loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Ülkeyi yeniden inşa etmek gibi bir sorumluluğumuz var

Kılıçdaroğlu: Ülkeyi yeniden inşa etmek gibi bir sorumluluğumuz var
Tarih: 31.07.2021 - 11:55
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Öze Dönüş Platformu'nun toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"İlkelerimize, özümüze dönmek. İlkelerimiz inançlara, insan sevgisi üzerine, değerlere saygı üzerine, adalet üzerine kurulmuştur. Kainata saygı vardır, sırları çözmek için Allah'ın verdiği aklı kullanmak vardır. 

Özümüzde her şey var aslında. Zaman zaman dışarıdan müdahalelerle değiştirilmek isteniyor. Bizim değerlerimiz evrenseldir. Öze dönüş aklımızı kullanmaktır. Teknolojide, bilimde büyük ilerlemeler varsa aklı kullanmaktan geçiyor. Dünyayı sorgulayacağız. Bu bilimdeki, teknololjik gelişmeler demektir.

Öze dönüş tartışıalcaksa Mustafa Kemal Atatürk'ün iki temel ilkesi vardır. Birincisi siyasi hedeftir. 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir' diyor. İkincisi; 'Savaş meydanlarında kazanılan zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça bağımsızlığınızı koruyamazsınız' diyor. Güçlü olmanın yolu ekonomik bağımsızlıktır.

Keşke bütün parti liderleri burda olsaydı, gençler de bize soru sorsalardı, cevabını verseydik. Eksiğimiz, yanlışımız olur önemli olan ders çıkarmaktır. Varsa ekiğimiz oturur konuşuruz. Buna devlet yönetiminde liyakat diyoruz. İşi ehline verdiğinde en rahat iş devlet yönetimidir. 

Öze dönüş hizmettedir. Hizmet edeceğiz. O hizmeti ahlak, adalet temelli götüreceğiz. Kainat adalet üzerine inşa edilmiştir. Bütün peygamberler adalet için gönderilmiştir.

Ülkemizde adaleti sağlayabildik, karşı durabildik mi? Adaletsizliğe hep beraber karşı çıkacağız. Bize oy verir vermez ayrı bir şey kim adaletsizliğe uğruyorsa mücadele etmek ortak görevimiz olmalı. Adaletin olmadığı yerde yozlaşma, insan hakkı ihalleri, hırsızlık olur. 

Yozlaşma  tepedeki kişinin adaletten uzaklaşmasıyla başlar. Birisi rüşvet alıp yolsuzluk yapıyorsa aşağıya sirayet eder, çürüme başlar. Devleti yönetenler yaşayışları, aileleriyle örnek olmak zorundadırlar. 

Dün Manavgat ve Marmaris'teydim. Orman yangınları hala devam ediyor. Bir ağacın yanması ne demektir? Onlar canlı. Ekosistem var. Bütün bunlar yanıyor. Önlem almamız lazım. Orman yangınları her yıl olur. Neden sağlıklı ve tutarlı bir politika üretemiyoruz? Yangını söndürmek için devlet ihale mi açar? Kuruluşlar var, alırsınız uçakları, helikopterleri bunlar bir yerde konuşlanır. 2002'de Türkiye'de 176 orman yangını çıktı. Büyümeden tamamı söndürüldü. 2002'de yapılan mı bugün yapılan mı doğru? Şimdi orman yangını var kimin ne dediği belli değil. 

Siyasete atılırsanız toplum yararına çalışacaksınız. Toplumu kutuplaştırmak siyaset değildir. Geçmişte ayrışan toplumların faturasını biz çok ödedik. 

Birlikte başaramayacağız hiçbir şey yok. Bütün mesele ahlaklı olmak, topluma hesap verebilmekte.

Orta Doğu'yu da barış havuzuna döndürmek istiyoruz. İslam dünyası niye gelişmiyor? Tarihin bize yüklediği çok büyük bir sorumluluk var. Seçimlerde bu ülkeyi yeniden inşa etmek gibi bir sorumluluğumuz var."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları