loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu, Ümraniye'de geri dönüşüm işçilerini ziyaret etti

Kılıçdaroğlu, Ümraniye'de geri dönüşüm işçilerini ziyaret etti
Tarih: 09.10.2021 - 17:26
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Ümraniye'de kağıt toplayıcıları ile bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Ümraniye'de geçimini atık kâğıt toplayarak sağlayan, geri dönüşüm işçilerini ziyaret etti.

Bir işçi, “Sizin bir sözünüz vardı, ben çöpçülere dokunmam, doğru mu? Sizin partiniz sosyal demokrat bir partidir. Herkesin umudu. İşçilerin umudu. Emekçilerin umudu. Bu sektörden milyonlarca insan ekmek yiyor. Bize yardımcı olun, sesimizi duyurun. Biz çok zor durumdayız, emekçi insanlarız, bu insanların aileleri var, azımsanacak bir toplum değiliz. İstanbul’da 15-20 bin insan ekmek yiyor ve bizim ekmeğimize taş koyuyorlar.” dedi.

“Belediye zabıtaları geliyor, ‘suçlu biz değiliz, vali’ diyor. Vali açıklama yapıyor, ‘suçlu biz değiliz, çevre bakanı.’ Çevre bakanı açıklama yapıyor, ‘suçlu biz değiliz.’ Suçlu biz miyiz? Bir milyon insan atık toplamadan ekmek topluyor. Üsküdar’da Ümraniye’de dolu insan var. Bize belge verilmiyor, belge verildi de mi almadık biz? Suçlu kim? Bize terörist muamelesi yapıyor. Çantalarımız aranıyor. Depolardaki mallarımızı gasp ediyorlar. Götürüp satılıyor bunlar.”

Kemal Kılıçdaroğlu, “Hiçbiriniz suçlu değilsiniz. Siz çalışıyorsunuz, kazanmak istiyorsunuz, çoluk çocuğun rızkını sağlamak istiyorsunuz. Eğer var olan bir hükümet varsa, hükümetin yardımcı olması lazım” diye yanıtladı.

 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları