loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu Yenimahalle'de sosyal tesis açılışına katıldı

Kılıçdaroğlu Yenimahalle'de sosyal tesis açılışına katıldı
Tarih: 01.12.2018 - 15:45
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi Prof.Dr. Mehmet Haberal Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesislerinin açılışında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:
"Bir belediye başkanından sabah, öğlen, akşam propaganda yapmasını beklemeyiz. Herkese eşit davranmasını bekleriz. Belediye başkanlarımıza 2 şey söylüyoruz. Birincisi, bir mahallede fakirlik varsa hizmeti önce o mahalleye götüreceksiniz. İkincisi, harcadığınız her kuruşun hesabını halka vereceksiniz. Belediye başkanlarından bunu bekliyoruz. Yenimahalle cumhuriyet mahallesidir. Ankara yeni kurulunca yeni bir mahalle kuruldu. Bu semtin çağdaş bir kent olduğunu mahalleye uğrayanlar görüyor. 
Belediye başkanlarımız bir tesis yaptıklarında kimin ismini versinler? Bizim toplumumuzun vefa duygusu vardır. Hayatını hizmete adayan insanlara vefa borcumuz vardır. Haberal hocayı yaklaşık 40 yıldır tanırım. Maliye'de çalıştığımda organ nakli vafkını kurmak için gelmişti. Onu ne kadar övsek azdır. Vakıf kurdu, onu üniversiteye dönüştürdü. Bozkır olan bir yeri ormana çevirdi. Bu ülkenin çocukları orada okuyor. Çocuklarımız orada bilimi, dünyayı, düşünmenin önemini öğreniyorlar. Haberal hoca mutevazi, 'ismimi verdiniz, daha çok çalışmam lazım' dedi. Siz hayatınızı insanlığa vakfettiniz. Adınızın buraya verilmesi bizim açımızdan bir onur meselesi. 
Vefa, vatandaşına hesap verme duygusu, herkesi kucaklama duygusu memelekete huzurun gelmesidir. Kimseyi kimliğinden, yaşam tarzından, inancından ötürü ötekileştirmek istemiyoruz. Mücadelemizi veriyoruz. Bunu yaparken eleştiri alabiliriz. Bir şeye inanıyoruz onunla yol almaya çabalıyoruz: Halka doğruyu söylemek, hizmet etmek."
 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları