loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Talimat verince fiyatlar düşecek sanıyor, senin verdiğin talimat pazarda geçmez

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Talimat verince fiyatlar düşecek sanıyor, senin verdiğin talimat pazarda geçmez
Tarih: 26.01.2021 - 13:30
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Afyon'da bir kentsel dönüşüm kararı alınıyor Mısri Mahallesi'nde. Karar alınıyor, dönüşüm yapılacak deniyor. 5 Şubat'ta ihale yapılacak deniyor, erteleniyor. Arsalar değer takdiri yapılıyor. Burada oturanlar emekliler, yoksul insanlar. Kentin merkezinde 400 TL'ye arsa mı var?Vekilimiz Burcu Köksal araştırdı, mezarlıkta arsa daha pahalı. Toplantı yapılıyor insanlar isyan ediyorlar. Metrekaresi 400 liraya olur mu diyorlar? Beediye başkanı da bu kentsel dönüşümün hiçbir yerinde yokuz diyor. İşi saraya bıraksan yerler. Burcu Köksal'a söylüyorum o insanların haklarını tek başına sonuna kadar savunacaksın.

Siyasette rakipler birbirini eleştirirler. AK Partili yurttaşlara söylüyoruz, 18 yıl oy verdiniz. Ne yapmak istediler de biz engel olduk? Bir kanun, genelge çıkaracaktı da, vali tayin edilecekti de biz mi engel olduk?

Neden hakaret boyutuna varan ifadelerle eleştiriliyoruz? Bir haklı gerekçe ortaya koyun. Efendim tarihte bilmem ne oldu? Ne olmuşsa olmuş sen geleceğe bak. Vatandaş geleceği inşa et diye oy verdi.

Hatalarını açıkladık, yolsuzluklarını açıkladık tek tek. Saraylarda oturdular vatandaş çöpten yemek toplarken. Bu bizim hakkımız.

19 yıldır tek başlarına iktidardalar. Resmi Gazete'ye bakın her gün cumhurbaşkanlığı kararnameleri çıkarıyorlar. İstediği valiyi, kaymakamı atıyorlar. 

Milletin iliğini sömürerek 5'li çeteye verilen garantili ihaleleri tüyü bitmemiş yetim adına eleştiriyoruz. Vatandaştan vergi toplayıp bir avuç kişiye veriyorsun. 

İstediğin kişiye 5 maaş veriyorsun, devleti arpalığa çevirdin. Sahte diplomayla kalkıp kamu bankasına yönetim kurulu üyesi atadın, rüşvet alanı büyükelçi atadın. Kuranı Kerim'le dalga geçeni büyükelçi atadın, bir de müslüman geçiniyorsun.

Firavunların iktidarı, kibir iktidarı bu iktidar. Hep beraber fakirin fukaranın hakkını savunacağız. Firavunları göndereceğiz. 

İstediklerine vergi muafiyeti verdileri yanlış yaıyorsunuz dedik. Bunu deyince koro halinde saldırıyorlar. Bu haklı olduğumuzu gösteriyor. 

19 yılın sonunda hangi sorununuzu çözdüler? Kendi sorunlarını çözdüler. Paraları azdı dolar milyarderi oldular, çeteler oluşturdular. Biz yerliyiz milliyiz, efsanesi yaratmaya çalıştılar. Dolarla servet yapan adamlar yerli ve milli olur mu? Her şeyi ithal edeceksin 'yerliyiz, milliyiz' diyeceksin. Hadi canım sen de.

Eğitim sorununu mu çözdüler? 3 milyon 75 bin çocuk internete giremiyor. 3. dünya ülkeleri bizden iyi. Para yok diyemezler, dünyanın parası  var. Hala İstanbul dahil birleştirilmiş sınıflar var. Derslik sayıları yetesizdi çağrı yaptım 'bize Milli Emlak'tan arsa gösterin okul yapacağız' dedim. Buna bile sırtlarını döndüler. Koskoca devleti yönetiyorsun okul yapamıyorsun, belediyelerimiz yapacak. Bunu bile kibir yüzünden yapmadılar. Bu firavunları göndermek boynumuzun borcu.

Herkes devleti yönetenlerden şikayetçi. Farkında değiller saraydan. Dükkanlar kapandı. Hayret ediyorum  nasıl yönetiyorlar. Sicil gazetesi var, devletin ona bakın 

99 bin 588 esnaf meslekten terkini istemiş. Erdoğan şirketlerin kapandığı yok, nereden çıkadınız, diyor. Böyle biri ülkeyi yönetemez. Günde 276 esnaf ve sanatkar dükkanını kapatmış, nereden çıkardınız diyor. Kendi topumundan bu kadar bihaber kişi dünyada yoktur herhalde.

Pandemi nedeniyle dükkanı kapalı olan esnaftan elektrik faturası istiyorlar. Firavunlar halkının içinde bulunduğu durumu asla göz önünde bulundurmazlar. Vatandaşı hakir, ezilmesi gereken olarak görürler. 

Bu firavun düzeninden bu ülkeyi kurtaracağız. Dükkanları kapatıyorsun, miting yapıyorsun. Uludağ'da eğlenme serbest, fakirin fukaranın gelir elde edeceği dükkan kapalı kalacak. Bu adalet mi? 

Bu sıralar adam tartışması çıktı. Esnafı batıran adam Recep Tayyip Erdoğan. Zaman zaman gazetelerden TV'lerde yer alan fotoğrafları kullanıyoruz, biz çekmiyoruz. Çöpten yemek toplayan anneler babalar. Bunu yakıştırmıyoruz ülkeye. Aile Destekleri Sigortası çıkaracağız. Her ailenin asgari güvencesi olacak, bunu savunuyoruz. CHP sokaklarda rastgele çekilen fotoğraflarla karamsarlığa sürüklüyor, diyor. Ben çekmiyorum. İstersen sen de gez pazar artıklarını toplayanları gör. Türkiye'yi ne hale soktuğunu gel gör.

Günde 47 TL ile bir aile nasıl geçinir? Bir de saraya bakın, 5 yerden maaş alıyorlar, en ufağı 10 bin lira. Bunlar da ahlak var mı? 

Cumhuriyet Halk Partisi halkın partisidir ve halkın sorunlarını dile getirecektir. 

İktidara geldiğimizde esnafa verilen kredilerin faizlerini sileceğiz. Yolsuzluk yapmayan için para var. 83 milyon vergi ödüyor. Bakın bizim belediyeler. Bir yıl geçti bütün belediyelere hakim oldular, borç batağından çıkardılar yatırım yapıyorlar. Asgari ücreti 2 bin 825 TL verdiler, CHP'li belediyeler 3 bin 100 TL yaptı.

Sanıyorlar ki talimat verince hemen olacak. Senin verdiğin talimat pazarda, ekonomide geçmez. Talimatın bürokraside geçmez. Erdoğan talimat verdi, fiyatlar düşecek. Talimata bak! Erdoğan devlet nasıl yönetilir, devlet terbiyesi nedir bilmiyor. 
Erdoğan mazot, ilaç, gübre, elektrik fiyatlarını biliyor mu acaba? Kredi faizlerini bilmiyor.
Dövizle vatandaşın ne ilgisi var diyorlar, ekonomiyi bilmiyorlar. Kişisel olarak nasıl para kazanılır biliyor. Hortumculuk konusunda eline su dökülemez. 
Dünyada gıda fiyatları yüzde 98 arttı. Türkiye'de ise 653 arttı. Bu artış sırasında kim yönetiyordu ülkeyi?
Yüksek faize karşıyım diyor Erdoğan. İndir, elinden tutan mı var? Londra'daki tefeciler indirme, diyor. Dünya piyasalarında faizi 10 kat fazlasıyla ödeyerek borç alıyoruz.
İyi ki CHP'li belediyeler var. Oturup kalkıp bize teşekkür etsin. Her halükarda çok iyi çalışarak güven vererek bu sorunları çözmeye talibiz. Ben sizin oyunuza değil sorunlarınızı çözmeye talibim.
İBB, yoksul semtlerde ekmek büfesi kurmak istiyor. AKP-MHP karşı. İlla ki CHP yapmasın. Vatandaş para verdi ona bile el koydular. CHP'li belediyeler olamasaydı Türkiye çok daha büyük sorunlar yaşardı. AK Parti'ye oy veren çiftçi kardeşlerime sesleniyorum senin alınterinin değer bulmasının yolu CHP iktidarından geçiyor.
Eskiden aşı üretirdik. Hıfzıssıhha Enstitüsü vardı, kapattılar. Türkiye Sağlık Enstitüleri diye bir enstitü kurdular.
Bu enstitünün sitesinde 'Aşı üretim sorununu çözümü için yeni teknoloji ile yeni yerler kurulması mümkünken yerine aşı ithalinin benimsenmesi Türkiye'yi aşı ihraç eden ülke konumundan aşı ithal eden ülke konumuna getirmiştir' deniyor. Kendileri internet sitelerinde itiraf ediyorlar. 
Camiye, kışlaya, yargıya siyaseti sokmayın dedim. Devlette çürüme başladı. İrfan Fidan cumhuriyet başsavcısıydı. 1 Aralık'ta Yargıtay seçimi yapılacaktı, pandemi nedeniyle yapılmadı. 27 Kasım'da HSK toplanıp İrfan Fidan'ı Yargıtay üyeliğine seçti. 20 gün sonra seçim yapıldı 107 oy aldı. 20 günlük bir adam Yargıtay'a gelmiş. 20 günde 107 kişi bunu nasıl tanıdı? Talimat aldı. 107 kişi Yargıtay'ın yüz karasıdır. Bu kişi intihalci. Bilgi hırsızlığı yapan insan AYM'ye üye mi olur?
Bizim milletvekili arkadaşımız bir açıklama yapıyor. 'Vali militan, yargıçlar militan, alınan kararları görüyoruz' diyor. Vay sen misin militan diyen. Dünya kadar militan var. Tekirdağ'da çocukların karnesini dağıtan kim? AK Parti İl Başkanı. Veren kim, Milli Eğitim müdürü. Al sana militan. İçişleri Bakanlığı bir yazı yazıyor bütün valiliklere, hepiniz dava açın, diyor. Dava açmazsanız namertsiniz. Hepiniz militansınız. Hepiniz yolsuzluğun, ahlaksızlığın militanısınız.
HSK ve AYM atması yargıda tuzun koktuğunu gösteriyor. (İrfan Fidan'a) Onur varsa, şerefi varsa o görevden istifa eder ayrlır.
Boğaziçi'nin yeni atanan rektörüne de şunu söylemek isterim. Atandınız, öğretim üyeleri ve öğrenciler atanmana karşı. Makam insanı bilim insanı yapmaz. Üniversiteler sıradan kuruluşlar değildir. Bugüne kadar bir yardımcı dahi bulamadın. Boğaziçi Üniversitesi'nin yeni rektörü görevi bıraktığınızda herkes sizi saygıyla anacaktır."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları