loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Damadın başarılıysa niye görevden aldın?

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Damadın başarılıysa niye görevden aldın?
Tarih: 23.02.2021 - 13:30
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:
"Bir gerçeğin tanığıyız hepimiz. 19 yıldır ülkeyi yöneten iktidar bugün Türkiye'yi hangi noktaya taşıdı? Ne oldu da Türkiye 19 yılın sonunda ekonomik ve sosyal buhranla karşı karşıya? Bu ekonomik ve siyasal tercihler alınırken CHP'nin ve diğer parilerin pozisyonu neydi, hangi partiler Türkiye'nin geleceğini düşünüp öneriler getirdi, hangi partiler ülkeyi bu noktaya getirdi?

Ölçüp tartmak, eğriyle doğruyu ayırmak zorundayız. 19 yılın sonunda milyonlarca kişi işsizse, üniversiteyi bitiren kadınlar evlere temizliğe gitmek zorunda kalıyorsa oturup düşünmek zorundayız.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilktir. Tek başına ülkeyi yöneten kişi Türkiye Cumhuriyeti'ni becerisizlikle suçluyor. Böyle bir anlayıştan memlekete hayır gelmez.

Ekonomide, dış politikada ciddi sorunlarımız var. Hangi ülkeyle dostluğumuz var, hangi ülkeyle barış içindeyiz. Komşumuz vardı, Suriye... Öyle bir hava estirdiler ki '24 saatte gidip Emevi Camii'nde namaz kılacağız' dediler. Ne oldu, 3,6 milyon Suriyeli burda namaz kılıyor. Ne işimiz vardır Suriye ile kavgayla...

40 milyar dolar harcadınız Suriyelilere. Bu esnafa, çiftçiye, sanayiciye harcansaydı ne olurdu? Ülke abad olurdu.

Doğrulara tahammül edemiyorlar. Hakaret ediyorlar. Günlük yaşamlarında bile Allah bilir birbirlerine hakaret ediyorlardır. Devlet bilgi, birikim, hoşgörüyle yönetilir, intikamla yönetilmez. Devletin dini adalettir. 

21. yüzyılın Türkiye'sinde birleştirilmiş sınıflar, ikili eğitim var. Milli Eğitim'e gelince para yok. 

İlla ki benim dediğim olacak, diyorlar. Olmaz, bir kişinin iradesiyle devlet yönetilmez. 

Kim adaletsizliğe uğradıysa ona destek vermek zorundayız. Onun hakkını hukukunu korumak zorundayız. Hava Harp Okulu öğrencileri yıllardır hapisteler. 15 Temmuz'dan sonra içeri alındılar. Askeri kampta eğitim yapıyorlar, 15 Temmuz akşamı bindirdiler araçlara götürdüler. Bunlar müebbet hapisle yargılanıyorlar. Bize emir veren komutanı çağırın, dinleyin, diyorlar.. Hayır, diyorlar. Mağdurlar var, çağırın bizden şikayetçiler mi, diye. Değiller. 35 -40 kişilik koğuşlarda kalıyorlar. Aileleri perişan. Kim haksızlığa uğrarsa yanlarında olacağız.

Terörü insanlık suçu olarak değerlendirdik. Masum insanların öldürülmesi kabul edilemez. Teröre karşı ortak mücadele edilmesi lazım. Teröre karşı mücadele ettiler de karşı çıkan oldu mu, hayır. Yurt dışı destekçileri varmış. Yurt dışı destekçileri var ve kaynaklar oradan sağlanıyorsa en etkili araç finans kaynaklarını kesmektir. Bu yapıldı mı, çaba harcandı mı? Terörün beslendiği bütün kaynakları kesmek zorundasınız. 

Gara'da bir operasyon yapıldı. Gelip bizi bilgilendirdiler. TBMM'de ne bilgi verdilerse aynı bilgileri verdiler. Grup toplantısında 5 soru sordum. Bu insanlarımız hala hayata olabilirlerdi. 6 yıldır terör örgütünün elindeler, neden ilgilenmediniz? 

Terör örgütünün elebaşından gidip mektup aldınız İstanbul seçimleri için. Neden 13 kişi için bir şey yapmadınız? İstanbul seçimleri şehitlerimizden daha mı önemliydi? Trump'a dostum dostum diye ortalıkta geziniyorsun, papazı verirken 13 kişi için bir şey diyebilirdin. İnsan hakları örgütleri var, yardım isteyebilirdin, yapmadın. Kalktın 'operasyon başarısız oldu' dedin. Kim sorumlu, Erdoğan sorumlu. Hiçbir asker böyle bir operasyonu kabul etmiyor, yanlıştır, diyor. Bunu söyledik, bir sürü hakaretler... Sorulara cevap almış değilim. Hakaret edeceğine millet bu soruların cevabını bekliyor beyefendi, çık cevap ver.

Operasyonun sorumlusu 'cumhurbaşkanından, bakanlarından Türkiye Cumhuriyeti devletidir' diyor. Biz niye sorumluyuz? Bakkal mı, yeni doğan çocuk mu sorumlu? Onlar mı yönetiyor ülkeyi? Başkomutanım diye ortalıkta geziniyorsun.

Mısır'da öldürülen Esma için ağladı, 16 şehit için güldü. Aklım almıyor. Devlet yönetilmiyor. 

Damadı bakan yaptı, Hazine'yi, Merkez Bankası'nı (MB) teslim etti. Merkez Bankası'nın kasasındaki 128 milyar doları sattılar. Fakir fukaranın parası o. Kime sattı diye sorduk, cevap yok. Önerge verdik, reddedildi. 128 milyar sıradan bir rakam değil. Nereye gitti 128 milyar dolar. Damadı görevden aldı. Damat görevden alınışını açıklayacak TV bulamadı. Birkaçı hariç damat istifa etti, yazamadılar. 128 milyar dolar sorulunca damadı savunuyor. 'Başarılarından kuduruyorlar' diyor. Ne başarı!  Başarılıysa niye görevden aldın? Talimatları yerine getiren Merkez Bankası başkanının niye görevden aldın?

128 milyar doları ne yaptın sayın Erdoğan, bir daha soruyorum. Kime verdi?

MB kasası eksi 57 milyar lira. Bunu sormayıp ne yapacağız? 

Yandaşa gelince bonkörler. İstanbul Havaalanı'nın 2018-2019'un 18 milyar liralık kira bedelini ertelediler. Şimdi yine ertelediler. Esnafa gelince aslan, onlara gelince kedi. 

1 milyon 300 bin esnafa 7 milyar lira verdiler. Sadece kira ertelemesi 18 milyar. 4 kişi bunlar. Esnafa sesleniyorum, gidip bunlara oy verirsen iki elim iki yakanda olur. Ben senin hakkını savunuyorum. Bu 4 kişiden biri 'şartlar uygun olursa Kanal istanbul ihalesine de katılmak isterim' diyor. Soygun üzerine kurulan bir şirket yapısı.

Büyük ihaleleri bunlara verdiler. Neden bunların kira borçlarını erteliyorsunuz? Esnafınkini 5 ay ertelediler, üstüne cari faiz eklediler. Faizli erteleme mi bunları bilmiyoruz. Bunları araştıracağız. 

Sandık bugün veya yarın önümüze gelecek. Biz halkın başına bela olan siyasi iktidarı, dünyaya örnek olacak şekilde demokratik olarak göndereceğiz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak farklı görüşteki dostlarımızla beraber dikta yönetimini sandıkta yeneceğiz.

Kongreler yapıyorlar, lebaleb dolu. Covid kadar akıllı virüs yok. Kongrelere gitmiyor ama kahvelere gidiyor. Esnaf perişan. Bari HES koduyla gelip lokantayı açsınlar. 

Hangi partiden olursa olsun hep beraber huzur içinde yaşayacağız. Esnafın, çiftçinin faiz borcunu tamamen sileceğiz. Öğrencilerin KYK borçları var. Onların borçlarını sıfırlayacağız. Hizmeti vatandaşlara yapacağız, hortumculara değil. Türkiye'de kazanıp paralarını yurt dışına götürüyorlar. 

Sağlık Bakanı bir açıklama yaptı. Sinovac aşısını Türkiye'ye getirilmesinde aracı şirketler var, dendi. Bakan 'Anlaşmamızı doğrudan Sinovac'la yaptık, DMO ve Sinovac arasında aracı yok' dedi. Adı geçen firma Keymen İlaç Sanayi Şirketi...

9 Şubat 2021'e kadar 10 milyon 162 bin 123 doz aşı Türkiye'ye getirildi. DMO Keymen'e 121 milyon 945 bin 476 dolar ödedi.  

31.12.2020'de Esenboğa gümrüğünden geçen aşı miktarı 1 milyon 342 bin 298. Bu aşılar gümrükten Keymen tarafından çekiliyor ve DMO'ya faturalanıyor. Gümrükteki beyana göre 1 milyon doz aşı için ücret alınmıyor. 12 milyon dolarlık aşı ücretsiz verilmiş.

Erdoğan'a ve Sağlık Bakanı'na soruyorum. Ücretsiz olarak ithal edilen 1 milyon doz aşı DMO'ya her dozu 12 dolardan fatura edildi mi edilmedi mi?

İthal edilen 1 milyon doz aşı. Ücretsiz olduğu beyannamesinde var. Bu firma DMO'ya 1 milyon doz aşıyı fatura etti mi, 12 milyon doları aldı mı almadı mı? Bu sorunun cevabını bekliyorum."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları