loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'İş Bankası' yanıtı: Para almıyoruz, Atatürk'ün hisselerinin temsilcisiyiz. Kenan Evren de aynı yolu denemişti

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'İş Bankası' yanıtı: Para almıyoruz, Atatürk'ün hisselerinin temsilcisiyiz. Kenan Evren de aynı yolu denemişti
Tarih: 17.09.2018 - 11:03
Kategori: Gündem

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'nin Türkiye İş Bankası'ndaki hisselerinin Hazine'ye devredilmesi gerektiğini söylemesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıklama geldi.

CHP lideri, "Biz İş Bankası'nın ortağı değiliz, para almıyoruz. Sadece Mustafa Kemal Atatürk'ün hisselerinin temsilcisiyiz" dedi.

"Kenan Evren de aynı yolu denemişti"

Kılıçdaroğlu, CHP'nin İş Bankası'ndaki hisselerinin karşılığı olan kazancın Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu'na gittiği belirterek şöyle konuştu:

"Daha önce Kenan Evren de aynı yolu denemişti. Kenan Evren ve arkadaşları darbe sonrasında Atatürk'ün hissselerini hazineye devretmişlerdi. Dava açıldı ve bu davayı kazandık. Erdoğan hukuki sürece baksın, ondan sonra karar versin. Bir dönemin dünya lideri olan Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyetine herkesin saygı duyması lazım. Hiçbir zaman İş Bankası yönetimindeki arkadaşlar bankacılık işlerine karışmazlar, sadece Mustafa Kemal Atatürk'ün hisselerini temsil etme onurunu taşırlar. Erdoğan neden böyle bir karar aldı anlamıyorum. Acaba onu da mı Varlık Fonu'na devretmeyi mi düşünüyor, ona da bakmak lazım."

"Onuru varsa uçağı iade eder"

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Katar'dan gelen uçağın hediye olduğu açıklamasına ise sert tepki gösterdi. "Onuru varsa o uçağı yarın sabah iade eder" diyen Kılıçdaroğlu konuya ilişkin şunları söyledi:

Türkiye Cumhuriyeti devleti bir şeyhten hibe uçak alacak kadar küçülmemeli. Seni nasıl rahatsız etmez? Hem dünya lideriyim diyorsun hem Katar şeyhinden hibe uçak alıyorsun. Devletin malıymış, vatandaş binebiliyor mu? Kimseyi kandırmasın, gerekçe de uydurmasın. Onuru varsa o uçağı yarın sabah iade eder. Ülke bu kadar sınkıntı içindeyken, kimse yarın ne olacak diye birbirine sorarken, Türkiye'nin geleceğini sorgularken bir bakıyorsunuz beyefendi gitmiş kendine ultra lüks uçak almış. O Katar şeyhi kim? O Katar şeyhi Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı doğalgaz arayışını yapan şirketlerle ortak olan Katar şeyhi. Neresini anlatayım. Ağrıma gidiyor."

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları