loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan aşı açıklaması: Bugün, yarın olacağım

Kılıçdaroğlu'ndan aşı açıklaması: Bugün, yarın olacağım
Tarih: 15.01.2021 - 09:07
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Best FM'de Sorel Dağıstanlı'nın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:
"Dün akşam sayın Sağlık Bakanı aradı. Aşı için çağrıda bulundu. Tabii, dedim. Hekimler aşı olmamızı istiyorlar, biz de aşı oluruz. Ben de aşı olacağım. Bugün yarın olur. Aşıyla ilgili kaygım yok. Doktorlar aşı olmamız gerektiğini söylüyor. Gidip aşı olacağız. Açıklama yapması gereken kişiler siyasetçiler değil, bu güvensizliğin nedeni. Bilim Kurumu sözcüsü çkıp açıklama yapmalıydı. 1,5 milyon doz aşımız var. Bugün giidp aşı yapmaya kalksa insanlar zaten yetmiyor. Yeni aşıların gelmesi lazım. Bir aşı takvimi konması lazım.

Siyasetçiler belli, öncelik var ama 65 yaş üstü var. Aşının süratle yapılması lazım

Bir siyasi iktidar düşünün 18 yılı devirdi. Bir siyasi iktidarın başarı ölçütü nedir? Temel ölçütü ne kadar istihdam alanı yaratmış, işsizliği nasıl çözmüş budur. Siyasi iktidar istihdam alanı yaratmıyorsa başarısız bir iktidardır. 18 yıldır yönetiyorsunuz 10 milyonu aşkın işsiz var. Sandığa gidip dur diyecek yurttaşlar. Bütün işsizler iş yoksa oy da yok, diyecek. 
10 milyon işsiz varsa huzur olmaz. Kimse umutsuzluğa kapılmasın Sandık geldiğinde işten yana, istihdamdan yana oy kullanmalıyız.
Eskiden Devlet Planlama Teşkiilatı vardı. Kapattılar. Vergiler nereye harcanıyor, nerelere yatırım yapılmalı, nerede fabrika, baraj, ev yapılacak bunları yapardı. Bırakın 5, 10 yıllık 100 yıllık planlar yapar ülkeler. Siz kalkıp bu örgütü tepeden tırnağa kapattınız. Damat planlıyordu. Erdoğan'dan talimat alıyordu. Borç aldılar. Dünyanın faizini ödüyorlar. Almanya eksi faizle borçlanıyor. Biz en yüksek faizle borçlanıyoruz, niye? Çünkü hükümete sermaye güvenmiyor. Bizden alınan vergiler yetmiyor borcun faizi için de borçlanıyorlar. Türkiye böyle büyüyebilir mi?
Biz iktidara geldik, 3 gün sonra işsizlik bitti diye bir şey yok. Önce planlamasını yaparsınız. Kendi halkımıza ve dünyaya güven veren bir iktidar oluşturmak zorundasınız. Can ve mal güvenliği, yargı bağımsızlığı yoksa, medya özgürlüğü yoksa sermaye gelmez.
Bu iktidarın en büyük yanlışı 1 TL'lik işi 10 TL'ye yapmış olması. 9 TL kimin cebine gidiyor?rafından yapılması lazım.
Trump Erdoğan'ı tehdit etti, 'mal varlığını araştırırz' dedi. Erdoğan 'araştırmazsanız namertsiniz' dedi mi, mal varlığın dışarıda mı senin? Türkiye'yi yönetene bir parti liderinin ve cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zatın bunla tehdit edilmesi ne demek?
Siyasetin namuslu inanlar tarafından yapılması lazım.
Türkiye'nin ekonomik bağımsızlığı tehlikededir. Merkez Bankası başkanına faizi indireceksin, dedi. İndirmedi, görevden aldı. Başka birini getirdi, onu da değiştirdiler. Faizi indirdiler. Dolar avro çıktı.
Damadı aldı, başka birini getirdi. Faizi yükselttiler. Kimse para vermediği için yükselttiler. 
128 milyar doları dolar yükselmesin diye sattılar. 128 milyar doları kim aldı? Bize borç verenler aldı. Bunun araştırılmasını istedik. Devlet açıkça soyuluyor. 
 
Darbe hukuku ürünü olan YÖK'ü kaldıracağız. Her üniversite gerçek anlamda özerk olacak. Bütün gençlere açık çekimdir, her üniversite bilim üretecek, her üniversitede rektörü okullar seçecek. Darbe hukukundan arınmış bir hukuku oluşturacağız.
Bir siyasetçi en sert eleştirilere katlanmak zorundadır. Eleştirince cumhurbaşkanını eleştirdin... Sen AK Parti genel başkanısın. O her şeyi söyleyecek bir eleştirince 'ben cumhurbaşkanıyım' diyor. Cumhurbaşkanlığı koltuğunun arkasına niye saklanıyorsun?
 
(Abdulkadir Selvi'ni yazısı) Selvi ne yazar ne yazmaz beni ilgilendirmez. Tarihi okusun, İnönü'yü okumasını isterim. İnönü dünyada örneği olmayan, demokrasiyi getiren, yenildiğinde Çankaya Köşkü'nden ayrılıp muhalafete iktidarı teslim eden bir isimdir.
Bu ülkede açlık, sefalet var kimi eleştreceğim? Bu ülkeyi yöneten kişi egemen güçlerin taleplerini koşulsuz yerine getiremez. Yaptı. Trump istedi, rahibi verdi. 
 
Erdoğan gideceğini görüyor, ziyaretler yapıyor. Erdoğan'ın çıkıp 'Seçim olduğunda kazanamazsam iktidarı kazanacak olanlara devredeceğim' diye açıklama yapmasını bekliyorum.
Hiçkimse umutsuzluğa kapılmasın, ülkemizi dostlarımızla beraber büyüteceğiz."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları