loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'na hakaret eden Erdoğan'ın başdanışmanı hakkında beraat kararı

Kılıçdaroğlu'na hakaret eden Erdoğan'ın başdanışmanı hakkında beraat kararı
Tarih: 17.01.2020 - 10:30
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 'ikiyüzlü, alçak, geri zekâlı' diyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Muhammed Mücahit Küçükyılmaz beraat etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, CHP liderine "Fazla söze gerek yok. Popülizmin, demagojinin, ikiyüzlülüğün CHP liderinden neşet eden en alçak ve geri zekâlıca halini aşağıdaki satırlarda bulabilirsiniz" sözleriyle hakaret eden Erdoğan'ın baş danışmanlarından Muhammed Mücahit Küçükyılmaz hakkında şikayette bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Küçükyılmaz hakkında dava açtı. 

Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma dün (16 Ocak 2020) görüldü. Küçükyılmaz'ı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın savundu. Küçükyılmaz, duruşmada, kendisini şu sözlerle savundu: 

Küçükyılmaz, savunmasında “Paylaşımın yapıldığı zaman ben Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı olarak görev yapıyordum. İlgili tarihte sınırdışı harekâtla ilgili o dönemde medyada haber yapılan Özgür Suriye Ordusu’na yönelik müşteki Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan değerlendirmeye karşı Twitter hesabımdan anayasanın bana vermiş olduğu eleştiri hakkımı kullanmak suretiyle paylaşımda bulundum."

Duruşma sonunda mahkeme başkanı Aziz Gül, 'suçun yasal unsurlarının oluşmaması nedeniyle' Küçükyılmaz'ın beraatine karar verdi. 

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik karara tepki gösterdi. Çelik sosyal medya hesabından "Türk Yargısı çağ atladı! 'Fazla söze gerek yok. Popilizmin, demagojinin, iki yüzlülüğün ... (!) liderinden neşet eden en alçak ve gerizekalıca hali ...' Bu paylaşıma beraat verildi. Ankara 10. Asliye Ceza Hakimini kutluyorum! Aynı cümle 'AKP lideri' için kullanılsa ne olur!" ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları