loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Yerel seçimlerde 'martın sonu bahar' demiştik, şimdi ampul patlayacak güneş doğacak bu ülkeye

Kılıçdaroğlu: Yerel seçimlerde 'martın sonu bahar' demiştik, şimdi ampul patlayacak güneş doğacak bu ülkeye
Tarih: 25.06.2021 - 11:09
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi açılış töreninde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Hepimiz beraberce kimlik, inanç  yaşam tarzı ayrımı yapmadan herkesi kucaklamalıyız. Dikkat ederseniz CHP olarak biz ülkemizin neresinde yaşarsa yaşasın herkesi kucaklamak istiyoruz. Çok güzel bir tesis yapılıyor.

Hepimizin atıkları var, bir naylon torbaya koyuyoruz, kapının önüne koyuyoruz birileri alıp götürüp bir yerlere döküyor. Oradan geçerken bir koku hissediyorsunuz, bir görüntü kirliliği oluyor. Bunları ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu tesis bunu ortadan kaldıran bir tesis. O çöpler alınıp işlenip, ayrışacak onlar kullanacak. Sanayi onu hammadde olarak kullanıyor. Gübre ediyoruz, organik gübre. Dolayısıyla topraklarımızı koruyoruz. Elektrik elde edilecek buradan. Elektrik çok pahalı ama buradan elde edilen elektrikten herkes yararlanacak. 

İstihdam yaratılacak. Büyükşehir belediye başkanımız ve Ödemiş belediye başkanımız el ele verdiler bu tesisi kazandırdılar. 2 başkanı da yürekten kutluyorum. Bu tesis Avrupa'da bir numaraysa Ödemiş de bir numara olmayı hakediyor zaten.

İzmir mutlu insanların kenti. Anadolu'dan İzmir'e gelen herkes bir süre sonra ben İzmirliyim, der. 

Belediye başkanlarımızdan istediğim şey harcadığınız her kuruşun hesabını millete vereceksiniz. İhaleleri internetten yayınlayacaksınız. Bizim düzen hakça bir düzen. Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen. Böyle öğrendik böyle götüreceğiz. Hiçbir ayrım yapmayacaksınız. Oy versin vermesin her vatandaşa hizmet götürmek göreviniz. 

Bulunduğunuz beldede fakir mahalleler varsa oraya daha fazla hizmet götürün, kreşler açın dedim. Bir şeyi sakın unutmayın: CHP'nin geleneklerinde halka hesap vermek vardır. Harcadığımız her kuruşun hesabını veririz. İhtiyaç sahibi ailelere yardım yaparken yoksulluğu teşhir etmeyiz. Bizim geçmişte yaptıklarımızı iktidar mensupları parça parça sattılar. Biz yaparız onlar satarız. Biz israftan çekiniriz onlar yaparlar. Bizim ve onlar arasındaki fark beyaz ve siyah arasındaki fark kadar derindir. Biz halka hizmeti vatanseverlik olarak görürüz. Onlar ise rüşvet alanlar, milyarları götürenler, pazarlanan ihaleler, milletvekillerinin içine düştüğü bataklıklar. Milyonlarca işsiz var, 1 yerden değil 5 yerden değil... 5 yerden maaş alıyorsunuz adam evine ekmek götüremöiyor. Böyle bir düzeni nasıl savunursunuz? Bunu söyledim, söylemeye devam edeceğim. 

Adaleti sağlayacağım. Ama en büyük desteğim sizlersiniz. Yerel seçimlerde martın sonu bahar demiştik, şimdi ampul patlayacak, güneş doğayacak bu ülkeye. Her şey aydınlık olacak, siyaset de aydınlık olacak. Bütün bunların altyapısını oluşturuyorum. Yeri gelince her şeyin hesabını hukuk içinde soracağız. 128 milyar dolar fakir fukaranın alın teri birilerine peşkeş çekiliyorsa bunu sormamız lazım. Bugün de soracağım, ileride de soracağım. Kul hakkı yiyenin burnundan fitil fitil getireceğim.

Bütün bunları Millet İttifakı ile yapacağız. Beraber olacağız ve bu güzel ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Hiçkimse tweet attım diye hapse girmeyecek. Demokrasi ve özgürlük alanlarını genişleteceğiz. Çiftçi üretecek çiftçi kazanacak. Türkiye üretecek, işsizlik son bulacak. Sözüm sözdür. Tamamını yerine getireceğiz yeter ki destek verin. Destek verin saygın bir devlet inşa edeceğiz. Destek verin hiçbir egemen ülkenin başkanı cumhurbaşkanını, bakanı mal varlığıyla tehdit edemeyecek."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları