görmeye başlarsa, 'istediğim yere istediğim parayı harcarım' derse ülke farklı bir sürece evrilir. Ve evrildi. Biz buradan Türkiye'yi akılla, mantıkla çıkarmak zorundayız. Demokratlar bir araya geldiği zaman, adaletten yana olanlar bir araya geldiği zaman Türkiye'yi bu çukurdan çekip çıkaracağız.

İş söze gelince mangalda kül bırakmıyorlar. Tarihini bilmeyen ülkesini yönetemez. Geçmişini bilmeyen sağlıklı bir gelecek inşa edemez.

(Erdoğan'ın "Bizzat İnönü 1946 seçimleri öncesinde ''Ben ihtilalci ve kuvayi milliyeci İsmet'im. Muvaffak olamazsak eski usulde devam ederiz' diyerek darbe sopasını peşinen göstermiştir" sözlerine atfen) Milli şef İsmet İnönü'ye atfen bir şeyler söylüyorsunuz ama öyle bir şey yok. Bunu da cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişi söylüyor. Kendi tarihini çarpıtarak kendisine farklı bir gelecek inşa edenlerden bu ülkeye hayır gelmez. 

Bu ülkeyi kısır tartışmalardan alacağız Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlığa ulaştıracağız.

Büyükşehir Belediye Başkanımızın bütün belediye başkanlarına eşit mesafede yaklaştığını görüyoruz. 

Vatandaşlar arasında ayrım yapmayın, kucaklayın dedik. 'Vatandaş sorunla karşılaşıyorsa sorunlarına eğilin, hiçbir çocuk yatağa aç girmesin, yardım yaparken sağ elin verdiğini sol el görmesin' dedik.

Onlar dindar geçiniyorlar, kamerelar önünde sıraya diziyorlar, insan onuruyla oyunuyorlar. 

Biz beyazız onlar siyah. Devleti yönetenlerin bilgili, saygılı olması, kibirli olmaması, toplumu kucaklaması lazım.

Uzun süre belediye başkanlığı yaptılar. Ama CHP'li başkanların olduğu belediyelere hizmet götürmediler. Onlar sadece partililerine biz 16 milyona hizmet götürüyoruz. O yüzden bizim yaptığımızı anlayamıyorlar. 

Onlar siyaseti cebi doldurmak için yaparlar.

Biz yeşil, yaşanabilir kentler isteriz. Onlar beton romanına dönmüş kentlerde yaşamayı tercih ederler. Bugün ne kadar malı götürürüm anlayışıyla hareket ediyorlar."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları