loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan İslam ülkelerine 'Yemen' çağrısı: Savaştırmak için değil, barıştırmak için devreye girin!

Kılıçdaroğlu'ndan İslam ülkelerine 'Yemen' çağrısı: Savaştırmak için değil, barıştırmak için devreye girin!
Tarih: 07.12.2018 - 15:54
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İslam ülkelerinin Yemen'deki savaşta 'barış' için devreye girmesi çağrısında bulundu.

Twitter hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Yemen’de 5 buçuk milyon çocuk savaşın ortasında… İslam ülkelerini uyarıyorum ve sorumluluk almaya davet ediyorum! Savaştırmak için değil, barıştırmak için devreye girin!" ifadelerini kullandı.

CHP lideri Yemen'de savaşın ortasındaki çocuklarının görüntülerinin yer aldığı bir videoyu paylaştı. Videoda Kılıçdaroğlu'nun daha önce Yemen'deki savaşa dikkat çeken grup toplantısındaki konuşması da yer alıyor. Kılıçdaroğlu'nun videoda yer alan konuşması şöyle:

"Yemen’de, Körfezde kan gölüne dönen bir coğrafya var. Binlerce kişi hayatını kaybediyor. Hala insanlar ölüyor orada. Ölen de öldüren de Müslüman. Mezhep savaşı yüzünden... İnanç yüzünden bir insan öldürülür mü? Yeme'de 5,5 milyon çocuk savaşın ortasında. Çoğu annesiz ve babası ve açlıkla mücadele ediyor. Dünya seyrediyor. İslam dünyası da seyrediyor. Yemen'de bunlar olurken İslam dünyası ne düşünüyor, savaşı bitirmek istiyor mu? Yoksa arkadan silah verip 'buyurun beyler birbirinizi öldürün' mü diyor? Geldiğimiz nokta budur."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları