loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'na saldırı planlayan IŞİD'lilerden 9'u tutuklandı

Kılıçdaroğlu'na saldırı planlayan IŞİD'lilerden 9'u tutuklandı
Tarih: 19.07.2017 - 09:54
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Adalet Yürüyüşü sırasında bir minibüsle ezerek öldürmeyi planlamaktan gözaltına alınan Oğuzhan Korkmaz ve ona yardım ettiği belirtilen 14 kişiden 9'unun tutuklanmasına karar verildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'Adalet Yürüyüşü' yaptığı sırada Kocaeli’de kiralık minibüsle ezip, öldürmeyi planlayan Oğuzhan Korkmaz ve olayla ilgili ilgili olduğu öne sürülen 15 kişi adliyeye sevk edildi. IŞİD üyesi olduğu ve 'Ebu Hüseyin' adını kullandığı belirtilen 26 yaşındaki Oğuzhan Korkmaz ve bazı şüpheliler adliyede gazetecilere gazetecilere gülerek poz verdi.

Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı’nda ifadeleri alınan şüphelilerden 14’ü tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Mahkeme, Oğuzhan Korkmaz’ın da aralarında bulunduğu 9 kişinin tutuklamasına karar verdi.

Kayseri’nin Tomarza ilçesi nüfusuna kayıtlı ve bir inşaat firmasında beton mikseri şoförlüğü yapan Oğuzhan Korkmaz’ın 2 yıl önce IŞİD’e katıldığı Suriye’ye giderek burada eğitim gördüğü ve ’Ebu Hüseyin’ kod adını aldığı belirtildi. Edinilen bilgilere göre Suriye ordusuna karşı girdiği bir çatışmada yanında bomba patladığı için göğsünden ve kolundan yaralanan Korkmaz, Kayseri’ye döndü.

AKP FLAMALARI BULUNDU

Daha önce ‘IŞİD propagandası yapmak suçu’ndan gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece salıverilen, Oğuzhan Korkmaz, polis tarafından Kayseri’den yola çıktığı andan itibaren takibe alındı. Polisler 5 Temmuz günü öğlen saatlerinde Kocaeli’de minibüsü durdurarak zanlıyı gözaltına aldı. Polis minibüste bulunan AKP flaması, AKP amblemli şapka ve diğer materyallere el koydu.

Oğuzhan Korkmaz, 6 Temmuz sabahı Kayseri’ye getirilerek Terörle Mücadele Şubesi’nde sorguya alındı. Sorguya bizzat Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular da girdi. Oğuzhan Korkmaz’ın eşi Ayla Korkmaz’ın da aralarına bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

GÖZALTI SAYISI 15’E YÜKSELDİ

Soruşturmanın ilk aşamasında Oğuzhan Korkmaz ile eşi Ayla Korkmaz, arkadaşları Emre Emre ile Ali Merttaş gözaltına alındı. Daha sonra, gözaltına alınan zanlı sayısı 15’e yükseldi.

Polisteki sorguları tamamlanan şüpheliler, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabiplik’te yapılan sağlık kontrollerinin ardından bugün öğlen saatlerinde, adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından sorgulanan zanlılar, ‘terör örgütü üyeliği’ ve ‘terör örgütüne yardım ve yataklık’ suçlamalarıyla, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi.

'İYİ ÇEKİN ADAM GÖRSÜNLER'

15 şüpheli, Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nden çıkarılırken, kendilerini görüntüleyen gazetecilere gülerek poz verdi. Sağlık kontrolü için Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki Adli Tabipliğe getirilen şüphelilerden bazıları da görüntü ve fotoğraf çeken gazetecilere, “İyi çekin. Adam görsünler” diye seslendi.

Sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları