loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu ve Akşener'den İBB'nin 30 Kreşinin temel atma töreninde ortak mesaj; 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakının adayı olacak

Kılıçdaroğlu ve Akşener'den İBB'nin 30 Kreşinin temel atma töreninde ortak mesaj; 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakının adayı olacak
Tarih: 07.01.2022 - 15:51
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte Bağcılar’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi 30 Kreşin Toplu Temel Atma Töreni’ne katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu 30 Kreşin Toplu Temel Atma Töreni'nde konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasında;

Bir toplumu yücelten temel faktör eğitim. Sadece okuma yazma açısında değil kültürel hayattan tutun, sosyolojik hayatın bütün aşamalarında başarılı olur. Eğitimin temel öznesi öğretmen. Öğretmen ile öğrenciyi buluşturmak bir anlamla Ferhat'la Şirin'i buluşturmaya benzer.

Eğitim konusunda iktidar iyi bir sınav vermedi. 4+4+4 sistemi geldi. Kalkınma Planları'nda yok, Milli Eğitim Şura'larında görüşülmemiş. 5 milletvekili kanun teklifi veriyor hiçbiri eğitimci değil. Binlerce öğrencimizi kobay ettik ve bir kuşağı yok ettik.

Bizim evlatlarımız, acaba yurt dışına gidersem daha iyi yaşar mıyım diye bir arayış içinde. Şundan eminim, 13. Cumhurbaşkanını Millet İttifakı seçtikten ve koltuğa oturduktan sonra 6 ay içinde bütün çarklar dönecek. Bu ülkeye huzur, barış gelecek. 'Bir kabustan uyandık' diyeceğiz. Ne kadar çok kreşimiz olursa fırsat eşitliğini o kadar iyi yakalayabiliriz. Bu avantajı sağlayan bütün belediye başkanlarıma teşekkür ederim."

 
İYİ Parti lideri Meral Akşener ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ortak açıklamalarda bulundu. İki liderin de ortak açıklamasında 13. Cumhurbaşkanı adayının Millet İttifakı'nın adayı olacağı mesajı yer aldı.

Meral Akşener konuşmasında, "Ben kalpten inanıyorum 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacak." dedi. Kılıçdaroğlu ise, "Şundan eminim, 13. Cumhurbaşkanını Millet İttifakı seçtikten ve koltuğa oturduktan sonra 6 ay içinde bütün çarklar dönecek" ifadelerini kullandı.

Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar:

"Bu şehri yöneten kurumlarımızın mensuplarının, yöneticilerinin temsil edilmediği bir törense de Milletimizin var olduğu, milletimizin parasıyla devletimizin kurumlarına hibe edilen iki güzel binanın açılışını yaptık. Şimdi de burada kreşler için bir temel atma törenindeyiz. Bu derin bir yoksulluğun sardığı ailelerin çocuklarına sabah kahvaltısı, öğle yemeği, eğitim, öğretim, atanamamış çok vasıflı öğretmenlerimize iş alanı demek. Annelerin ise acaba o süreçte kafaları rahat, kendilerini geliştirebilecek ya da ailelerine katkıda bulunabilecek belki bir para kazanabilme imkanını sağlayacak demek. Yani sadece bir kreş açmıyorsunuz. Bir kreşle çaresizliğin önündeki bir duvarı yıkıyorsunuz.

Karşılaştığım küçücük çocukların ve ailelerinin bana verdiği bilgilerden ortaya çıkan gerçeklik şu. İyi ki biz 31 Mart'ta Millet İttifakı'nı canlandırmışız ve iki parti olarak belediye seçimlerine girmişiz. İyi ki büyükşehir ve il belediyelerini kazanma imkanını bulmuşuz. Bazı acıların hizmet yoluyla son bulmasına vesile olmuşuz.

Üzülerek söylüyorum AKP'li insanlar tarafından kazanılmışsa o ilçelerde zenginler oluşmuş ama ne zenginler... Onlar sadece AKP'li ama geri kalan o ilçelerin diğer kalanı fukara. O fukaralar her partili.

Belediyelerimizin yaptığı hizmetlerin her biri örnek alınması gereken bir hizmet biçimi. Bu çalışmaların çoğalmasını diliyorum. Ben kalpten inanıyorum 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacak." dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları