loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan Flaş Açıklama

Kılıçdaroğlu'ndan Flaş Açıklama
Tarih: 07.03.2012 - 16:33
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eğitimde 4+4+4 sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu 'Bakınız, biz bir soru daha sorduk. Sorumuz şu kız çocuklarının 10 yaşından sonra okulu terk etmesi uygun mudur. Yüzde 97,7 hayır cevabı geldi. Uygun değildir. Bu bizi son derece mutlu ediyor. Demek ki biz annelere seslenirken bir doğrunun altını çiziyoruz. Hiçbir anne kızç ocuğunun okula gitmemesini istemez. Her anne çocuğunun kendisinden daha iyi yetişmesini ister.

Bir diğer soru, erkek çocuklarının 10 yaşından sonra çıraklık yapmaları uygun mudur yüzde 86,5 oranında hayır uygun değildir cevabı geldi. Bütün anne ve babalar çocuklarının daha iyi koşullarda yetişmesini istiyor. Sayın Başbakan'a şunu söylemek isterim. Bu araştırmayı biz yaptık. Sayın Başbakan diyebilir bizde bir araştırma yapalım diyebilir. O da yapsın, kamuoyu ile paylaşsın. Amaç doğruyu bulmaktır. Ben bu ülkedeki yurttaşlarımın sağduyusuna güveniyorum. Yasayı çok iyi bilmiyor, ama birşeylerin yanlış gittiğini seziyor ve doğru olmadığını söylüyor.

Bu kadar konuştular da noldu diyor. Bu kadar konuşmasak kimin haberi olacaktı? CHP bu kadar sesini çıkarmasa halk bunu nerden öğrenecekti? Muhalefetin erdemi burdadır. Muhalefetin görevi burdadır. Görevimizi insanlığın gereği gördüğümüz için burdayız.

Bu yasanın bütün maddeleri %100 yanlıştır demek yanlış olur. Ama yasanın getiriliş tarzı çağdaş demokrasilere aykırı bir şekilde getirilmiştir. Bu teklifin arkasında AK Parti'yi bakanlarını göremiyoruz. İçerik için söyledik çok ciddi yanlışlar var.

Dünyanın eğilimlerini anlattık. İçerik konusunda çok ciddi yanlışlar var. Dünyanın hiç bir ülkesinde böyle şeyler yok. Bu teklifi verenlerin çocukları var mı acaba bunu da merak ediyorum.

CHP 8 yıllık kesintisiz eğitimin belli aşamalarla 12 yıla çıakrılmasını istiyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları