loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'dan Özgürlük Dersi!

Kılıçdaroğlu'dan Özgürlük Dersi!
Tarih: 27.03.2012 - 18:07
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin ödül töreninde gazetecilere özgürlüğün tanımını yaptı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, özgürlüğü havaya benzeterek, “Ne zamanki hava kirliliği başlar, siz havanın önemini anlarsınız. Medyanın özgürlüğü elimizin altından kayıp gittiği zaman bu ülkede ne oluyor diye birbirimize sorarız. En büyük trajı olan gazete, fısıltı gazetesi çalışmaya başlar.” dedi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin ödül törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada medya özgürlüğüne dikkat çekti. Demokrasinin kanser olmasının kötü bir şey olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Eğer demokrasi kanser olursa bir süre sonra kitle imha silahına dönüşür. Türkiye’nin geleceği noktada budur. Demokrasi açısından çok ciddi açmazlarla karşı karşıyayız. Medyanın özgürlüğü yok, doğal olarak gazetecinin de özgürlüğü yok. Konuşma özgürlüğü yok, düşünme özgürlüğü yok çünkü, henüz basılmayan kitaplara da imha kararı verdiler. Baktığınız zaman çok kötü bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte gazetecilik yapanları yürekten kutluyorum. Her türlü baskıya karşı birşeyler yapmaya çalışıyorlar.”

Bu iktidarla birlikte hiçbir iktidara nasip olmayan bir medyanın türediğini savunan Kılıçdaroğlu, “Onlara yandaş medya diyoruz. Daha geçen gün daha doğrusu Cuma günü İstanbul’da ekonomi üzerine bir toplantı yaptık. Gazetelerin ekonomi editörleri katıldı. İktidara yakın bir gazete bizim söylediklerimizi yazmıyor ama bizim söylediklerimize yanıt veriyor. Ya önce bizim söylediklerimizi yaz daha sonra da sor.” diye konuştu.

“Salondakilere Türkiye’nin geldiği noktayı düşünebiliyor musunuz?” diye soran Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “21. yüzyılda bir gazete nasıl kapatılır. Sıkı yönetim mi var, yok. Ama apoleti olmaya generaller, devlet başkanları, meclis başkanları var. Diğerlerinin apoletini görüyorsunuz, bunlar daha tehlikeli. Bunlar kravat takıyor, bizler gibi giyiniyorlar ama kafaları bizler gibi değil. Özgürlük, bilim, insan hakları, kadın erkek eşitliği nedir bilmiyorlar. Bu tabloda yürekli birkaç gazeteci kaldı.”

"Eğer bir ülkede medya özgür değil ise özgürlüğü toplumun elinden alındığını aktaran Kılıçdaroğlu, bu şekilde tek yönlü haber verildiğini dile getirdi. Özgürlüğün hava gibi olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, farketmeyiz onu, ne zamanki hava kirliliği başlar, siz havanın önemini anlarsınız. Medyanın özgürlüğü elimizin altından kayıp gittiği zaman bu ülkede ne oluyor diye birbirimize sorarız. En büyük trajı olan fısıltı gazetesi çalışmaya başlar." ifadelerini kullandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları