loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan 'güvenlik soruşturması' tepkisi: Bir zorbanın talebi, TBMM'nin iradesine gölge düşürdü

Kılıçdaroğlu'ndan 'güvenlik soruşturması' tepkisi: Bir zorbanın talebi, TBMM'nin iradesine gölge düşürdü
Tarih: 02.04.2021 - 09:05
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulunda, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi'nin maddelerine geçilmesine dair oylamanın yenilenmesine ilişkin açıklama yaptı.

"Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun Teklifi" önceki gün Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmüş. Teklif, AKP milletvekillerinin az sayıda katılım gösterdiği birleşimde muhalefet partili milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti. AKP, Genel Kurul’da yapılan oylamada reddedilen teklifi Başkanlık Divanı kararıyla yeniden oylamaya sundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oylamanın tekrarlanmasına ilişkin olarak Twitter hesabından yayınladığı bir video ile açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:
"Sevgili halkım, TBMM'de bir kanun teklifi görüşüldü ve reddedildi. Normalde bir yıl süreyle aynı kanun teklifinin görüşülmemesi lazım ama saraydan talimat geldi. Talimat üzerine bunlar derhal toplandılar, yeniden görüşülmesine karar verdiler ve Meclis'i sabote ettiler. Bir zorbanın talebi, TBMM'nin iradesine gölge düşürdü. Bunu reddediyoruz, reddedeceğiz. Önümüzdeki süreçte sandık gelecek ve biz bunlara dersini vereceğiz. Demokratik yollarla dersini vereceğiz. Bu ülkeye demokrasiyi, hakkı, hukuku ve adaleti getireceğiz. Hiç endişelenmeyin. Birlik olacağız, beraber olacağız, TBMM'de birisinin milletvekilleri değil, halkın milletvekilleri olacak. Bunu yapacağız."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları