loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan 'Kaftancıoğlu' açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan 'Kaftancıoğlu' açıklaması
Tarih: 01.02.2019 - 08:46
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu'nun istifasıyla ilgili olarak, "Canan hanım duygusal bir tweet attı. Bir il başkanının duygusal nedenlerle böyle bir tweet atması doğru değil" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

(Canan Kaftancıoğlu'nun istifası) Parti içi tartışmaları kamuoyu önünde tartışmayı doğru bulmuyorum. Bizim partimiz bir ailedir ve kendi içinde tartışmalar olabilir. Canan hanımın da böyle duygusal bir tweet attığını biliyorum ve sonra vazgeçtiğini biliyorum. İstifa etmemeli. Halka şunu söyledim, atılan tweetin doğru olmadığını söyledim. Bir il başkanının duygusal nedenlerle böyle bir tweet atması doğru değil. (İstifasını istediği iddiası) O konulara girmek istemem. Bu bir partinin iç sorunudur. Kendisi seçime kadar il başkanlığını sürdürecek. ('Seçimden sonra devam edecek mi?' sorusu) Seçimden sonrasına bakacağız.

(Tunç Soyer'in hedef alınması) Soyer'e yapılan eleştiriler haksız. Yıpratmak için çaba harcıyorlar, İzmir halkı, gerçekleri bilen bir halktır. Babasından ötür çocuklar neden yargılanır? Erdoğan her ortamda inancı siyasete alet etmiyor mu? Veda hutbesi, bakın ne diyor baba oğlunun suçu üzerine, oğlu da babasının suçu üzerine suçlanamaz. Eğer bir insan gerçek anlamda inançlı ise bir oğul babası yüzünden suçlanamaz. Sayın Yaşar Okuyan bana geldi ve dedi ki "O davada ölümle yargılananlardan biri benim ama gidip oyumu vereceğim" dedi. Bu suçlamalar ortaçağ zihniyeti demektir, demokrasi kültürünün olmaması demektir. Tunç Soyer orada, belediye başkanlığı yapmış, belediye başkanlığı yaptığı sürede hiçbir şeyle suçlayamıyorlar. Tunç Soyer'i kalkıp da bunun üzerinden karalamak, gölgelemek akıl mantık alacak şey değil. Babasının yaptıklarından dolayı suçlanamaz ve ödüllendirilemez. Tunç Soyer çalışkan, azimli, çağdaş, Atatürkçü, sosyal demokrat birisi.

(Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı) "Ekrem İmamoğlu halkçıdır. Sağ sol kavramları 1789 Fransız devriminden sonra karşımıza çıkmıştır. Parlamentoda bütçenin halktan yana kullanılmasını isteyenler solda oturmuştur. İmamoğlu solda oturuyor.

(Binali Yıldırım'ın istifası) Sayın Binali Yıldırım'ın eğer istifa etmeden Meclis'in makam aracıyla kampanya yapmasından en çok rahatsız olanın halk, barolar STK'ler olması lazım. Biz atlayıp onların önünü kesersek... Bu doğru değil.

(Erdoğan'ın açtığı tazminat davaları) Tazminatları ödemek için evi sattım. Bir miktar da borç aldım. Çünkü evi satınca yetişmedi. Biz vatandaşlardan para istemedik ama bir fon kurduk. Bize yüksek para cezaları vererek susturmaya çalışıyorlar. 200 bin lira borç aldım. Kimden borç aldığımı söylemeyeyim. Mal varlığı beyanımda var. Akrabalarımdan aldım daha çok.

(Sandık güvenli) Biz diğer partilerle de sandık güvenliği çalışması yapıyoruz. CHP'nin dijital altyapısı hiçbir siyasi partide yoktur" dedi. İsmail Küçükkaya'nın 'Ama çöktü diyorlar' demesi üzerine ise 'Hayır efendim onlar öyle ya da böyle uydurma haberler' diyerek yanıtladı.

('CHP'nin Beyoğlu adayı olarak ÖDP Genel Başkanı Alper Taş gönlünüzdeki isimmiş. PM'ye onun ismini mi getireceksiniz?' sorusu) Olabilir. Alper bey son derece saygın bir isim. Beyoğlu'na yakışan bir isim. Genç, dinamik bir arkadaş dolayısıyla bakacağız."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları