loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Yeni bir tarih yazıyoruz, görevimiz engelleri aşmak, şikayet etmeyeceğiz

Kılıçdaroğlu: Yeni bir tarih yazıyoruz, görevimiz engelleri aşmak, şikayet etmeyeceğiz
Tarih: 21.04.2021 - 13:52
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü Belediyesi'nin düzenlediği 23 parkın açılışı ile kreş, kütüphane, cami ve gençlik evi temel atma töreninde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Belediye başkanlarımız tarih yazıyorlar. Bütün baskılara rağmen ellerindeki olanakları en iyi şekilde kullanıyorlar. Belde halkı mutlu olduğu sürece belediye başkanlarımız da mutlu. Yeni bir tarih yazıyoruz. Yeni bir siyaset anlayışını Türkiye'ye getirmek istiyoruz. Böbürlenen değil, vatandaşını aşağıda gören, ayrım yapan değil, herkesin kimliğine, inancına, yaşam tarzına saygı göstererek herkese eşit hizmet götürmeyi amaçlıyor başkanlarımız.

İstanbul hepimizin. 3 büyük imparatorluğa başkentlik yapmış kadim bir kent. Bu kentte vatandaşlar arasında ayrımıcılık olur mu?

23 Nisan'ı hepimiz kutluyoruz. En büyük bayram. Çünkü egemenliği bir kişiden alıp halka verdik, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, dedik.

23 Nisan'ın çocuklar için bayram ilan edilmesi umudun yeşermesi demektir. Geleceğe umutla bakmaları, karamsarlığı onların gönüllerinden almak demektir. 

İrfanı hür, vicdanı hür, fikri hür olsun diyoruz çocuklarımız için. Vicdan sahibi, adaletli olsunlar, diyoruz. Bu felsefe 13. yy'da bu topraklara gelenlerin felsefesidir. Bunu büyütmek gerekiyor. Bugün 23 parkımızı açıyoruz. İstanbul'un yeşili en çok ilçelerinden birisi Beylikdüzü. Birlikte İstanbul'u yemyeşil yapmak kararlılığındayız. İstanbul'u yaşanılır bir kent haline getirmek için birlikte mücadele edeceğiz.

İstanbul'u yönetenler bile İstanbul'a ihanet ettik, dediler. Ağacın da, kuşun da hakkı vardır. O hakkı korumak temel görevimiz. 

Engellerden şikayet etmeyeceğiz. Görevimiz engelleri aşmak. Ülkeyi kuranların önüne dünyanın engelleri konuldu hepsini aştılar. Bağımsızlığı sağladılar, TBMM'yi kurdular. 

Ankara'da Saraçoğlu Mahallesi'nde lojmanda otururken baharda bir ağaç çiçek açardı. Bana hayat verirdi onu izlemek. İnsan doğanın bir parçasıdır ondan ayıramazsınız. 

Bütün belediye başkanlarımızı yürekten kutluyorum."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları