loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 9 maddelik 'sözde cumhurbaşkanı' yanıtı

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 9 maddelik 'sözde cumhurbaşkanı' yanıtı
Tarih: 12.01.2021 - 12:10
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi (PM) toplantısının öncesinde açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Siyaset kurumunun temel göreci sorunları çözmeye odaklanmasıdır. Kısır tartışmaların Türkiye'ye hiçbir şey kazandıramayacağını herkes bilmeli. Biz CHP olarak ne söylüyorsak yüzde 100'ü doğrudur. 

Hangi alanda sorun varsa o alanda çözüm önerisi ortaya koyduk. Kimin sorunu varsa onunla ilgileniyoruz. Beylerin görmediği, bilmediği sorunlarla ilgileniyoruz.

Üniversiteyi bitirmiş ama işsiz milyonlar var, onların sorununu, işçini, emeklinin, çiftçinin, apatman görevlisinin sorununu dile getiren biziz. Saray iktidarının oturup bize teşekkür etmesi lazım.

Biz yapay gündemlerle Türkiye'nin zaman kaybetmesini doğru bulmuyoruz. Erdoğan'a çağrı yapıyorum işsizliği, yoksulluğu yapay gündemlerle çözeceksen buyur konuşalım.

Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana. Türkiye'nin gerçek gündemi bu. Bu sorunu çözmek için kanun getirdiniz de, araştırma komisyonu kuralım dediniz de karşı mı çıktık? Atık soğanlardan sağlam bulabilir miyim diye kadınlar mutfaklarına malzeme arıyorlar. Bu gerçek gündem iktidarın gündeminde mi, asıl soru bu. Keçiören'de oturanın gündeminde bu olur, sarayda oturanın olmaz. Saray gerçeklerden kopmuş vaziyette.

Hangi AK Parti vekili çıkıp da esnafın şu sorunu var diye açıklama yaptı. AK Parti'ye, MHP'ye oy veren vatandaşlarımıza sesleniyorum, gün beraber düşünme günüdür. Çöpten yiyecek toplayan kadın bizim vatandaşımız, çocuklar bizim evladımız. O soruna siyaset kurumu kayıtsız kalırsa görevini yapmıyor demektir. Asıl görev iktidara destek veren AK Parti ve MHP'ye düşüyor. Bu sorunu çözmek için kanun geitrdiniz de, araştırma komisyonu kuralım dediniz de karşı mı çıktık?

Bu gerçek gündemi görmeyen iktidar devleti çürütmeye başladı. Liyakat sistemini yok ettiğinizde devlet çürümeye başlar. TÜİK açıklama yapmış 2020de işsizlik azaldı diye. Tam komedi. Orada görev yapanlar gerçekleri görmüyor musunuz? Açlığı, sefaleti görmüyor musunuz? Her yaştan, her eğitim düzeyinden on binlerce işsiz var. 

İktidar sahipleri Türkiye gerçeğinden kopmuş vaziyette. Türkiye gerçeğinde açlık var. 

En büyük borçlanmayı yaptılar 18 yılda, nereye gitti bu paralar. Vergi topladılar, borçlandılar bu paralar nerede? 

Devleti tek başına yönetiyorsun, istediğin her şeyi yapıyorsun. İstediğin kişinin mal varlığına el koyabiliyorsun. 

Esnaf 40 yıldır vergi verdim diyor, nereye gitti bu paralar? Otoyol, köprü yaptım, diyor sen yapmadın, başkalarına yaptırdın. Hangi fabrikayı kurdun. Tek fabrika bile kurmadın, nereye gitti bu paralar? 

83 milyonu bir avuç tefeciye mahkum ettiler. Paralar faizcilere gitti. 18 yıldır ekonomiyi faiz dövizle yönettiler. Yatırım, istihdam yok. Yerliyiz, milliyiz diyorlar. Niye yabancılara yatırım yapın diye dileniyorsun, yerli yatırımcına teşvik ver. 5'li çeteye mahkum ettin ülkeyi. Garanti verip Londra mahkemelerini yetkili kıldın. Sizde ahlak, adalet anlayışı var mı? 

Faiz yükseliyor. Faiz yükselirse kendi ülkelerindeki bankalardan yüzde 3'le yüzde 4'le kredi çekiyorlar. Getirip mevduata yatırıyorlar, zamanı gelince parayı çevirip kendi ülkelerine götürüyorlar. 

İşsizliğin nedeni bu. Verdiğiniz vergi burda kullanılmyor, dışarıya gidiyor. 

İktidar yapay gündemlerle halkın gündemini çalmak istiyor. Tutturmuş CHP  İstanbul İl başkanı... CHP'nin il başkanıyla uğraşacağına işsizliği bitirmek için kafa yorsana. Ey Kılıçdaroğlu diyor. Sen kadınlar çöpten yiyecek topluyor, bunu çözmeye kafa yorsana. 

O konulara hiç girmiyor. Bakıyor bütün çocuklarının durumu iyi, cepleri dolar dolu. Saraya bakıyor, her biri 4, 5 yerden maaşa alıyor. Onların da keyfi yerinde. Yolsuzluk diz boyu o konuya hiç girmiyorlar. 

Milletin sorununu Millet İttifakı olarak biz çözeceğiz. Haram yemeyeceğiz, haram yedirmeyeceğiz. Her kuruşun hesabını vereceğiz. 

Cumhubaşkanlığı koltuğnda oturan zat sözde cumhurbaşkanı dedim diye çok alınmış. Bremen mızıkacıları gibi herkes saldırıyor. Acaba yapay gündem oluşturabilir miyiz, gündemi karartabilir miyiz diyorlar. Açlığı, yoksulluğu yaratan sensin. O yüzden sözde cumhurbaşkanı dedim. Tazminat davası açmış, 1 milyon liralık. Ben 1 liralık açıyorum. Milletin oyuyla seçilen kişiye nasıl sözde cumhurbaşkanı der, diyorlar. 

Seçimle cumhurbaşkanı olunmaz. Önce yemini okumanız gerekir. Yemine sadık kaldığın sürece 83 milyonun cumhurbaşkanısındır. Siyasi görüşün, kimliğin farklı olabilir. Milletin iradesine saygılıyız. Milletin seçtiği kişinin de millete saygı duyması lazım. 

Yemini okudu, cumhurbaşkanı oldu. Yemine sadık kalacak, tarasızlıkla cumhurbaşkanı olacak o zaman herkesin cumhurbaşkanıdır.

9 madde sayacağım, AK Partili ve MHP'li kardeşlerim dinlesinler, desinler ki şu yanlış.

1-Türkiye Cumhuriyeti'nin şan ve şerefini korumak. Süleyman Şah Türbesi'ni kim kaçırdı, kendi toprağını terkedip terör örgütüne teslim etti. Bu talimatı veren Türkiye'nin şan ve şerefini korumamıştır.

2-Cumhurbaşkanı temsil ettiği ülkenin ve bayrağının şanını ve şerefini korur. Trump kendisine mektup yazıp 'aptal olma' diyor. Erdoğan çıkıp 'sen bana aptal olma diyemezsin' dedi mi, demedi. Bu mudur Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak bu mudur? Mektup devletin arşivine girdi.

3-Bu can bu tende kaldıkça papazı alamazsın, dedi Trump'a. Bir telefonla teslim etti rahibi. Bu mudur Türkiye'nin şan ve şerefini korumak.

4-İdlib'de 36 askerimiz şehit edildi. Vuranlar Rusya idi. Bize haber vermediniz, düşman zannedip vurduk, dedi. Erdoğan koşa koşa Putin'e gitti. Herhalde 36 askerin hesabını sormaya gitti dedik. Putin'in kapısında dakikalarca bekledi. Bu mudur Türkiye'nin şan ve şereifni korumak.

5-Erdoğan bizi kızdırma, yoksa mal varlığını araştırırız, dedi ABD. Türkiye Cumhuriyeti'nin şan ve şerefini koruyacak kişi çıkar 'benim mal varlığımı araştırmazsanız namertsiniz' demesi lazım. Demedi. Sen mi Türkiye'nin şan ve şerefini koruyacaksın?

6-Akdeniz'in ortasında, uluslararası sularda bizim bir gemimiz arayacağız, diyorlar. 4 saat ulaşılamıyor. Bir Allah'ın kulu çıkıp gemimizi arayamazsınız, demiyor. 5 saat geçiyor, gemimiz aranıyor. Sen mi koruyorsun ülkenin şan ve şerefini. Bunları yapanlar kendi ülkelerine ihanet edenlerdir. Bu ülke hiçbir zaman egemenlerin karşısında diz çökmedi. Sen kim Türkiye'nin şanını şerefini korumak kim.

7-Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal etmişsin, sahte diplomalı adamı kamu bankasına yönetim kurulan atıyorsun. Sahtekarlığa prim veren adam cumhurbaşkanı olur mu? Sahtekarlık yapana ses çıkarmazsanı o suça ortaksınız demektir.  

8-15 Temmuz darbe girişimi oldu, Beşiktaş'ta terör saldırısı oldu. Bağış kampanyası açtınız. Fakir, fukaralar bağış kampanyasına katkıda bulundu. Bir cumhurbaşkanı şehitler için bağışlanan paraya çöker mi? Paraya çöktüler sonra da kalkıp milli dayanışmadan söz edecekler, külahıma anlat. Yok öyle bir şey.

9-Ülkenin en tepe noktasındaki kişi rüşvet alanı büyükelçi atadın. Utanmadan, sıkılmadan yaptınız. 

Sana cumhurbaşkanı demek hata. Sen AK Parti'nin genel başkanısın. Senin için namus ve şeref hangi anlama geliyor? 

Söylediklerimin yüzde 100'ü doğru. 

Vatanı büyütmek, güçlendirmek için liyakate, siyaset kurumunu hesap vermesine ihtiyaç var. Siyasetçi cebini doldurmak için değil, halkın sorununu çözmek için siyaset yapmalı.

Biz rüşvet yemeyiz, haksızlık yapmayız, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyiz, biz kimsenin kimliğiyle, yaşam tarzıyla, inancıyla uğraşmayız. Allah'la kul arasına girmek gibi bir düşüncemiz hiç olmadı, olmayacak. Birilerinin yaptığı gibi vatandaşı bölmeyeceğiz.

Erdoğan dava açmış, bunların hepsini hakimin önüne de koyacağım. Trump'ın mektubunu da Dışişleri'nden isteyeceğiz. Yargıya gideceğiz. Bunlar ve daha fazlasını hakimin önüne koyacağız. Hakime üzülüyorum, bu gerçekleri görüp ne yapacak?"

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları