loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu ve Akşener Balıkesir'de ortak miting düzenledi

Kılıçdaroğlu ve Akşener Balıkesir'de ortak miting düzenledi
Tarih: 17.03.2019 - 15:27
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Balıkesir'de ortak miting düzenledi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Kuvayı Milliye Meydanı'ndayız. Kuvayı Milliye sıradan bir örgüt değildir. Kuvayı Milliye demek bir ülkenin geleceğini o ülkenin halkının belirlemesi demek, kimsenin önünde diz çökmemek demektir. Balıkesir'in görkemli bir tarihi var. Kurtuluş Savaşı'nda yiğitleri var. Tarım, eğitim, sanayi açısından, doğası açısından olağanüstü bir merekezdir Balıkesir. Cennet gibi bir ülkede yaşıyoruz. Bu cennet gibi ülkede sorunlarımız var. Sorunları demokratik yollarla aşacağız. Biz Millet İttifakı oluşturuyorsak bunu çocuklarımız, çiftçimiz, esnafımız için yapıyoruz. Ne benim ne İYİ Parti genel başkanını özel bir çıkarı yok. Türkiye tarım ülkesi. Tarımın, hayvancılığın başkentlerinden birisi Balıkesir'dir. 17 yıldır tek başına iktidar olan AK Parti'yi iktidar yapan AK Partili kardeşlerime seslenmek istiyorum. İstediğimiz karanameyi çıkaralım, istediğmiz valiyi, kaymakamı, müdürü atayalım, dediler yetki verdiniz. Özelleştirmeler yaptılar, 70 milyar dolar oradan aldılar, yetmedi, 500 katrilyon da borçlandılar. AK Parti'ye oy verenlerine sesleniyorum, 17 yılın sonunda memleketin güzel insanlarını patates, soğan kuyruğuna mahkum ettiler. Milletin aklıyla alay ediyorlar, adına varlık kuyruğu dediler. Varlık kuyruğu olsa o kuyruğun başın sen geçersin, bilmez miyim. 
Tarımı bitirdiler, çiftçi perişan. Yunanistan'dan 113 milyon dolarlık pamuk ithal ettiler, 15 milyon dolarlık tüütün ithal ettiler. Öyle bir tarım politikası güttüler ki bizi dışarıya mahkum ettiler. 200 bin ton patates sıfır gümrükle gelecek. Sıfır gümrükler elektriği, doğalgazı, gübreyi versene. Bak bakalım nasıl üretiyor? Etibankları, Sümerbankları tarım ürünü satarak kurdular. Şimdi fabrika satıyoruz, patates, soğan alıyoruz. Artık herkesin uyanması lazım. 
Ülkücü kardeşlerime seslenmek istiyorum. Bizim 6 okumuzdan birisi milliyetçiliktir. Milliyetçilik vatanseverliktir, milliyetçilik Çanakkale geçilmeez, demektir. Süleymanşah Türbesi'ni kaçıracaksın, toprağı terk edeceksin. Gideceksin kaçağa oy vereceksin! Gerçek milliyetçi AK Parti'nin olduğu yuvarlağa mühür basmaz. Ben bu ülkenin kum tanesini kimseye emanet etmem. Fabrikaları sattılar, elde tank palet fabrikası kaldı. Dünyada hiçbir devlet yoktur ki kendi silah fabrikasını yabancı bir orduya peşkeş çeksin. Satanların bekçiliğini yapanlar asla milliyetçi olamazlar. Bunları söyleyince Erdoğan, 'Bay Kemal konuşuyor' diyor. Bay Kemal olmak için namuslu, yürekli adam olmak lazım. Bay Kemal olmak için 'oğlum paraları' sıfırladın mı?' dememek lazım. İşine gelince vatan, millet, Skarya, işine gelince özel çıkarlar. Katar uçağı niye bedava verildi? Gazi Mustafa Kemal cumhuriyeti kurdu, kendi milletine güvendi. Bunlar satıyorlar dönüp vatan, millet, Sakarya edebiyatı yapıyorlar. Onu benim külahıma anlatacaksın. EYT için kanun teklifi verdik. MHP ve AK Parti sorunlarınızı çözmek istemedi. EYT'li bir kişi gider AK Parti'ye, MHP'ye oy verirse iki elim iki yakanızda olacak. 
Her gün kavga, her gün iftira. 3 gün konuşma da millet rahatlasınç Bütün TV kanalları beyefendi için çalışıyor. Biz bildiğimiz yoldan asla ayrılmayacağız."
Akşener'in konuşması şöyle:
"Yerel seçimler neden sayın Erdoğan'ın ağzından savaş sahnesine döndü hiç düşündünüz mü? Çünkü kaybedecek. 17 yıldır hepimizi kafa kafaya tokuşturarak oy almaya alıştı ama deniz bitti. 
Kendileri 8 binliralık çay içerken, vatandaşın başına 100 gramlık çayı atamazlar, ayıptır, günahtır, haramdır. Milletin adamıydı öyle mi? Birbirinin aynısı 10 arabayla geziyor, üzerinde helikopter, 3 bin korumayla geziyor. Sonuç itibariyle milletin adamı, hadi oradan be. 
 
(Erdoğan) Bana kaçacak deliği yok dedi. TBMM beyefendinin gözünde bir delik. Bu kadar şirazesi kaymış bir devlet adamını bu seçimde mutlaka cezalandırmalısınız. O kulağı çekin. Çiftçi, market sahipleri teröristti. Kulağı çekerseniz diyecek ki 'Aziz milletim mesajı aldım.' Emin olun damat ekonominin başından gidecek. O kulak çekilmezse 1 Nisan'da zam üstüne zam. Çekerseniz,  ekonomide gereken tedbirleri almak zorunda kalacak. Tayyip bey bütün şehirlerde kendini tartıya koymuş durumda, son barutunu harcıyor. Bir cumhurbaşkanı Ankara büyükşehir belediye başkan adayıyla dövüşür mü, iftira atar mı? Hepsini yapıyor, tarzan zorda. İşin en komiği bizle ilgili olanı. Sayıyor sıra bize geliyor  sözde İYİ Parti, diyor. Hadi be. Ortağının diline kendini kaptırdıysan seni orta yolda bırakır. Beka da bitti. Kemal, Meral, Temel 5 harfli. Recep ve damat da beş harfli. Bizi şimdi Kandil'den, Pensilvanya'dan talimat almakla suçluyorlar. FETÖ demiyor, Pensilvanya diyor. (Erdoğan'ın konuşmalarının yer aldığı video izletti) MHP'ye oy verenler benim canımdır, kanımdır, kardeşimdir. Siz sürünürken birilerinin ciplerde gezdiğini bileceksiniz. Mİlliyetçiliği ayağının altına alan arkadaş, henüz ayağını kaldırmadı. Fatihayı bilmezler dediği ülkücüler fatihayı öğrendi mi? Irak'ın kuzeyi dediği bölge Türkmeneli'dir. Bu arkadaşa kim çok söverse yan yana geliyor. Kİm başını eğmezse gıcık olur. Geçen gün, Türkiye hukuk devleti, yol geçen hanı değil, dedi. Rahip geldi aklıma bir güldüm bir güldüm. Bu kulak çekilecek, 1 Nisan'dan sonra martın sonu bahar olacak."
 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları