loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'yangın söndürme uçağı' tepkisi: Envanterde var, devleti bilmediği için böyle bir tabloyla karşı karşıyayız

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'yangın söndürme uçağı' tepkisi: Envanterde var, devleti bilmediği için böyle bir tabloyla karşı karşıyayız
Tarih: 30.07.2021 - 17:55
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 gün önce 4 noktada eş zamanlı başlayan, 3 yurttaşın hayatını kaybettiği yangınla sarsılan Antalya'da açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:
"Bütün Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Başkanlarımız olağanüstü çaba harcıyorlar. Can ve mal kaybı var. Bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi laızm. Olayın boyutları umarım daha fazla derinleşmez. Her yıl mutlaka orman yangınları çıkar, sel olur, depremi de yaşarız. Ama sanki bunları ilk kez yaşıyormuş gibi sıfırdan önlem almaya çalışıyoruz. İktidarın en büyük zaafı bu. Planlama söz konusu değil.

Dün THK ile görüşmek istedim. Olay oluyor, can kaybı oluyor konvoylar halinde bakanlar geliyor. Niye zamanında önlem almıyorsunuz? Her yaz yangın oluyor.

THK'nın 2002'de 19 uçağı, 19 pilotu vardı. Uçaklardan 4'ü İstanbul'da, 4'ü İzmir'de, 4'ü Çanakkale'de, 4'ü Edremit'te bekliyor. 3 uçak da havada sefer halinde. 2002'de 19 pilot 19 yangın söndürme uçağımız varken neden şimdi yok? 

Yangını söndürmek için ihaleye çıkılır mı ya? Bakan bizim envanterimizde yangın söndürme uçağı yok, diyor.  Bu sorumsuzluğa bakar mısınız? 19 yıldır iktidardasını her yıl bir tane alınsa bugün 9 uçağımız olacaktı. 

2002'de 176 bölgede orman yangını çıktı. Hepsine müdahale edildi, kimsenin haberi bile olmadı.

Bizim ormanların yüzde 99'u kayalıklarda, koylarda. İnsanın yangını söndürmek için ulaşamayacağı yerlerde. Ancak havadan müdahale edersiniz. 

Hükümete samimi çağrıda bulunuyorum. 

-THK'yı yeniden eski görkemli günlerine kavuşturun. THK'nın ihaleye girmesine gerek yok, yasal düzenleme yapılsın. Kanun teklifi versinler evet diyeceğiz. Yangın söndürme olayı yılık ihalelerle yapılmaz, dünyada böyle garabet yoktur.

Buradan Türkiye'nin çıkması lazım. 

-İnsansız hava araçlarının (İHA) devreye girmesi lazım. Kendine (Erdoğan'a) 13 uçak alacağına 12 yangın söndürme uçağı alsaydın.

2 belediye başkanımız burada. 24 saat çalışıyorlar. Liyakatli başkanlarımız. Sorun çıkınca müdahale ediyorlar. 

Hiçbir canlının zarar görmesini istemiyoruz.

Devlet yönetimi aklı gerektirir, öngörüyü, tarihi bilmeyi geretirir.

Toplum yeteri kadar bilgilendirilmiyor. Bakanlar geldi gitti ne oldu? Kampanya açalım, vatandaştan para toplayalım... Nereye harcadınız vergileri? Her oalydan sonra kampanya... Böyle devlet yönetimi olmaz. 

Türkiye'nin bu sistemden çıkması lazım. Allah'ın izniyle bu ülkeye, huzuru da, barışı da, devlet yönetimini de getireceğiz. Felaketler gelebilir ama önceden önlemini alacaksın. Bilim insanları deprem oalcak, diyor hangi önlem alınıyor. Sel oluyor, yangın çıkıyor, hangi önlemler alınıyor.

Buraya yardım gönderen bütün belediyelere teşekkür ediyoruz. 

(Yangınların sabotaj olma ihtimali) İçişleri Bakanı açıklama yaptı, AK Parti genel başkanı açıklama yaptı. Elde veri yok. Sabotajsa daha vahim. Adamlar gelecek Türkiye'nin her yerinde yangın çıkaracak, seiz kolaycılığa kaçacaksınız. Onlar çıkardı yangını... Sen devleti yönetmiyor musun?

Tarım ve Orman Bakanı tarımın, toprağın, yangının ne olduğunu biliyor mu? Bizim envanterimizde yangın söndürme uçakları yok diyor. Alma ihtiyacı hissetmemiş. Bakanlık yaparken bir yerden talimat beklersiniz görevinizi yapamazsınız.

(Erdoğan'a) Envanterinde yok ne demek. Var, ben görüştüm. Şu anda uçak kalksın dediğinizde pilot yok. 1 yıllık ihale olur mu? Sırf THK ihaleye girmesin diye ihale şartlarını değiştirdiler. Erdoğan'ın haberi var mı? Açsın THK başkanına sorsun, hangarda 6 uçak neden bekliyor, pilotların görevine neden son verdiniz? Devleti bilmediği için böyle bir tabloyla karşı karşıyayız."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları