loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan Bolu ve Kocaeli'ne Ziyaret

Kılıçdaroğlu'ndan Bolu ve Kocaeli'ne Ziyaret
Tarih: 11.02.2012 - 18:39
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı programlara katılmak üzere Kocaeli’ye gidişi sırasında, Bolu’nun Karacaağaç Mahallesi’nde, İsmail Uludağ’ın evinde kahvaltı etti.

Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan da kahvaltı ve köylülerle sohbette Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na eşlik etti.





Kahvaltının ardından yoluna devam eden Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Bolu’da bir basın açıklaması düzenledi.

-”Hrant Dink davasında cinayetin örgütsüz işlendiğine dair verilen karar,gerçekten doğru bir karar değil ve toplumun bütün kesimlerinin vicdanını rahatsız etti.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı programlara katılmak üzere Kocaeli’ye gidişi sırasında, Bolu’nun Karacaağaç Mahallesi’nde, İsmail Uludağ’ın evinde kahvaltı etti. Kahvaltıdan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Hrant Dink cinayeti davasında verilen kararın toplum vicdanını büyük ölçüde rahatsız ettiğini belirterek,”Toplumun tüm kesimlerinden tepki var. Özellikle böyle bir cinayetin örgütsüz işlendiğine dair verilen karar, gerçekten doğru bir karar değil. Bu konuda yüzlerce yazı yazıldı, kitaplar yazıldı. Örgütün varlığı ortaya konuldu” dedi.

Kılıçdaroğlu bu konuda şunları söyledi;

”Şimdi o karardan ötürü hem yargıç, hem savcı birbirlerine düştüler. Demek ki verilen karar, doğru bir karar değil. Eğer o karar, protesto ediliyorsa demek ki toplum vicdanında kabul görülen bir karar da değil. Türkiye Cumhuriyeti eğer, hukukun üstünlüğüne inanıyorsa ve hukukun üstünlüğünü bu coğrafya da, ülkede üstün kılmak istiyorsa hukukun toplum vicdanına uygun tecelli etmesi lazım. Ama siyasi otoritenin istemleri doğrultusunda, kararları doğrultusunda veya siz oturup hukuk konuşturuyorsanız, bu hukuk evrensel hukukla her zaman çatışır. Geldiğimiz noktada bu. Öteden beri üzerinde ısrarla durduğumuz bir konu var. Yargı bağımsız olsun, yargı tarafsız olsun, yargı siyasi otoritenin içerisine girmesin.”



Genel Başkan Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Irak sınırındaki Uludere’de yaşanan olaya ilişkin sorusunu da şöyle yanıtladı;

”Uzun yıllardır terörün bitmesi konusunda, siyasi otoriteler kendi üstlerine düşen ve kendi felsefelerine, programlarına uygun olarak mücadele ediyorlar. Ama geldiğimiz süreçte bunda başarılı olmadıkları ortaya çıkmıştır.

Terörün sona ermesi için yeni ve sağlıklı projelerin üretilmesi gerekir. Hükümetin bu konuda çok net bir tavır takınması gerekiyor ama ortada böyle bir şey görmedik.

Uludere’de öldürülen 34 yurttaşımızla ilgili olarak ben şu soruyu sormuştum. Bu istihbaratı kimden aldınız? Bu sorunun yanıtı şu ana kadar alınmış değil. İstihbaratın kimden geldiği belli aslında. Çünkü bu istihbarat yazılı olarak Genelkurmaya gitmiştir. Genelkurmay bunun gereğini yerine getirmiştir ve hükümet Genelkurmay’ın görevini tam yaptığını söylüyor. Sayın Başbakan açıkça destek veriyor. O zaman bizim sormamız gereken bir soru var. İstihbaratın kimden geldiği açıklanırsa, 34 yurttaşımızın kimler tarafından öldürüldüğü de açığa çıkmış olur.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları