loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu ve Akşener'den ortak açıklama; Ekonominin durumunu bilmek için tebdili kıyafet gezmeye gerek var mı?

Kılıçdaroğlu ve Akşener'den ortak açıklama; Ekonominin durumunu bilmek için tebdili kıyafet gezmeye gerek var mı?
Tarih: 20.10.2021 - 13:59
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve beraberindeki heyet ile CHP Genel Merkezinde görüştü.

İki lider görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı.

Akşener'in konuşması şöyle:
"İyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisteme dair bir çalışma yapmış ve kamuoyuyla paylaşmıştık. Partimiz adına bu çalışmayı diğer partiye takdim etmek için bir ziyaret takvimi oluşturduk. Bugün CHP'ye takdim ettik. Hem de sayın Kılıçdaroğlu ile belirli konularda istişarede bulunduk. Fikir teatisinin çözümlerin somutlanması açısından önemli olduğuna inanıyoruz. Millet İttifakı'nı oluşturan 4 partinin istişare kavramını yeniden gündeme getirmesini önemli buluyorum. Yönetenlere örnek olması gerektiğini düşünüyorum."

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Sayın genel başkan ve arkadaşlarıyla güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye'nin sorunlardan arınması, yeni bir yol haritası çizmesi lazım. Bunun için görüş alışverişinde bulunduk. İyişeltirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili bize bir çalışma verdiler. 6 partinin genel başkanları da çalışma yapıyorlar. Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur."

(10 ülke büyükelçisinin Osman Kavala'nın serbest kalması çağrısı)

Akşener: Osman Kavala sizin tanımınıza göre Sorosçu, öyle mi? Soros'la masaya kim oturdu? Ben veya sayın Kılıçdaroğlu değil. Böyle talepleri doğru bulmayız. Rahip Brunson'u hatırlatan eylem ve söylemlerden Türkiye'nin uzak durmasını isteriz. Bunun önüne geçecek yol hukukun işletilmesidir.

Kılıçdaroğlu: Türkiye AİHM kanunlarına uyacağına söz verdi. Bir ülkenin itibarı imza attığınız sözleşmesinin gereğidir. AİHM kararı varsa uygulanmasını isteriz. Türkiye'ye dışarıdan hiçbir müdahaleyi doğru bulmayız. Dışarıdan müdaheleye ortam hazırlayacak yönetimi de kabul etmeyiz."

(Bülent Arınç'ın açıklamaları) 

Kılıçdaroğlu: Bülent Arınç'ın CHP'nin oyları artacak ifadesi güzel bir  şey. Gerçeği Arınç da görüyor. TÜSİAD Başkanı da, yönetimi de üzülmesinler Türkiye'ye hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını getireceğiz.

Akşener: Laiklik konusundaki hassasiyet... Yıllardır söylerim laiklik bir hukuk kuralıdır. Laikliği bugüne kadar siyasetçiler, işadamları, din adamları konuştu. Hukukçuların konuştuğu görülmedi. Laiklik aynı zamanda kanunların ruhunua vadettiğine göre 21. yüzyılın yeni değerlerine uygun kanunların ve hukuk anlayışının ortaya konulmasını da vazediyor. İş adamları açısından da hukukun, adaletin önemi olarak vazediyor.

Demokrasi ile laikliğin yan yana oluşunun bugünlerde doğru anlaşılmasını iyi buluyorum. 

(ırak ve Suriye tezkerelerinin meclise gönderilmesi)

Akşener: Biz TBMM'ye gelen tezkerelerle ilgili bir ekip kurarız. Onlar tartışır rapor ortaya çıkarırlar. Bu milletvekili arkadaşlarımızla paylaşılır. Sunulan raporda eleştirilerimiz baki kalmak kaydıyla evet oyu kullanacağız.

Kılıçdaroğlu: Yetkili organlarımızda görüşeceğiz. Kararımızı parlamentoda bildireceğiz.

Akşener: İyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasını siyasi partilere takdim ediyoruz. Bu arada sayın Sarıgül ile de görüşme yaptık. Sayın Karamaollaoğlu ile ziyaret etmiştik onla da görüşlerimizi paylaştık. DSP ile önümüzdeki süreçte görüşme imkanımız olacak. 22 aydır arkadaşlarımla Anadolu'yu geziyoruz. Türkiye'de hakaretler üzerinde olan bir siyasi atmosfer var. Bir yönüyle seçmeni dertleri üzerinden seçmeni velinimet yapmak. Diğer yönü rekabeti iş birliği içinde yapmak. Konuşmak kadar güzel bir şey yok. Parlamenter sisteme dair ziyaret ettiğimiz partilerin sayın genel başkanlarının bir itirazı yok. 6 partinin genel başkan yardımcıları birlikte çalışıyorlar. 

Kılıçdaroğlu: Aralık ayında 6 siyasi partinin umarım 6 partinin üstünde uzlaştığı bir metin ortaya çıkar. 

(Pervin Buldan'ın açıklamaları) 

Akşener: Ortada seçim yok, kurulmuş bir iktidar yok. Bizlerle ilgili bir şey olduğunda 10 adım sonrası şunu yapacaksınız diye parmaklar sallanıyor. Bu demokratik değil. 

Kılıçdaroğlu: İlk kez sizden duyuyorum. Millet İttifakı'nı bozacak ne yapabilir arayışının Cumhur İttifakı'nda olduğunu iyi biliyorum. Bu ülkenin insanlarının ferasetine güveniyorum. Bizlerin bu ülke için çalıştığımızı gayet iyi biliyorlar. Bizim tek güvencemiz milletimiz.

(İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı talebi var mı, bölge ziyaretleri ile ilgil tartışmalar) Böyle bir talebi yok. Giderken de benden izin aldı.

(AKP'nin tebdili kıyafet gezmesi) 

Kılıçdaroğlu: Ekonominin durumunu bilmek için tebdili kıyafet gezmeye gerek var mı? Bunlar gerçekleri görmüyorlar mı? Ben Anadolu'yu karış karış geziyorum. Sadece havuz medyasının TV'lerini mi izliyorlar? Halkı Hangi çağda yaşıyorlar? 

Akşener: Tebdili kıyafetin anlamı vatandaşın arasında gezememe korkusu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları