loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan basın özgürlüğü mesajı

Kılıçdaroğlu'ndan basın özgürlüğü mesajı
Tarih: 24.07.2012 - 15:59
Kategori: Siyaset

Kemal Kılıçdaroğlu basından sansürün kaldırılışının 104. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun mesajı şöyle:

Bugün basından sansürün kaldırılışının 104. yıl dönümü.

Basından sansürün ilk kez kaldırılışının 104 yılındayız ama, ne yazık ki ülkemizde basılmamış kitap suç sayılıyor, yüze yakın gazeteci içerde ve iktidar tarafından gazetelerin televizyonların künyelerine, köşelerine, programlarına müdahale ediliyor

Ne yazık ki, mesleki değerleri önde tutarak gazetecilik yapana, yazana, çizene, hatta Başbakan’ın hoşuna gitmeyen soruyu sorana bedel ödetiliyor.

Ne yazık ki, 104 yıl önce basından sansür kaldırılmışken, bugün bizler halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için Özgür basın mücadelesi veriyoruz, sansüre karşı mücadele ediyoruz.

Çünkü sansüre karşı mücadele sadece basının, gazetecilerin, medya dünyasının işi değildir.

Çünkü sansür, halkın doğru bilgilenmesinin ve çok sesliliğe uygun olarak sandık başında tercihini özgürce yapmasının, hak aramasının önündeki engeldir.

Sansür hepimizin sorunu olmalı ki, sansür ve baskı nedeniyle elinden kalemi, köşesi alınan, programları yasaklanan, yöneticilikten el çektirilen, hapse atılan gazetecilerle el ele omuz omuza olalım.

Ayrıca, milletvekili seçildiği halde yemin etmesine bile izin verilmeyen tutuklu gazeteci ve milletvekili ayıbından kurtulalım.

Bu önemli ve anlamlı günde, kalemini demokrasi, insan hakları ve halkın çıkarları için kullanan, çoğulculuk ile, çok sesliliği savunan basın mensuplarına sansürsüz günler diliyor, sevgiler, saygılar sunuyorum” 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları