loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan iktidara: Belediye başkanlarımıza hiçbir engel çıkarmayın, bırakın kente hizmet etsinler

Kılıçdaroğlu'ndan iktidara: Belediye başkanlarımıza hiçbir engel çıkarmayın, bırakın kente hizmet etsinler
Tarih: 01.01.2021 - 14:15
Kategori: Gündem

Eminönü-Alibeyköy Tramvayı’nın Cibali - Alibeyköy Cep Otogarı arasındaki ilk kısmı vatandaşların kullanımına açılıyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ev sahipliğindeki törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katıldı.

İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:
"Biz göreve geldiğimizde ne acı ki metro hatları büyük oranda durmuştu. 2016'da başlatılan bu hatın 2018'in ortalarında açılacaktı. Yüzde 55 tamamlanma oranı vardı göreve geldiğimizde. Çok büyük eksikliklerini gidererek yola devam ettik. Hemen biraz geride bir bölümde çökmeler yaşandı. Haliç detaylı incelenmesi gereken bir zemin yapısına sahip. 1.3 km'lik bölümü yıkarak yeniden yaparak sağlamlaştırdık. Ciddi bir maliyet de yapıldı. Hattı sözüm ona ihalesi yapılmış Mahmutbey-Esenyurt hattı 3,5 yıla yakındır başlamamış, projesi de yok.

Pendik metrosunu da biz başlattık diyebiliriz. Dudullu-Bostancı da bunlardan bir başkası. Göreve geldiğimizde çok az insanın çalıştığı hatlarda 4 bin insan çalışıyor. Senede 20 km'yi aşkın metro hattını hizmete açmış bir belediye olmaya kararlıyız. 

Yaptığımız şey çok önemli bir dönem planlamasıdır. Yıllardır konuşulan, rafta projesi duran, her seçim döneminde vadedilen İncirli-Beylikdüzü hattının da projelerini güncelleyerek hattın İstanbul'a kazandırılmasını planlıyoruz. 2021 içinde ihalesini yapmayı istiyoruz. 

67 km'lik Sabiha Gökçen'den Halkalı'ya uzanan, bu bölümü kısa sürede alabailecek, kentleşme modelini kuzeye değil de  doğu batı aksındaki hızray çalışmamızı İstanbul'a kazandırmak için süreci başlatacağız.

Şeffaf bir yönetim, katılımcı bir ortak akıllı süreci tarifleyen bir yönetim olmak hedefimiz. 

Haliç'le ilgili bazen yalan yanlış ifadelerle suçlanmaya çalışıldık. Göreve geldiğimizin 3. ayında Haliç'i kirlettiniz diye haberler atıldı ortaya."

Akşener'in konuşması şöyle:

"Sayın Kılıçdaroğlu ile Millet İttifakı'nı kurmasayık bu hizmet kaça mal olacaktı, bitmiş olacak mıydı diye düşündüm. İstanbul kazanılamaz denilmişti, kazanıldı. Para bulamaz denildi, beyler tefeci faizi bulamazken siz buluyorsunuz, çünkü çalmayacağınıza inanılıyor. Ekonominin ve hizmetin patronu güvendir. Sizin bulduğunuz kaynakların usulüne uygun olduğunu görüyoruz. İstanbulluya hizmet gitmez, sosyal yardımlar kesilir demişlerdi. Tam tersi oldu.  Millet İttifakı'nın belediye başkanlarından memnunuz. Allah da sizden razı olsun. 

Sizden bir şey isteyeceğim, sayın genel başkanımızın da takibini istiyorum. 1 yılda 386 kadın öldürüldü. İstediğimiz kadar bağırıp çağıralım Ankara'dakiler duymuyor. İstanbul'un tüm kadınlar için yaşanabilir, nefes aldıkları bir kent olmasını sağlamanızı istiyorum. İstanbul'da bir kadının akşamüstü işten çıkarken saldırıya uğramayacağından emin olmasını istiyorum. Elektrik direklerinde sönen ampuller nedeniyle kalbi ağzında eve yürümek zorunda kalmasın istiyorum. Kadınlarımızın ekonominin içine katılmasını sağlayacak yollar bulmanızı bekliyorum. İstanbul'da, Ankara'dan bağırdıkları, kadınla ilgili atılacak en küçük adımda kaşların enseye kadar kalktığı o düzeni değiştirmenizi istiyorum."

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Belediye başkanlarımıza engel çıkaracaklar ama asla şikayet etmeyeceksiniz, dedim. Başkanlarımız engelleri aşmak için gerekli kararlılığı göstereceklerdir. O kararlılığı gösterenlerden biri de Ekrem İmamoğlu'dur. Bütün ihaleleri kamuoyuna açık şekilde yapmaları, her kuruşun hesabını vermeleri, toplumu bilgilendirmeleri önemli. Zaman zaman merkezi hükümetten eleştiriler geliyor. Merkezi hükümetten şunu beklerim. İstanbul'a ihanet edildiği söylendi. İBB Başkanı İstanbul'un bağrına saplanan hançeri çekip çıkarmak istiyor. Belediye başkanlarımıza hiçbir engel çıkarmayın, bırakın kente hizmet etsinler.

İstanbul beton ormanına dönüştü. Bazı belediyelerde kişi başına düşen yeşil alan 1 metre. Bunun 14 metre olması lazım.

(İmamoğlu'na) Sizin başarınız Millet İttifakı'nın başasrısı olacaktır. Birlikte huzur içinde, kavgasız, yaşamak istiyoruz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları