loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Yıllardır gizliyorlardı ama bugün öğrendik ki 2,1 milyon ailemiz hanesinin elektrik parasını ödeyemiyor

Kılıçdaroğlu: Yıllardır gizliyorlardı ama bugün öğrendik ki 2,1 milyon ailemiz hanesinin elektrik parasını ödeyemiyor
Tarih: 29.08.2021 - 09:30
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın elektrik tüketim desteği alan ailelerin sayısını açıklamasının ardından "8 milyon insanımız hanesinin elektrik parasını ödeyemiyor. Bu böyle gitmez. Değiştireceğiz bu düzeni!" ifadelerini kullandı. ...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada elektrik şirketlerinin yeni zam oranı için AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan onay istediklerini belirterek tepki göstermiş, yaptığı açıklamada, "Erdoğan, böyle bir şeyi onaylamayı sakın aklından bile geçirme, sakın! Bırakın zammı, iktidarın elektrik faturasında halka destek vermesi gerekir. Ya fatura inmeli ya halka destek verilmeli! Eğer bu soygun devam ederse biz halkımızla birlikte kararımızı verip, bu şirketlere ve faturalarına karşı adımlarımızı atacağız" demişti.

CHP liderinin paylaşımını alıntılayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Sayın @kilicdarogluk, 1 Mart 2019’dan beri ayda 2,1 milyon ihtiyaç sahibi haneye 68-137 TL arasında Elektrik Tüketim Desteği veriyoruz. Şimdiye kadar toplam desteğimiz 2,9 milyar TL’yi geçti. Farkındayım hızımızı takip etmek kolay değil ama biraz daha çaba beklemek hakkımız" ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Yanık'a Kılıçdaroğlu ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan tepki geldi.

Öztrak, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Genel Başkanımıza cevap vermeye kalkıp şecaat arz edeyim derken sirkatin söylemiş. 19 yıllık yönetimlerinin sonunda bu ülkede 2,1 milyon aile elektrik faturasını ödeyemiyor. Söylemek istediğimiz tam da buydu. Teşekkürler Sayın Bakan" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu da Öztrak'ın paylaşımını alıntılayarak şunları kaydetti:
"Ülkemize çok yazık ettiler. Bilgiyi yıllardır gizliyorlardı ama bugün öğrendik ki; 2,1 milyon ailemiz, yani yaklaşık 8 milyon insanımız hanesinin elektrik parasını ödeyemiyor. Bu böyle gitmez. Değiştireceğiz bu düzeni!"

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları