loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan iktidara: Bunlar enflasyonun kaç olduğunu bilmiyorlar

Kılıçdaroğlu'ndan iktidara: Bunlar enflasyonun kaç olduğunu bilmiyorlar
Tarih: 16.05.2021 - 09:48
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli sektörlerde çalışmış ve emekli olmuş vatandaşlarla video konferans toplantısında bir araya geldi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli sektörlerden emekli vatandaşlarla, video konferans yöntemiyle görüştü. Görüşmelerde Kılıçdaroğlu'na, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir ile CHP Genel Başkan Özel Danışmanı Recep Cengiz eşlik etti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklmalarından öne çıkanlar şöyle:
"Vere vere '1000 lira emekli maaşı veriyoruz' dediler. Sonunda biz bunun da üzerinde ısrarla durduk, '1000 lira ikramiyenin en az 1500 lira olması lazım' dedik. Biz 1500 lira beklerken 1100 lira verdiler. Bu emekli ile dalga geçmek gibi bir şey. Emeklinin aklı ile oynamak gibi bir şey. Bunlar çarşıya pazara çıkmadıkları için, alışverişe çıkmadıkları için hayatı bilmiyorlar.
 
Çok parçalı bir yapınız var. Çok fazla dernek var ve dolasıyla her bir dernek çok farklı tellerden açıklama yapıyor. Bir araya gelmeniz lazım, bütün emeklilerin bir araya gelmesi lazım ve hep beraber emeklerinin haklarını savunmaları lazım. İktidara yakın olan emekliler de var. Onlar hiç şikayet etmiyorlar. Az önce Konya'dan katılan kardeşim dedi. 'Emekli kahvesine gidiyorum, ben geçinemiyorum lafını bile edemiyorum'
 
Bunlar enflasyonun kaç olduğunu bilmiyorlar ki. Allah aşkına şunu isteyin; domatesteki artış neyse bizim aylıklarımıza da o kadar zam yapın. Öyle ya patates geçen yıl ne kadardı bu yıl ne kadar. Patatese ne kadar zam geldiyse benim de o kadar zamma ihtiyacım var."
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları