loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'vitrin mankeni' tepkisi: Bütün başı örtülü kadınlardan özür dilemesini bekliyorum, Allah akıl fikir versin buna

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'vitrin mankeni' tepkisi: Bütün başı örtülü kadınlardan özür dilemesini bekliyorum, Allah akıl fikir versin buna
Tarih: 01.01.2021 - 18:10
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’ye yönelik "Oy almak için bazı yerlerde başörtülü birkaç kişiyi yanlarında adeta vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi aldatmıyor" sözlerine tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının açılış törenine katıldı.

CHP lideri buradaki törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın bugün cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamada CHP'ye yönelik söylediği "Oy almak için bazı yerlerde görüyorsunuz başörtülü birkaç kişiyi yanlarında adeta vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi aldatmıyor. Geçti o işler" sözlerine tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:
"Herhalde bir kadına bundan daha ağır bir hakaret edilmez. Doğru değil, ne demek yani vitrin mankeni. Dönüp bir kendisine baksın yani. İnsan gerçekten üzülüyor. O koltuğun hakkını verse, oturduğu koltukta millete, vatandaşa, başını açana, başını kapatana her türlü hakareti yapabiliyor. Ne demek ya vitrin mankeni. Kendi partisinden olursa hiçbir sorun yok, başka bir partiden olursa vitrin mankeni. Hangi akılla, hangi mantıkla, hangi bilgiyle, birikimle bunu söylüyor? Ben Erdoğan'ın bütün başı örtülü kadınlardan açık ve net özür dilemesini bekliyorum. Yazıktır günahtır ya. Toplumu ayrıştırmak, toplumu kavga eder hale getirmek yetmedi mi? Ya biraz da sesini biraz kes ya. İnsanlara hakaret etmekten vazgeç. Senden yana olan herkes çok iyi, karşında olan herkes düşman. Ne düşmanı ya. Bu ülkede yaşıyor, beraber yaşıyoruz. Başı açığı, başı kapalı, kadını, erkeği, yaşlısı, genci beraber yaşıyoruz. Bari 2021'in birinci gününde bu milletin yüzü gülsün. Gerçekten acıyorum, Allah akıl fikir versin buna. Başka ne söyleyeyim."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları