loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu üniversite mezunu işsiz gençlerle buluştu: Gücünüzü birlikte gösterdiğinizde bütün siyasi partileri hizaya getirebilirsiniz

Kılıçdaroğlu üniversite mezunu işsiz gençlerle buluştu: Gücünüzü birlikte gösterdiğinizde bütün siyasi partileri hizaya getirebilirsiniz
Tarih: 04.04.2021 - 15:40
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulamayan gençlerle video konferans toplantısında bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulamayan gençlerle buluştu.

Video konferans yoluyla gençlerle görüşen Kılıçdaroğlu, sorunlarını dinledi, çözüm önerilerini anlattı.

Kılıçdaroğlu'nun gençlere yönelik açıklamaları şöyle:
"İşsizlik sorunu izlenen ekonomik politikanın sonucudur. İzlenen politika istihdam yaratıyorsa orada başarı vardır, herkese iş vardır. İstihdam yaratmıyorsa ciddi bir sorun vardır. Almanya ile aynı nüfusu barındırıyoruz, orada dışarıdan işçi alıyorlar bizde ise 10 milyon işsiz var. 

Biz mülakatların kaldırılmasını istiyoruz. KPSS ile mezunların yerleştirilmesini istiyoruz. KPSS'den mülakatla eleniyorlar. Öğretmen açığımız var. 

Sağlık alanında ciddi açığımız var. Bu alanlarda alımlar olması lazım.

3600 ek gösterge verildiğinde kadrolar boşalacak. 

KYK burslarını alanlara iş bulamayınca haciz geliyor. Onu telafi edeceğim. Burs alan öğrenciler iş verilmediği sürece ne faiz çalışacak ne paralar talep edilecek. 

Bu tablolara bakınca karamsar olabiliriz ama gençlere umtusuzluk yakışmıyor. Birlikte gücünüzü gösterdiğinizde bütün siyasi partileri hizaya getirebilirsiniz. 

Kamuda çok fazla iş var ama maalesef ülke iyi yönetilemediği için büyük bir işsizlik var. İşsizlik olduğu için üretim duruyor. Üretim olmadığı için ithalat var. Türkiye dışa bağımlı konuma geldi. 83 milyon dışarıdaki bir avuç tefeciye çalışıyoruz. Milyarlarca dolar faiz ödüyor Türkiye. Bu parayla fabrikalar kurulabilir, istihdam yaratılabilir. Cari fazla veren bir ülke konumuna gelebiliriz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları