loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'na saldırı soruşturmasında gözaltına alınan 9 kişiden 8'i serbest

Kılıçdaroğlu'na saldırı soruşturmasında gözaltına alınan 9 kişiden 8'i serbest
Tarih: 23.04.2019 - 08:36
Kategori: Gündem

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, şehit Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı'nın (26) cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı olayına ilişkin olarak gözaltına alınan 9 kişiden 8'İ serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişi, dün akşam saatlerinde jandarmadaki işlemlerinin ardından Çubuk Adliyesi'ne getirildi. 4 şüpheli, savcılık sorgularının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, 4 kişiyi, karakola imza atma adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Sabah saatlerinde adliyeye getirilen 5 şüpheliden 3'ü savcılık tarafından, 1'i de nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakılmıştı. 4 kişinin de serbest bırakılmasıyla gözaltına alınan 9 şüpheliden 8'i serbest kalmış oldu.

SALDIRGANIN GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI

Kılıçdaroğlu'na yumruk attığı sırada kameralara yansıyan Osman Sarıgün'ün tutuklandığı duyurulmuştu ancak Sarıgün'ün gözaltında olduğu ve gözaltı süresinin savcılık sorgusu ardından uzatıldığı bildirildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ BAĞLANTISI TESPİT EDİLEMEDİ

Başsavcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, şüphelilerin herhengi bir terör örgütü ile irtibatının tespit edilemediği; ancak soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü belirtildi. Jandarma ekiplerinin olay anında çekilen görüntü kayıtlarını incelediği ve soruşturma kapsamında yeni gözaltıların olabileceği de belirtildi.

Öte yandan, olayın yaşandığı Akkuzuluk Mahallesi'nde, Çubuk Kaymakamı Uğur Sezer, mülkiye müfettişi ve jandarmadan bir yetkili incelemelerde bulundu.

Kaynak : DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları