loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a seçim çağrısı: Seni er meydanında bekliyorum, kirlenen Türkiye'yi temizleme görevini tarih bize verecektir

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a seçim çağrısı: Seni er meydanında bekliyorum, kirlenen Türkiye'yi temizleme görevini tarih bize verecektir
Tarih: 25.05.2021 - 13:28
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Hiç kaygılanmayın, bu ülkede hepimiz birlikte Türkiye'yi aydınlığa çıkarmak için mücadele edeceğiz. Kirlenen Türkiye'yi temizleme görevini tarih bize verecektir, göreceksiniz.

Türkiye neden bu hale geldi?
Milli kurtuluş savaşını veren, Osmanlı'nın borcunu son kuruşunu ödeyen Türkiye neden bu hale geldi? İnanç, kimlikler, yaşam tarzı üzerinden kimler ayrıştırıyor? Toplumu birleştirmek, hoçgörüyü egemen kılmak varken neden ayrışıyor insanlar? 

Cumhuriyet tarihi boyunca ülke bu kadar kirlenmemişti.
İktidara geldiklerinde yoksulluk olmayacaktı, şimdi diz boyu. Yolsuzluk olmayacaktı. Şimdi AK Parti eşittir yolsuzluk. Yasaklar olmayacaktı...

Zaman zaman vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Geçen cumartesi gençlerle twitch yayınında bir araya geldim. Onlara sözüm oldu. Bunları tekrarlamak istiyorum. 

1-Sevgili gençler , istediğiniz, özlediğiniz özgürlüğü size vereceğim. Sabaha karşı kapınız çalınıyorsa polis değil sütçü olacak. Bunu vadediyorum.

2-KYK'den kredi almışlar. CHP adına söz verdim, iktidara geldiğimizde faizlerin tamamını sıfırlayacağız. SGK^lı işe girdikten sonra kredi ödemelerine imkan sağlayacağız. 

3-19 yılda yurt sorununu çözemediler. En geç 1 yıl içinde öğrenciler için yurt sorunu kalmayacak.

4-2 milyon 400 bin hanede internet yok. Eğitim nasıl olacak burda? En geç 2 yıl içinde internetsiz hiçbir hane kalmayacak.
Avrupa'nın en ağır işleyen internet sistemine en fazla parayı ödüyoruz. Fiber altyapı çalışmalarını hayata geçireceğiz.

5-4KPSS'de torpili bitireceğiz. 1 ay içinde 138 bin 313 öğretmeni öğrencileriyle buluşturacağız.

6-Tarımla uğraşan vatandaşlarımız var. Tarımın olduğu yere ziraat mühendisi göndereceğiz. Çiftçiye yardım edecek, toprak analizini yapacak.

7-Dijital ticaretin önündeki engelleri kaldıracağız. Organize sanayi bölegelerinde teknoloji liseleri kuracağız. Yatılı olacak.

8- Melih Bulu gibi dramatik bir tabloyla karşı karşıyayız. Öğretim üyesi bile haketmediği bir üniversiteye rektör atıyorsunuz.
Üniversiteler özerk olacak. Üniversiteler kendi rektörlerini kendileri seçecek.

9- Karadeniz'de İkizdere'de direnen kadın kardeşlerimize CHP grubundan saygılarımız sevgilerimiz gönderiyorum. Yaşadığını kente asla ihanet edilmeyecek. Doğanın korunduğunu göreceksiniz. 

CHP iktidarında kimse ötekileştirmeyeceğiz.

Hep beraber gençlerin yanında durmak bizim görevimizdir. Bunu yapacağız.

Çay üreticileri şikayetçiler. Çay Kanununu niye çıkarmıyorsunuz? Kota ve kontenjanın kaldırılması lazım. Ekmiş, emek harcamış. Ne yapsın tarlayı mı imha etmesi lazım? 
Çay ithalatına son verilmesi lazım. Rizeli kardeşlerim Rize'ye geleceğim. Sizinle oturup konuşacağım. Türkiye'nin sorunları nasıl çözülür anlatacağım. Çay ve fındık stratejik üründür.

Pandeminin başından itibaren sorunun nasıl çözüleceğini anlattık. Kimse Erdoğan'a bu yanlıştır, diyemiyor. Çünkü fırça yiyor. Düşüncesini açıklayana hakaret ediyor.

17 madde halinde açıkladık. Esnafa kredi verecekmiş. Dükkan kapalı, elektrik faturasını ödeyemiyor esnaf.

Geçen yıl mart ayında 3 milyon 412 bin 612 esnaf bankalara borçluydu. 4 milyon 157 bine çıktı bu rakam. 

1 milyon 385 bin esnafa 4 milyar 625 milyon lira bir defaya mahsus ödenecek. Parayı nereden karşılayacaklar? Hzine tam takır. 128 milyar dolar da gitti orada da bir şey yok. IBAN açsalar Kılıçdaroğlu el açtınız diyecek. Bizim ayrıca paraya ihtiyacımız var o zaman en çok tüketilen ürünlere zam yapalım dediler. Motorinde yüzde 78, LPG'de yüzde 189 zam yaptılar. Zamın tek sorumlusu Erdoğan. 

Vatandaştan 12 milyar 467 bin litayı 7 ayda toplayacak ama esnafa bir sefer 4 milyon verecek. 

Yandaş müteahhitlere 10 milyar 300 milyonu veriyor, aksatmıyor. 

Aralarında 5'li çetenin de olduğu 21 ayrı elektrik dağıtım şirketine yüzde 17,5 indirim yaptılar. İndirim vatandaşa yansımıyor. 21 kişiye olağanüstü avantaj sağlıyorsun, esnafa gelince elin titriyor. 

Bunlar devleti yönetemiyorlar. İğneden ipliğe her şeye zam gelecek. 

Mafyaya teslim olduğu, mafyanın talimat verdiği bir siyasi iktidar var. Hukukun üstünlüğünü gözardı ederseniz ne olur? 29 Ağuston 2018'de PM toplantısında 'devleti demokratikleştirmezseniz devlet organize suç örgütü haline dönüşebilir' demişim. 16 Ekim 2018... Bu kürsüde 'hukukun üstünlüğü ilkesini yerine getirmezseniz devlet organize suç örgütü niteliğine bürünür' dedim. Zamanında uyardık ama onlar geleceği görmedi. Onların tek gözü var, ceplerine girecek para. 

Hiç karşılaşmadığımız olaylarla karşı karşıyayız. Mafya liderleri bildiri yayınlıyorlar.Cumhur İttifakı'na destek veriyorlar, Millet İttifakı'nı eleştiriyorlar.  Mafya Cumhur İttifakı'na destek veriyor. Her şey aleni. Soygun da aleni.

Bir ülke hırsızlık, uyuşturucu kaçakçılığı aleni yapılıyorsa siyasi destek olmadan olmaz. 

Bazen devletin içindeki yasal unsurlar da belli kaynakların üstüne çöküyorlar. MB'nin 128 milyar doları arka kapıdan hgitti. Kimler çöktü buna? Yasa yok, protokol kanuna aykırı. Mafya da çöküyor siz de çöküyorsunuz. Ne farkınız var mafyadan? 
Tank palet fabrikasına çöktüler. Katar ordusuna peşkeş çektiler. 

15 Temmuz deyip deyip geziyorlar ortalıkta. Beşiktaş'ta şehit olan şehitlerin, gazilerin paralarına çöktüler. Mafya düzeniyle bunun arasında fark var mı? Bunu yapan iktidardaki mafya.

Serik Belediyesi'nde bir rüşvet olayı gündem geliyor. 2 bakan, vali, AK Parti ve MHP vekilleri. 500 bin liralık rüşvet tartışılıyor. Serik Belediye Başkanı 'devletin bakanı olarak bunu biliyor da üzerine gitmiyorsanız yazıklar olsun' diyor. 500 bin TL'nin üzerine kim çöktü? O 2 bakan da, sessiz kalan AK Parti ve MHP vekilleri çökmedi mi? Bu mafya düzeni değil de ne düzeni?

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan çöktü bakanlığa. Kocasıyla şirket kurdu. Bakanlığına şirketinden dezenfektan almış. Daha pahalıya almış.Mafya düzeni ile bu düzen arasında ne fark var? Araştırma önergesi verdik. AK Parti ve MHP'nin vekilleri 'mafya düzenine devam edeecğiz, araştıramazsınız' dediler. Hırsızlığın, yolsuzluğun araştırılmadığı bir meclis olabilir mi? Hırsızlık bu kadar meşru zemine  taşınabilir mi? 

Ne zamandan beri TBMM mafyadan, hırsızlardan yana tavır aldı? Dokunmayacaksınız diyorlar. 

AK Parti ve MHP içindeki namuslu olanlara sözüm yok. Kalkan her el yolsuzluğa, hırsızlığa evet diyorsa ben onlara hırsızsınız derim. 

İçişleri Bakanı açıklama yapıyor devletin TV'sinde. 'Siyasetçiyi keklemişler. Kim keklemişse ondan sorsun. Ayda 10 bin dolar kim gönderiyorsa keklemişler' diyor.

Araştıralım, dedik. Buna da hayır, dediler. TBMM başkanlığına dilekçe verdik. Meclis başkanının itibarı koruma görevi vardır. Mecliste reddedildi. AK Parti ve MHP milletvekilleri. Soruyorum birileri de mi sizsiz kekliyor, size de mi avantaj sağlıyor?

Kim her ay 10 bin dolar rüşvet alıyorsa açıklamak zorundadır. Savcı çağırırsa gidip söyleyecekmiş. Savcı mı kaldı memlekette? 

Böyle bir rezaleti Türkiye yaşamadı. 

Sarayda tam bir Bizans entrikaları var. Tam bir rezalet. Devlete çöreklenmişler. Bütün dünya bizimle dalga geçiyor. Bunlarda Allah korkusu da yok. Para için yapmayacakları, satmayacakları hiçbir şey yok. Türkiye'yi uyuşturucu cennetine döndürdüler. Büyük miktarda yakalanan uyuşturuclar var. Bir savcı dava açamıyor. Tweet attı diye insanları gözaltına alıp, günlerce karakolda bekletiyorsun, hakim karşısına çıkarıyorsun. 

Memleket yangın yeri saraya bak. Ağzını açıp tek laf etmiyor. Mafyadan izin alacak.
Barolar suç duyurularını yapıyor. Ama bu ülkede barolar birliği ve başında da başkanı var, değil mi? Nerede? 128 milyar dolar gibi o da arazi. 

Erdoğan her şeyin sorumlusu benim diyorsa Türkiye'yi mafyaya teslim eden de Erdoğan'dır. Erdoğan Türkiye için artık bir milli güvenlik sorunudur. 

Milyonlarca aile geçimini sağlayamıyor, öğrencilerimiz yoksulluk içinde okullarını bitirmeye çalışıyor. İktidar ne kadar kadının ölümü tolere edilebilir telaşında. Cumhuriyetimizin ruhunu tüketmenin hesabı içindeler. Ülkemiz derin bir karanlığa saplandı. İnsanlarımızın yanındayız. Sokaklarda değişim rüzgarları esiyor. Sırça köşklerden konuşan bir CHP uzun süredir yok. İnsanların korkularını, şikayetlerini dinliyoruz. Rüzgarlar fırtınaya dönüşmek üzere. 

Bu halk daha iyisini hak ediyor. Bu yüzden değişiklik yapmaya cesaret ediyoruz. Cesareti olmayan şimdi söylesin ve aramızdan ayrılsın. Bu ülke artık bu iktidarı taşıyamıyor. 

Bu ülkenin namuslu, çalışkan insanları bu iktidarın çarpıtlamalarını ve yalanlarını taşıyamıyor. Her ay bir rezilliği diğer bir reizllikle kapıyorlar. Biz halkımızın taleplerine, değişmeye ve değişmeye hazır mıyız? 

Ülke AK Parti ile vedalaşmaya hazırdır. 

Sırtıma koymaya çalıştıkları iftiralara rağmen geri adım atmadım. Bu bir seferdir. Yeni siyasete, yeni ekonomiye bir seferdir bizimkisi. Bu mücadeleye, bu sefere hazır mısınız? Eski tartışmalara dur demeye, insanları birleştirmeye, barışmaya hazır mısınız? Daha çok demokrasiye hazır mısınız? Vakit veda vaktidir artık tamam. Bu iktidara veda etme vaktidir. Haydi Erdoğan vakit tamam seçim zamanıdır. Korkunun ecele faydası yok. Haydi Erdoğan er meydanında bekliyorum seni. Gel seçimi yap, Türkiye'yi namusuyla aydınlığa çıkaralım. Sözüm sözdür bunu yapacağız. "

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları