loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Yeraltı dünyasının çeteleri Cumhur İttifakı'nın 3. ortağı

Kılıçdaroğlu: Yeraltı dünyasının çeteleri Cumhur İttifakı'nın 3. ortağı
Tarih: 18.05.2021 - 13:40
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"İsrail'in yaptığı bir katliamdır. Bütün insanlığa çağrıda bulunmak hepimizin ortak görevidir. Kan gövdeyi götürürken dünyanın demokratları ne yapıyorlar acaba? Neden katliamı engellemiyorlar. Orada ölen her çocuğun sorumluluğu hepimizde. Filistinliler işgal edilmiş topraklarını geri almak, bağımsız devlet olmak istiyorlar. Bu da tabii hakları. Beni üzen İslam dünyasının sessizliği, BM'nin gerekli çabayı göstermemesi.

Biz Filistin halkıyla dayanışmayı sürdürüyoruz. Bizim gençlerimiz Filistin bağımsızlık mücadelesi verirlken oradalardı. Bazı gençlerimizin mezarları hala orada. Filistin'İn bağımsız devlet olarak ortaya çıkması en büyük arzumuz.

İhvan endeksli dış politika bölgedeki saygınlığımıza darbe vurdu. Türkiye'nin bir ağırlığı vardı. Bölge halkları sorunlar çıktığında Türkiye'nin çözüme katkı vermesini isterlerdi. 

Bugün siz vatandaşlarımızla derin bir sohbet yapacağım. Bütün vatandaşlarımız kaygı içinde. Türkiye içine girdiği girdaptan nasıl çıkar diye konuşuyorlar. Sorun doğrudan onu vurmuş durumda. 

Milyonlar geçinemiyor. Sorun var mutfaklarda, esnaf kan ağlıyor. Milyonlarca evde işsizlerimiz var. Bunlar olurken yapılan israfa da isyan ediyorsunuz biliyorum.

Namaz kılmaya giderlerken onlarca arabayla giderseniz vatandaş görüyor. Faturaları ödemekte zorlandığınızı biliyorum. 19 yıldır ülkeyi yönetenlerin pandemi sürecini yönetemediklerini biz de siz de biliyoruz.  AVM'ler açık, çay bahçeleri kapalı. Nasıl aldılar bu kararları, kime danıştılar? Pandemi döneminde vatandaşına hibe vereceğine IBAN açıp vatandaştan para topladılar. Vatandaşlarımız bunları görüyor.

Pandemi döneminde 2020'nin ilk 9 ayında 107 bin hanenin elektriği kesildi. 

128 milyar dolar nereye gitti sorusundan rahatsız oluyorlar. Dünyanın en makul, en gerçekçi sorusunu soruyoruz. MB kasasındaki 128 milyar doları kime, kaça sattınız? Böyle bir devlet yönetimi cumhuriyet tarihinde hiç olmadı.

Ülkede her şeyi sattılar, döviz bitti, ülkenin onuruyla oynar hale geldiler. Ben maske takıyorum, sen keyfine bak diye reklamlar yaptılar. 

Devlette liyakat sistemini yerle bir ettiler. Yandaşlar, eski vekiller bir yerlere atandılar. 3-5 yerden maaş aldılar. Esnaf fatura ödeyemezken sarayın beslemeleri krallar gibi yaşıyorlar. 

Şimdi kalkmış vatandaştan 'helallik istiyorum, diyorlar. Kör kuruşa muhtaç etitğin esnaf, işsiz bıraktığın milyonlarca genç, yatağa aç giren çocukların anne babaları, pazar artıklarından beslenen yüz binler sana helallik verecek mi? Dükkanı kapalı, aylardır çalışmıyor, icra memuru kapıda. Bu adam sana helallik verecek mi? Açıklama yaptılar, helal etmiyorlar.

Esnafa kör kuruş, milletin cebinden 5 kuruş çıkmayacak dediğin KÖİ yatırımlarını yapanlara milyonlarca dolar vereceksin. 

Dolar yükseliyor, kim karlı. Kim nemalanıyor? İşçi mi, esnaf mı, kafe sahibi mi, kahveci mi? Beşli çete. Dolar arttıkça bunların ketfi yerinde. 

Öyle bir sözleşme yapmışlar ki ABD'de enflasyon yükselirse onun da payını veriyorlar. Şu yönetime bak.

Devlet bilgiyle, liyakatle, adaletle yönetilir. Özel çıkarlarınız için, bir avuç azınlığa nasıl kaynak aktarırım diye, orta çağ mantığıyla devleti yönetemezsiniz.

Milleti nasıl perişan ettiğini biliyorsun, hellalik istiyorsun. Niye versin? 

Milletini seven, milletine saygı duyan bir liderimiz vardı. Rahmetli Bülent Ecevit. Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen diyordu. Size onu vadediyorum. Ne ezen ne ezilen olacak. 83 milyonu kucaklayan, herkese eşit hizmet götüren, fukaralığı yerle yeksan eden bir Türkiye vadediyorum.

İktidar olduğumuzda ilk 6 ayda göreceksiniz Türkiye'ye huzur, barış gelecek. kamplaşma bitecek. Kimse kimliğinden, yaşam tarzından , inancından ötürü sorgulanmayacak. 

Benim bir sözüm var bu millete. İktidar olduğumuzda FETÖ'nün de mafyanın da siyasi ayağını çıkaracağım. Yerlatı dünyasının çeteleri çıktı. Koskoca bir devlet nasıl olur da yeraltı dünyasının çeteleriyle kol kola gezer?

Türkiye'yi bu iklimin içine kim soktu?  Bir araya gelip sonra çatışarak bütün kanalizasyon pisliğini Tükiye'nin gördüğü ortama nasıl soktular.

Cumhur İttifakı 3 ortaklı. AK Parti, MHP ve yeraltı dünyasının çeteleri. 

Diyecekler ki, "Nereden çıktı mafya, nasıl oldu da üçüncü ortak olur" anlatacağım:

1-Meşru bir partinin genel başkanı bir yeraltı dünyası liderini hastanede  ve hapishanede ziyaet ederse, onun için özel af isterse bu 3. ortak olmaz mı? Gücü siyasi iktidardan alıyorlar.
 
2-19 yıldır yönetiyorlar. Türkiye'yi uyuşturucu ve insan kaçakçılığının merkezi haline getirdiler. Bu hale gelmişse bir ülke arkasında siyasi bir destek vardır. 3 örnek vereceğim.

-9 Haziran 2019'da Türkiye'ye Kolombiya'dan gelen bir gemi var. 5 ton kokain yakalanıyor. Hangi adrese gelecekti, bilen yok. Soran oldu mu bilmiyoruz. Sormayan ortaktır. Biz AK Parti genel merkezindeki genci görüyoruz. O gence sordular mı kokaini kimden aldın, diye? Soramazlar.

-Şubat 2019. Mersin Limanı'nda bir gemi yakalanıyor. 615 kilo kokain... Kime gidecekti? 

-25 Ağustos 2020'de Dilovası'nda 540 kilo kokain yakalandı. Neden bunlar yargı önüne çıkarılmıyor? Siyasi destek aldıkları için.

3-Yeraltı dünyası çetelerinin arkasında siyasi destek olursa kimse dokunamaz. Emniyet de dokunamıyor.

Uyuşturucu çeteleri, yeraltı dünyasının aktörleri dünyanın gelirini elde ederler. Gelirleri kendi ülkelerin ya da meşru ülkelerin bankalarına yatıramazlar. Namuslu bir iktidar el koyar. Bunlar paraları vergi cennetlerinde tutuyorlar. 

Birisini vermiştim Man Adası... Cumhurbaşkanının ailesi Man Adası'nda şirket kurarsa vergi vermemek için bunlar ne yapmaz. Bunu söyledim diye  tamzinat davası açtılar, hakim tayin ettiler. Pes demeyeceğim. Bu milletin hakkını, hukukunu sonuna kadar koruyacağım.

Vergi cennetlerinden gelen para yüzde 30 oranında vergilenir, dediler. 15 yıldır bu kararname çıkmıyor. Yeraltı dünyasının talepleri doğrultusunda yapılmıyor. Biz daha çok kol kola olacağız, diyorlar. 

Cumhur İttifakı'nın 3. ortağı mafyanın gücünü burada görüyoruz. Esnaftan, asgari ücretten vergi alıyorsun. Milyonlarca dolar vergi cennetlerinden gelecek, sıfır vergi. Bunlarda ahlak, adalet var mı, yok.

4-Bir bakan getirdiler. Ticaret Bakanı. Koltuğa oturdu, başladılar dezenfektan sattılar. Suçtur bu. Araştırma önergesi vereceğiz bu bakanla ilgili. Adım gibi eminim ki AK Parti ve ortağı soruşturmayız, diyeceklerdir. 

Siyaseti mafya teslim aldığında ülke düzelmez.

5-Rüşvet alanı büyükelçi tayin ettiler. Türkiye'nin itibarını sıfırlıyorsunuz. Sizin ne hakkınız var?

6-Bir ülkenin Hazine ve Maliye Bakanını düşünün. Kanunlara aykırı olarak 128 milyar doları satıyor. Kimse sattığını kimse bilmiyorr. Mafyadan ne farkı var? Kanunsuz. Alanlar devleti hortumladı. Hesabını soran yok. Soruyu niye soruyorsunuz diyorlar. Vatandaşın hakkını biz savunacağız.

7-Mafya devletii yöentenleri ele geçirmeye çalışır. Yeri gelir yatlar, katlar verir onları satın alır. Zindaşti vardı. Yeraltı üdnyasının en önemli aktörlerinden birisi. Uyuşturucu ticaret yapıyordu. Cumhurbaşkanını baş danışmanıyla iş yapıyordu. Vefat etti, Allah günahlarını affetsin. 

İktidar partisi v e küçük ortağını ne kadar finanse etti bilmiyoruz. Ama sözüm söz tamamını ortaya çıkaracağız.

8-Hazine ve Maliye Bakanı 128 milyar dolar iç edildi. İstifa ederken at izi it izine karıştı, dedi. Kanunsuzluk o boyutlara ulaştı ki içinden çıkamıyorum, demektir. 

9-Devleti yönetenlerin ahlaklı olması lazım. Devleti temsil eden kişi mal varlığı tarafından tehdit ediliyor ve sesinin çıkaramıyorsa o kişi yeraltı dünyasına teslim olan kişidir.

Dün bir dava vardı. SBK Holding'in sahibi aranıyordu. Dava açıldı. Bu kişinin yurt dışına çıkışına izin verdiler. Mal varlığına konan tedbirin süratle kaldırılmasını istediler. Bu kişi yurt dışına çıktı. Dün tutuklanmasına karar verildi. Adam gitti, dalga mı geçiyorsunuz? Mal varlıklarının kaldırılmasının talimatını veren savcı şimdi Adalet Bakanlığı'ndan bakan yardımcısı. Böyle bir rezalet görüldü mü? 

İçlerinde aklı başında insanlar var. Cemil Çiçek, bu iddiaların yüzde 1'i doğru olsa felakettir, savcı harekete geçmeli diyor. Hangi savcı geçecek? Şu adliyetin, adalet bakanlığının, memleketin düştüğü hale bakın.

İçişleri Bakanı iddialar hakkında soruşturma açın dedi. Ne olacak ki bulursun bir savcı, dosyayı kapatır. Gizlilik kararı alınır, haber yapılmasın diye. Her alanı kirlettiler. Devletin içinde ciddi bir çürüme var.  

(Devlet Bahçeli) Mafya bizim ortağımız değil, diyor. Gözünü sevdiğim sahıs bilmiyor musunun, mafya liderleri bildiri yayınlıyorlar. Bildiride Cumhur İttifakı'nı destekliyoruz, diyorlar. Daha ne desinler?  Muhalefeti de eleştiriyoruz, Kılıçdaroğlu'nun da burnundan getireceğiz, diyorlar. Sizin şahınız gelse benim sözümü kesemez. 

Türkiye Cumhuriyeti'ni bir avuç mafya artığına ve onun yöneticilerine asla bırakmayacağız. Gücümüzü halktan alacağız. Bu ülkeye adaleti getireceğiz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları